In een interview voor Zweedse media Padel Alt, Mauri Andrini, coach van het team Groot-Brittannië, blikt terug op het EK padel 2021 en in het bijzonder op hun organisatie.

Argentijn Mauri Andrini is een bekende acteur in de wereld van padel. Aanwezig op het EK dat plaatsvond in Marbella, de coach van padel kijkt terug op deze wedstrijd met Filip Björne de Padel Alt. Na een ontcijfering van de sportieve situatie van de padel in Europa en de verschillende resultaten van de competitie, beantwoordt hij Filips vragen over zijn gevoelens over de organisatie van het evenement. Extracten.

“Ik hoop dat er een voor en een na komt”

“Er zijn zoveel dingen die beter hadden gekund. Of het nu op het niveau is van de plaats waar de competitie werd gespeeld, water dat niet aan de spelers werd verstrekt. De spelers konden zelfs geen bananen of iets anders meenemen omdat de bewakers hun tassen voor hen openden en als ze eten hadden, konden ze er niet door.”

“Je moest binnen alles kopen, behalve dat er niet eens een echt restaurant was. Spelers moesten taxi's nemen omdat er niet genoeg shuttles waren enz. Ik zal stoppen, maar ik zou nog veel andere anekdotes kunnen vertellen… ”

“Voor de media die op de site aanwezig waren, en die onze sport al jaren helpen groeien, was het ook heel ingewikkeld.”

"Een onderneming, Padel View, dat ik niet wist, moest naar alle tracks streamen. In feite werd slechts één track gedekt door de heruitzending ”.

"Bovendien was het ingewikkeld om de wedstrijden op hun platform te bekijken, gelukkig werden sommige uitgezonden op het FIP ​​YouTube-kanaal."

“We moeten professioneler worden”

“Als je met de coaches of met iemand op de site spreekt, zal niemand je vertellen dat ze 100% tevreden waren met de organisatie. Dit is het FIP ​​Europees Kampioenschap, dus dat is ze verantwoordelijk voor het evenement."

“Ik denk nog steeds dat we de organisaties de tijd moeten geven om van hun fouten te leren. Ik hoop dat dat nooit meer zal gebeuren. Maar voor de volgende keer moeten we betere organisatoren vinden, en meer focussen op de details.”

“Toen ik aankwam, vroeg ik of ik iemand van de organisatie kon spreken en ik kreeg geen antwoord. Ik vroeg om water en het was hetzelfde. Ik vroeg hen niet om een ​​Eiffeltoren te bouwen in het midden van het terrein, ik vroeg alleen om kleine dingen.”

“Het waren kleine dingen. Bijvoorbeeld: we hadden geen foto op onze accreditatie, dus moesten we elke keer een identiteitskaart tevoorschijn halen om te slagen. Hetzelfde geldt voor de spelers, ze moesten elke keer hun paspoort laten zien voordat ze een wedstrijd speelden! Hoe meer ik praat, hoe bozer ik word, dus ik moet hier niet meer over praten!” 

publiek padel marbella 2021

“Een openingsceremonie in het Spaans: wie houden we voor de gek?”

“Ik heb een academie, hallo Padel, Ik coach het team van Groot-Brittannië, ik heb de afgelopen twee jaar naar ongeveer XNUMX landen moeten reizen. Ik probeer zo professioneel mogelijk te zijn en me aan te passen. Ik denk dat om deze sport te laten groeien, de organisatie hetzelfde moet doen.”

"De hele openingsceremonie was in het Spaans. Om wie lachen we? Er waren 22 landen, en de enige die Spaans spreekt is Spanje! Alle anderen spreken Engels. Konden ze geen openingsceremonie in het Engels doen? Naast de Spaanse spelers, Paquito, Martita, Lucia Sainz etc. begrijpen allemaal Engels!”

“De wereldkampioenschappen in Qatar worden hét evenement van het jaar. Maar ik geloof dat al deze instellingen moeten begrijpen dat mensen al heel lang in deze sport werken en deze promoten toen ze de sport nog niet kenden.”

"Als je ze nu niet hun werk laat doen omdat een bedrijf... (Ed. Padel Visie) betaalde taken of wat dan ook, het is serieus. Trouwens, in werkelijkheid geloof ik dat Padel View heeft de rechten verkregen zonder ze te kopen. Maar hoe dan ook, het feit dat je deze mensen die over deze sport begonnen te praten en die je lieten zijn waar je nu bent, buiten beschouwing laat, het is oneerlijk!”

Gebrek aan promotie

"Er was niemand op de tribune om de wedstrijden te bekijken. Niemand om Paquito Navarro te zien spelen tegen Javi Rico en Momo Gonzalez! Wanneer ze worden gespeeld op de World Padel Tour, duizenden mensen willen deze wedstrijden zien. Er was geen promotie, mensen wisten niet dat dit evenement bestond. Het was in Malaga en er waren meer Fransen en Zweden om Frankrijk-Zweden te zien dan Spanjaarden! Met zo'n evenement in Zweden zouden er elke dag duizenden mensen zijn. Ik hoop ook dat Zweden binnenkort zo’n evenement kan organiseren.”

Voor degenen die de volledige video willen zien, deze staat hieronder. De passage over de organisatie van het EK begint rond de 26e minuut.

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.