Tot ziens van 29 augustus tot 1 september 2023 in Casa Padel voor internationaal toernooi padel-fauteuil wiens sponsors Mélissa Martin en Cyril Hanouna zijn.

Op dinsdag 29 augustus stellen de organisatoren een gemengde tentoonstelling voor met een valide speler en een rolstoelspeler.

En misschien spelen Mélissa Martin en Cyril Hanouna ook in een rolstoel!

Zoals de speler van het Franse team uitlegt, de middenvelder padel-fauteuil is iets wat ze al goed kent: “Toen ik trainde met Michael Jeremiasz in Mouratoglou, hadden we dezelfde fysieke trainer. Ik zag hem soms trainen, ik was geboeid. We realiseren ons niet hoe fysiek het is om de stoel en het racket onder de knie te krijgen. Het is een grote klus, ik zou graag willen dat mensen de bekwaamheid van deze rolstoelatleten beseffen.

Voor de kleine anekdote, ik had al rolstoeltennis geprobeerd op Roland Garros, mijn armen herinneren het zich nog (lacht)!

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.