Melissa Martin ging op de microfoon van Padel Magazine tijdens deStéphane-editie Cupra Padel-Point Tour. Op het programma van het interview: zijn samenwerking met Amélie Detrivière, zijn rol op de Cupra Padel-Point Tour, het Franse team en zijn visie op padel vrouwelijk in het algemeen.

Melissa, de expert padel Cupra Padel-Point Tour

Padel Magazine : We konden je zien op verschillende etappes van de Cupra Padel-Point Tour, wat is uw rol bij deze organisatie? Wat maakt het voor jou zo speciaal en onderscheidt het zich van andere circuits?

Melissa Martin : ”Ik werk samen met het evenementenbureau dat door Cupra is ingehuurd en Padel-Point om de tour te organiseren, en die Welldone heet. Ik help met de organisatie en vooral op sportief vlak, ik adviseer veel en ik ben bezig met de animaties. Ik ben een beetje een expert padel van het team, laten we zeggen (lacht). Als er animaties en clinics zijn, probeer ik ze ook bij te wonen, enz. Het doel van deze Tour is om op de golf van padel, bekend maken Padel-Point en Cupra ook, maar hun doel is om padel wat het is: iets leuks en vriendelijks. “

” Ik zal ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk APT-toernooien doe en World Padel Tour"

Padel Magazine : Aan de zijlijn van deze Cupra Padel-Point Tour je hebt ook je carrière als speler, wat staat er de komende 2-3 maanden op het programma?

Melissa Martin : Dus ja inderdaad, ik speel aan de kant (lacht). Het is waar dat ik nog niet zo lang geleden (op de P2000 van Padel Horizon die ze won). Ik had veel werk en weinig tijd om toernooien opnieuw te doen, maar nu pak ik het beetje bij beetje op en wil ik nog veel meer doen. We hebben een grote pauze van P2000, de volgende (P2000) is in september bij de piramides.

Ik ben van plan de toernooien te doen die zich voordoen: dus de APT die binnenkort in Portugal zal zijn, zal ik spelen met Wendy (Barsotti); de Toulouse WPT die ik zal spelen met Amélie Detrivière en waarvoor we vroegen om een wild-card. Ik zal ervoor zorgen dat ik de meeste APT en World Padel Tour mogelijk afhankelijk van mijn beschikbaarheid, maar ik wil toch spelen. “

Mélissa Martin en kinderen Cupra Padel Saint Etienne-toren

Aan de zijde van Amélie Detrivière op de Franse kampioenschappen

Padel Magazine : U noemde Amélie Detrivière eerder, mogen we ervan uitgaan dat zij uw officiële partner is op het Franse circuit? Mogen we jullie samen verwachten tijdens de Franse kampioenschappen?

Melissa Martin : “Ja, dat is zeker! We hadden het er eind vorig jaar al met Amélie over, vooral omdat ze afscheid nam van Mai Vo die het Franse circuit een beetje opzij zette. En het is waar dat we met Amélie altijd samen in het Franse team hebben gespeeld, het was een beetje zoals mijn officiële partner in de selectie. We konden het altijd heel goed met elkaar vinden, maar we hadden nooit de kans om het Franse circuit samen te doen en dus gingen we ervoor en we hadden veel plezier.

We zullen samen zijn op de Franse kampioenschappen waarvoor we automatisch gekwalificeerd zijn, dus we zullen niet deelnemen aan de regionale kampioenschappen. En we zullen zoveel mogelijk toernooien in Frankrijk doen, zelfs internationale toernooien als ze kan. “

"De padel vrouwelijk is heel dichtbij padel mannelijke amateur in Frankrijk “

Padel Magazine : Laten we praten over padel vrouwelijk. Hoe beoordeelt u de algehele situatie van het vrouwencircuit?

Melissa Martin : "Voorlopig zijn de vrouwen niet zeker" Premier Padel, maar we weten dat de beste spelers op dit circuit over het beste contract willen onderhandelen. Ze willen de waarde padel vrouwelijk, wat iedereen tegenwoordig ongelooflijk vindt. Ik denk dat het een van de meest ontwikkelde vrouwensporten kan zijn.

Le padel vrouwelijk is heel dichtbij padel mannelijke amateur in Frankrijk, mensen herkennen zich er veel in en kijken er graag naar. Vrouwen en spelers hebben dit echte wapen om te kunnen zeggen: "Ook wij, mensen willen naar ons kijken en we zijn legitiem om te beweren dezelfde rechten te hebben als mannen".

Het Franse team altijd in een hoekje van mijn hoofd

Padel Magazine : Het Franse team, kunnen we je daar verwachten als onderdeel van het team?

Melissa Martin : Kader (lacht). Nee, ik denk dat de managers meer Alix en Léa zijn! Ik heb er in ieder geval altijd van gehouden om voor het Franse team te spelen: wie houdt er niet van om voor Frankrijk te spelen?

Maar het is waar dat ik geweldige ervaringen heb gehad, en het zou ongelooflijk zijn om terug te komen. Het klopt dat ik de laatste wereldkampioenschappen niet heb gereden omdat ik eind vorig jaar niet in vorm was en de resultaten niet in mijn voordeel waren. Maar het zou geweldig zijn, het is een doel en we denken erover na. Het is vooral plezier hebben en het beste team hebben om Frankrijk te vertegenwoordigen.

Aangezien ik nu in Frankrijk ben, ben ik niet meer in Madrid, ik train maar ik werk ook aan de kant... Het is nog steeds een droom van het Franse team, maar ik ben vrij objectief over de situatie.

Het zal afhangen van de resultaten, ook al doen we aan het begin van het jaar een paar goede, de wereldkampioenschappen zijn er nog niet. We zullen zien, maar we willen het toch met Amélie. “

Om het hele interview en de bonusvraag aan het einde van dit interview aan Mélissa te vinden, gebeurt het hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.