Ter gelegenheid van de P1000 die afgelopen weekend werd gehouden in Padel arena, konden we spreken met een luxe gast, Michael Semmler. Inderdaad, de Spanjaard deelde opnieuw de baan met Cyril Hanouna.

Bij de microfoon van onze journalist kwam de Spanjaard terug op zijn verhaal en zijn samenwerking met de presentator van TPMP, die helaas stopte in de eerste ronde tegen Caumont / Deflers.

“Heel blij om hier met Cyril te spelen”

“Het was een evenwichtige en zeer gecompliceerde wedstrijd. We hadden veel opties in de eerste set, maar over het algemeen ben ik erg blij om hier te zijn en met Cyril te spelen."

"Het klopt dat op de World Padel Tour Ik speel rechts, maar ik kan me aanpassen en beide kanten spelen. Van kant wisselen zou een optie zijn, aangezien we net twee toernooien hebben gespeeld waar ik aan de linkerkant zat en dat niet lukte. De volgende keer zullen we zeker van kant wisselen om te zien wat het kan geven.

398A3789Hanouna semmler padel coaching arena
Cyril Hanouna en Miguel Semmler

“Ik moet deze sport verbeteren en goed begrijpen”

“Ik ben begonnen als proftennisser en vier jaar geleden ben ik begonnen met tennissen. padel. Ik wilde een professionele carrière voortzetten en zag dat de padel gaf me een goed gevoel, ik werd erbij betrokken als dat nodig was. Vooral vorig jaar heb ik een geweldig seizoen gehad. Ik werk veel om te slagen en vooruitgang te blijven boeken.”

“Ik ben net aangekomen in de wereld van padel, de spelers hebben een heel hoog niveau en ik denk dat ik deze sport goed moet blijven begrijpen maar ook mezelf zowel technisch als fysiek moet verbeteren.”

“Het is een erg leuke en super speelse sport en het klopt dat er veel tennissers zijn die graag tennissen. padel. Er zijn enkele ex-tennismannen die in het verleden hebben geprobeerd een carrière in 20×10 te beginnen, zoals Ben Tison, maar uiteindelijk zijn het er maar weinig. Toch zijn er bij de dames momenteel twee of drie spelers die het hebben gedaan en voor wie het redelijk goed werkt, zoals bijvoorbeeld Marta Marrero of Gemma Triay.

Mogelijk Top 100-doelpunt voor Cyril?

“Ja, ik denk dat we Cyril in de Franse top 100 kunnen krijgen. Ik heb het hem verteld, maar we hebben tijd nodig om te trainen, vooruitgang te boeken en verschillende toernooien samen te spelen. Maar ik weet zeker dat Cyril over een tijdje in de top 100 zal eindigen. Ik denk dat als we een heel seizoen samen spelen, het doel kan worden bereikt.

"Volgend jaar, volgens mijn schema, zou mijn doel zijn om zoveel mogelijk toernooien te spelen met Cyril hier in Frankrijk. Dus ik denk dat we elkaar snel weer zullen zien”.

U zult het begrepen hebben, net als zijn trainer David Lillo, de jonge Spanjaard twijfelt niet aan de capaciteiten van zijn Franse partner en blijft ervan overtuigd dat deze zijn doel kan bereiken!

Sébastien Carrasco

Toekomstige natuurgeneeskundige en gepassioneerd over padel, Seb is de health/food gentleman van Padel Magazine. Hij jongleert tussen pala, quinoa en etherische oliën. Al bijna twee jaar behandelt hij het nieuws van het gele bolletje met dezelfde passie.