Bij de microfoon Padel MagazineMaxime Joris keert vooral terug naar zijn recente nederlaag bij FIP Goud Valladolid, zijn mentale voorbereiding, en natuurlijk zijn selectie voor het Franse team!

Een teleurstellende FIP Gold Valladolid

Eerlijk gezegd denk ik dat de omstandigheden ons niet echt gunstig gezind waren. De speelomstandigheden waren erg snel. De week ervoor hadden we buiten gespeeld en deze keer stonden we half overdekt. Wij zijn er niet in geslaagd ons goed aan te passen aan deze nieuwe omstandigheden.

Tactisch gezien hadden we aanpassingen kunnen doorvoeren die het voor ons gemakkelijker hadden gemaakt, maar we zijn er niet in geslaagd deze door te voeren. Dit is wat ons ontbrak. De Spaanse spelers speelden erg goed, maar het was eigenlijk ons ​​onvermogen om ons aan te passen en onze strategie aan te passen dat onze grootste zwakte was.

Le padel, een mentale sport

Ik word het hele jaar door gevolgd door mijn mental trainer, Kelly Sotière. Samen werken we aan de wedstrijdvoorbereiding, zowel voor als na de wedstrijden, en aan de uitdagingen die ik tegen kan komen, zowel buiten als op het veld. Deze mentale monitoring is voor mij essentieel.

Afhankelijk van de uitdagingen of gevoelens die ik heb, organiseren we specifieke sessies. Deze sessies zijn aangepast aan de komende beproeving of aan de angst die ik voel. We doen diepgaand werk en dat helpt mij enorm. Sinds ik met Kelly werk, heb ik echte vooruitgang gevoeld. Dankzij zijn steun kon ik een belangrijke stap voorwaarts zetten in het beheersen van het mentale aspect van de wedstrijd.

Een onverwachte selectie

Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Ik wist dat ik op de shortlist stond en dat ik mogelijk mijn plaats had, maar geselecteerd worden voor de Europese kampioenschappen overtrof mijn verwachtingen. Het was een echte verrassing, met veel emotie. Ik hoorde het nieuws in het bijzijn van mijn familie, wat het moment nog specialer maakte.

Maxim Joris

Ik had mezelf er niet per se op voorbereid om me zo vroeg bij het Franse team aan te sluiten, maar ik ben vastbesloten om te reageren en Frankrijk op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen.

Dit was echt het hoofddoel van mijn reis in de padel. Ik wist dat als mijn internationale niveau aanwezig was, dit tot een mogelijke selectie zou kunnen leiden. Ook weet ik dat goede relaties binnen de groep heel belangrijk zijn. Ik heb het geluk dat ik met iedereen in het team goed kan opschieten en geweldige vriendschappen heb. Ik ben erg blij met deze keuze en de kans die mij wordt geboden.

De sterke punten van het duo Vanbauce/Joris

We hadden het er onlangs over, en ik denk dat onze grootste kracht onze passie en onze agressiviteit op het veld is. We hebben de neiging om naar voren te dringen en constante druk uit te oefenen op onze tegenstanders, waarbij we ze vanaf het begin bij de keel grijpen. Door deze agressiviteit kunnen we ze geen pauze gunnen.

Maxim Joris

Onze strijdlust is ook een grote troef. We vechten voor elk punt en spelen aanvallend. Vandaag vormen we een zeer solide team, met een uitstekende samenhang. Ik ben echt tevreden over onze vereniging en het spelniveau dat we samen bereiken. Ik ben ook erg blij dat we ons gemeenschappelijke doel hebben bereikt: lid worden van het Franse team!

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.