Het zou dagen duren om de professionele carrière van Minter Dial samen te vatten. Deze voormalige Yale-student, die zowel de taal van Shakespeare als die van Molière beheerst, heeft meerdere levens gehad. Van investeringsbankier tot bedenker van een reisbureau voor muzikanten: de man die ook zestien jaar bij L'Oréal werkte en een bekroonde film over de Tweede Wereldoorlog uitbracht, heeft meer dan één pijl op zijn boog.

De man die tevens spreker en schrijver is, richt zich vanaf nu steeds meer op misschien wel zijn grootste passie: padel. En na het hebben lanceerde de Podcast De Vreugde van Padel, Minter begint aan een nieuw avontuur: Padel Wedstrijdmakers. Dé kans voor ons om hem te interviewen en meer te weten te komen over dit fascinerende personage.

Eén van de eersten ter wereld die voet op een circuit zette padel

“Ik zette mijn eerste stappen op een circuit padel in 1974. Ik was 10 jaar oud, hield van tennis en begon met squashen sinds ik in Engeland woonde, dus ik was al voorbereid op deze nieuwe racketsport. Mijn ouders waren sinds het begin van de jaren zestig klant bij de Marbella Club. Ze kregen al snel een goede band met de eigenaar van de plaats, Alfonso de Hohenlohe. Destijds was de Marbella Club chic, maar de stad Marbella was nog niet bekend. Het was een bevoorrechte plek, maar helemaal niet modieus. Voor alle duidelijkheid: Alfonso had de padel in Acapulco met Enrique Corcuera, de uitvinder van padel. Geprikkeld door de activiteit besloot hij twee velden in Mabella aan te leggen.

Vervolgens zijn mijn ouders gescheiden en heeft mijn vader een tweede huwelijk gesloten met Hélène Grinda, de tante van Nallé (de zus van Jean-Noël). Mijn relatie met de padel ging daarom verder met de familie Grinda, waarvan verschillende leden grond hadden in hun huizen aan de Côte d’Azur.”

“Net als wat in Acapulco werd gedaan, had elk huis een heel specifiek spoor, bijvoorbeeld een kant volledig ommuurd en een andere bijna volledig omheind. We speelden altijd als gezin, het was echt een sport die ik associeerde met vakanties.”

Munter, de padel en Marbella

“Begin jaren 2000, na om professionele redenen tien jaar in de Verenigde Staten en Canada te hebben doorgebracht, keerde ik terug naar Europa en hervatte ik padel, vooral tijdens verblijven in Spanje.

Tegelijkertijd zag ik de evolutie van padel en die van Marbella. Destijds was Marbella niet zo bekend en tegenwoordig is deze stad in de mode padel Uiteindelijk!

Omdat ik in Marbella ben geboren, heb ik uiteraard een wat bijzondere band met deze stad. Mijn vader verhuisde daar in 2010 terug, het was een nieuwe reden om daarheen te gaan, om als gezin te spelen, inclusief spelletjes waarbij mijn vader, mijn zoon en mijn halfbroer William betrokken waren, die in Madrid woont en Alright speelt. Ik herinner me ook veel familie-uitdagingen, Dial vs Grinda, ook met zeer goede tennissers uitgenodigd door Jean-Noël, voormalig aanvoerder van de Davis Cup. Het was warm, de feestdagen werden onderbroken door het geluid van sneeuwschoenen. We speelden 's ochtends twee uur, aten 's middags een nogal waterige lunch, deden een dutje en gingen daarna twee uur spelen. padel de middag !"

De vreugde van Padel

“Ik podcast al bijna 15 jaar en ik wilde op mijn eigen manier deelnemen aan de berichtgeving in de media padel, met mijn vaardigheden en kennis van deze sport. Dit is de reden waarom ik mijn podcast wilde maken padel, De vreugde van Padel, die in het Engels is en elke twee weken plaatsvindt.

Ik heb veel spelers gezien met heel uiteenlopende achtergronden, zoals Patty Llaguno, Daniel Windahl, Mike Yanguas... Bovenal probeer ik aspecten van hun leven te leren kennen die minder besproken worden, met name de sleutels tot succes en de partnerkeuze. .

Het idee is om de lezer een educatieve, maar ook onderhoudende kant te bieden. Ik denk dat in de padel, er is vreugde. Voor mij is het een vector van het leven, de padel kan iedereen mooie deugden brengen, zoals geduld, het belang van relaties…’

De 5 regels van padel volgens Munter

“Als ik zie dat mensen boos worden vanwege padel, zeg ik tegen mezelf dat het verdrietig voor ze is. Je moet de zaken afwegen, in perspectief plaatsen. DE padel kan uiteindelijk heel nuttig zijn voor een prettiger leven.

Sinds ik speel padel, Ik heb in mijn hoofd vijf regels gemaakt padel :

1/ Veel plezier, en als ik zeg: veel plezier, bedoel ik jullie alle vier!

2/ Raak niet gewond, want als je achteraan gewond raakt, kun je geen plezier meer hebben.

3/ Wees eerlijk en probeer goed te spelen, probeer het maximale te bereiken van wat je kunt doen.

4/ Probeer te winnen (deze regel komt na de eerste drie).

5/ Drink na het spel altijd een biertje (kan alcoholvrij zijn voor degenen die dat echt willen) met iedereen!”

Padel Matchmakers: het idee

“Het begon allemaal toen ik Camille Huyghues Despointes ontmoette aan de rand van een veld, in Casa Padel. Ik zag deze vrouw met een grote glimlach en die vertelde me dat ze net was begonnen met de padel en dat ze al volledig verslaafd was.

Ik vertelde haar dat als ze nieuw was in de wereld van padel, dus ze kende regel nummer 5 waarschijnlijk niet. Ze kwam bij ons na de wedstrijd en we praatten urenlang. Uiteindelijk dachten we dat we een gezamenlijk project konden lanceren in de padel.

Na een korte periode van reflectie nam Camille, die zelf ondernemer is, contact met mij op met de suggestie dat ik een groep zou oprichten om te netwerken met de padel. Het is daar dat Padel Matchmakers was geboren.”

Muntwijzer Camille Padel Wedstrijdmakers

Padel Matchmakers: het concept

"Het doel van Padel Match Makers gaat over het maken van ongelooflijke ervaringen en ontmoetingen padel. We zijn nog maar net begonnen, maar in principe zal het zich manifesteren via verschillende soorten evenementen die na het werk kunnen plaatsvinden, zoals na het werk, of parallel met een conferentie of reis. Het idee is om ontdekken, lekker eten, delen van te combineren padelen interessante gesprekken!

We kunnen ons voorstellen dat we een stad als Lissabon ontdekken met als thema communicatie in brede zin. We kunnen beginnen met het aanpakken van de communicatie ter plaatse. padel, en kijken hoe we dit overbrengen naar andere sectoren. We kunnen er ook aan denken om naar Silicon Valley te gaan om bijvoorbeeld over kunstmatige intelligentie te praten. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Wij willen onderwerpen vinden die vooral voor bedrijven interessant kunnen zijn.

Over het algemeen willen we mensen aantrekken die zich binnen de informele regels bevinden die ik eerder heb genoemd, mensen die waarde toevoegen aan de groep, die bereid zijn tot uitwisseling, die een zekere kwetsbaarheid en nederigheid hebben en die zich aan het concept houden, die levensvreugde, die fair play zijn en bereid zijn hun ervaring door te geven, maar ook naar anderen te luisteren.

Le bedrijfsmodel gaat meer over evenementen, en zodra we een gemeenschap hebben opgebouwd die verbonden is met het bedrijf, kunnen we ons voorstellen een club te creëren met nog meer voordelen voor de leden. Mensen moeten blij zijn om tot deze groep te behoren die mentaliteit deelt.”

Tot ziens op 24 mei in Parijs

“Het eerste evenement vindt plaats op 24 mei in Parijs, aan de Aquaboulevard, in samenwerking met Vivatech. Er zullen maximaal veertig mensen aanwezig zijn. Wat het programma betreft: we beginnen met een ontmoeting met de internationale speelster Mélissa Martin, en dan komen we terecht in twee niveaugroepen en hebben we twee typecompetities. Amerikaanse zodat iedereen zoveel mogelijk kan spelen. Er komt uiteraard een doorgang op een veld waar Mélissa zal staan. Iedereen zal dus 15 minuten op zijn of haar baan kunnen doorbrengen, om te zien hoe het is om met een speler van dit niveau te spelen. Ze zal advies en instructies geven aan haar partners en tegenstanders.

En tot slot gaan we, voor iedereen die wil blijven, praten over het thema vertrouwen. Wij vertrekken vanaf padel, en overbrengen naar het echte leven, waarbij gesprekken tussen deelnemers worden gestart om het thema zelfvertrouwen en natuurlijk dat tussen individuen aan te pakken.

Voor degenen die willen meedoen: dat kan op deze manier! Houd er rekening mee dat Vivatech-deelnemers profiteren van een korting vanwege onze samenwerking met de code: “vivatechpass24”.

Wat betreft wat daarna komt: we hebben al een tweede evenement voor vrouwen in voorbereiding, we zullen je er binnenkort over vertellen!”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !