In een interview met Marka, vertelt Miguel Lamperti over zijn gemengde start van het seizoen met Juan Cruz Belluati en zijn spannende samenwerking met Tino Libaak die begint op de Open 500 de Reus.

De Argentijn vertelt eerst over het einde van zijn samenwerking met Juan Cruz Belluati. Ondanks een halve finale in La Rioja konden de twee mannen hun automatismen niet vinden, en dit uit het voorseizoen:

"Eerlijk gezegd, het voorseizoen was vreselijk, we begonnen later, ik heb na acht jaar een verandering in de fysieke training aangebracht om Juan maximaal te kunnen begeleiden en tien dagen later had ik een gescheurde hamstring-legging."

"Juan en ik konden het niet met elkaar vinden en na het eerste toernooi vertelde ik hem dat het het beste was dat we allemaal op zoek gingen naar een alternatief omdat onze spellen niet compatibel waren."

Vandaag zal Lamperti opnieuw een jonge goudklomp onder zijn hoede nemen, een formule die hij goed kent omdat hij die al heeft ervaren met Yanguas, Sanz en Coello. De inwoner van Bahia Blanca is van mening dat het profiel van de finalist uit La Rioja, 27 jaar jonger dan hij, het profiel is dat het beste bij hem past:

"Ik heb jeugd, ambitie, verlangen, lef nodig… en Libaak heeft dat allemaal, naast een indrukwekkend potentieel en een grote volwassenheid. Dus ik sta aan zijn zijde of aan de zijde van degene met wie ik speel totdat mijn benen het begeven en ik besluit te stoppen.. '

Martin Schmuda

Martin, een competitieve tennisser, ontdekte de padel in 2015 in de Elzas en nam deel aan enkele toernooien in Parijs. Tegenwoordig is hij journalist en houdt hij zich bezig met het nieuws padel terwijl het zijn opkomst voortzet in de wereld van de kleine gele bal!