Focus op een van de beste spelers ter wereld: Marta Marrero. De speler van het Black Crown Padel-team vertelt ons hoe ze op het professionele circuit werkt, hoe ze de padel betrad toen ze een professionele tennisspeler was die de kwartfinales van Roland Garros in 2000 bereikte.

Hoe begint je verhaal met de padel?

Mijn verhaal met de padel begint wanneer ik tennis ernstig pijn doe. Een enkelblessure waardoor ik mijn professionele carrière in tennis niet kan voortzetten.

Ik had de 48e wereldplaats bereikt. Maar mijn enkel zal me afsnijden.

Het was toen dat een vriend me de padel liet ontdekken door me uit te nodigen om te spelen ... Vanaf die dag begon ik heel regelmatig te spelen. Aanvankelijk vermoedde ik niet dat ik mijn werk zou gaan doen. Maar hoe meer dagen er verstreken, hoe meer het voor de hand leek te liggen.

Het is dus bijna 8 jaar vandaag dat ik padel begon. Tennis staat achter me.

Kunnen we zeggen dat je evolutie snel is geweest?

Ik heb een grote tennisbasis, dus verhuizen naar het padel was erg snel. Zelfs als de opnamen niet noodzakelijk hetzelfde zijn, kunnen we met training deze specifieke shots-padel verkrijgen. Het is duidelijk noodzakelijk om goed omringd te zijn en de verworvenen te gebruiken.

Men moet ook bereid zijn in te gaan tegen zijn contraproductieve contraproductieve automatismen voor de padel.

Het kostte veel moeite om van een aantal "teken" af te komen en de sterke slagen van de sport te krijgen. Maar ik kon me aanpassen en vechten om alle geneugten van het spelen met de muren te ontdekken, bijvoorbeeld ... Omdat het in het begin voor mij het meest ingewikkeld was.

In het begin word je gecoacht door wie?

Ik begon de padel met een van de grote mensen van de padelwereld: Juan Alday. Hij heeft me alles geleerd.

Nu is de padel mijn taak geworden. Het werk is er elke dag!

Wanneer ben je begonnen met professionele paddle-toernooien? en met wie?

Na een jaar oefenen begon ik deel te nemen aan professionele paddle-toernooien. Dit jaar is mijn 7e jaar op het professionele circuit.

Ik speelde een jaar met Nela Brito. Vervolgens 2 jaar met Cata Tenorio. En eindelijk speel ik nu sinds 3 jaar met Alejandra Salazar. Ik hoop nog een jaar met haar te kunnen spelen en opnieuw het eerste paar wereldwijd te worden.

Vorig jaar werd ons avontuur echter opgeschort na een blessure van Alej die het voor de rechtbanken weghield. Ik heb vorig jaar met Cata gespeeld.

Ik heb de indruk dat de paarwisselingen minder belangrijk zijn dan bij de heren?

Ja inderdaad. Dit komt door de opties voor mannen die veel groter zijn dan die voor dames.

Bij de dames hebben we minder opties. Over het algemeen is er minder kans om je paar te veranderen of om je spel te veranderen.

De andere reden is dat je bij de mannen veel jonge mensen hebt die heel goed spelen en op het circuit landen. Nogmaals voor de dames, dit is nog niet het geval.

Er kan worden gezegd dat op het professionele circuit de 8 beste damesparen staan ​​en een heel dichtbij niveau hebben. Rotaties tussen meisjes zijn dus onvermijdelijk, zelfs niet als sommige meisjes dat willen.

Toen je in het padel begon, hoe wist je dat je spel links was?

Het was duidelijk. Ik heb nooit goed gespeeld of misschien één keer ... Maar ik denk erover na en ik denk dat het interessant kan zijn om me een jaar goed te testen. Het zou een uitdaging zijn ... En misschien ben ik nog efficiënter ...

Alej en jij wonen niet op dezelfde plaats. Hoe gaan de trainingen?

In tegenstelling tot veel paren trainen we niet samen om één simpele reden: ze is in Madrid en ik ben in Barcelona.

En het werkt. Wij zijn niet echt de enigen (bij de heren trainden Juan Martin Diaz en Fernando Belasteguin ook niet samen toen ze samen speelden en elkaar alleen zagen tijdens toernooien ...)

Alejandra traint in Madrid met zijn eigen coach Manu Martin. En ik train mijn club in Barcelona met Juan Alday.

Aan de andere kant is er veel communicatie tussen onze coaches en tussen Alej en mij. Onze trainingen zijn dus gesynchroniseerd. Wat het tactische gedeelte betreft, is er ook veel communicatie om de spelstrategieën tijdens onze toernooien te verbeteren en op te zetten.

Ik ga zelfs nog verder, het werkt niet alleen, maar misschien zelfs in ons geval completer en effectiever dan wanneer we samen trainen.

Interview door Franck Binisti

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.