Focus op de Spanjaard Miguel Gonzalez, finalist van de P2000 PadelNeergeschoten Caen met Benjamin Grué. De 94e in de FIP-ranglijst komt naar onze microfoon en laat ons iets meer over hem weten.

De overwinning tegen Bergamini/Ruiz in Acapulco: de grote klap aan het begin van het jaar

“Ik had niet gedacht dat er in Frankrijk zo’n niveau bestond. We hadden een aantal moeilijke wedstrijden en een beetje geluk in de halve finale door de enkelblessure van Benoit Theard, ik hoop dat hij snel herstelt. De finale was erg lastig tegen Johan Bergeron en Max Moreau die ik goed ken.”

“Vorig jaar speelde ik mijn eerste hoofdtoernooi in Madrid, het was ongelooflijk omdat ik aan de poort van de competitie stond afbeelding, dus dat was leuk.

Aan het begin van het jaar ben ik erg blij met de overwinning (noot van de redactie: met Daniel Santigosa) tegen Bergamini en Victor Ruiz. Ik had niet gedacht dat ik spelers van dit niveau kon verslaan, dus het is erg leuk!

Nu trainen alle spelers hard, iedereen speelt goed en ik denk dat de verschillen minimaal zijn: je kunt van iedereen winnen en van iedereen verliezen.”

Een verdedigende speler

“Ik ben een speler met een meer defensief profiel dan aanvallend. Laten we zeggen dat het mijn kracht is om heel snel en heel elektrisch te zijn. Ik ben meer een transitiespeler dan een aanvalsspeler. Ik heb geen grote smash om punten te behalen, maar ik voel me op mijn gemak bij het verdedigen en in transities."

Zijn idolen? Haar dromen? Zijn favoriete toernooi…?

"In het leven ben ik een fan van Rafael Nadal, hij is de koning van Roland-Garros en van Cristiano Ronaldo."

"In de padelIk heb niet echt een droom, maar eerder doelen: mezelf elke dag overtreffen, elk jaar vooruitgang boeken in de ranglijst, mezelf verbeteren op persoonlijk vlak, zowel qua mentaliteit, op het veld, op technisch vlak als nou ja, als er altijd een limiet is... Kortom, ik probeer een beter mens en een betere speler te worden padel. '

“Mijn favoriete toernooi is Acapulco, omdat ik daar mijn beste resultaat tot nu toe heb behaald (lacht), maar ik hou ook erg van Rome en Roland-Garros.”

Veel tijd reizen...

“Wat ik het leukst vind padel Het is competitie, ik heb een sterke competitieve geest! Wat mij het minst bevalt is dat er weinig commitment is tussen partners, mensen denken op de korte termijn en willen te snel van teamgenoot wisselen. Ik denk dat dingen tijd kosten en dat je voor goede resultaten langere projecten nodig hebt.”

“Het moeilijkste is om het hele jaar door onderweg te zijn, je familie heel weinig te zien en niet veel tijd thuis door te brengen. Mensen denken vaak dat er niets leukers is dan spelen padel omdat je de hele wereld over reist, maar de realiteit anders is. Natuurlijk reizen we veel, soms kunnen we bezienswaardigheden bezoeken en genieten, maar het is werk, het is onze taak, en het is erg moeilijk om je tijd onderweg door te brengen. Ik doe het omdat ik het duidelijk leuk vind, maar het is niet gemakkelijk, vooral niet voor spelers zoals ik, die vaker verliezen dan winnen…’

“Het doel is om een ​​gerespecteerde speler te zijn en tegen alle spelers, de goede, te kunnen vechten, zoals die van mijn niveau. Ik zou graag hogerop willen komen op de ranglijst om direct door te kunnen gaan naar de finaletafels. Als er in Frankrijk geen ander toernooi is, zal ik proberen te komen als Ben mij uitnodigt of als ik de kans krijg!”

Het volledige interview (in het Spaans):

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !