Momo Gonzalez komt naar onze microfoon na zijn overwinning met Alex Ruiz in de kwartfinale van Betclic Premier Padel Bordeaux P2.

Overwinning tegen Benitez / Cepero (6/4 4/6 2/1 stopzetting)

“We hadden, laten we zeggen, niet onze beste match als we het vergelijken met eerdere ontmoetingen. Ik denk dat we wat druk hadden, omdat we al een tijdje aan het verliezen waren in de kwartfinales. We waren er altijd dichtbij, maar het lukte niet. Uiteindelijk is dit niet de manier waarop we de blessure van Miguel, een goede vriend, hadden willen verwerken. Ik hoop dat het niet te ernstig wordt en dat hij volgende week in Rome kan spelen."

“Wat ons betreft denk ik dat we heel goed spelen. Bij de start van de derde set zaten we weer op een heel goed niveau, we hadden de break gehaald dus ik ben blij met ons niveau en ik hoop dat we morgen door kunnen gaan.”

De druk om als derde geplaatst te worden in Bordeaux?

“Wij zijn koppel nummer 3, dus er zijn koppels die meer favoriet zijn dan wij (lacht). Eén ervan heeft al verloren, maar zaad 1 is er nog (Bela / Tello). Dus nee, ik denk dat de druk meer lag in het kunnen kwalificeren voor een halve finale. Maar nu denk ik dat er geen druk meer is, we voelden ons vanaf onze eerste wedstrijd erg op ons gemak, we spelen, we genieten en ik denk dat dat te zien is op het veld omdat we op een redelijk hoog niveau spelen!”

Chingotto's scheiding

“Uiteindelijk zijn we eraan gewend, we weten dat we een project kunnen starten, maar dat het op elk moment kan stoppen. Uiteindelijk is het normaal, Fede heeft een bod gehad van een nummer 1 als Galan, tegen hem kun je geen nee zeggen. Het is altijd een moeilijk moment, omdat we er nooit van houden om door een partner losgelaten te worden, ook al is dat logisch. We zijn dit project dus met Alex begonnen en het gaat beetje bij beetje beter. De eerste toernooien waren misschien niet de beste, maar beetje bij beetje vinden we onze draai.”

Versie 2.0 van Ruiz/Gonzalez

“Ik denk dat we allebei beter zijn geworden, we zijn op onszelf volwassener geworden en ik denk dat we nu zowel individueel als als koppel beter zijn. Ook op mentaal vlak zijn we in alle opzichten vooruitgegaan. We zijn een completer duo en ik denk dat we nog niet het maximale hebben bereikt van wat we kunnen doen, we komen dichterbij en ik hoop dat we veel beter kunnen zijn dan we momenteel zijn.

“Fede en ik gingen uit elkaar, Alex en Tello gingen uit elkaar, we spraken allebei, eerst aan de telefoon en daarna persoonlijk. Hij wilde met mij spelen, ik wilde met hem spelen, we waren elk de beste optie voor de ander, we bespraken samen onze doelen, deze nieuwe ervaring. Ik ben heel blij met hoe het gaat.”

Wanneer komt de eerste titel van Momo Gonzalez uit?

“Ik heb vijf finales gespeeld, ik heb toernooien van lagere categorieën gewonnen (WPT Challenger en Open 500), ik ben er nog steeds, maar we kunnen zien dat het erg moeilijk is om titels te winnen, er worden niet elk jaar slechts drie of vier paren gewonnen. De titel is iets heel moeilijks om te bereiken, maar ik ben nooit ver weg, ik heb altijd halve finales en finales gehaald, ik heb mezelf niets te verwijten, ik denk dat ik goed speel, ik vecht nog steeds. en ik ben nog jong en ik denk dat het ooit zal komen.

“Op dit moment is het alleen de eerste P2 zonder de Top 4, de anderen waren zo zwaar als een P1 of een Major. Als we het toernooi winnen, zal ik heel blij zijn, maar om heel eerlijk te zijn: ik wil een toernooi winnen waar de beste spelers zijn en ze verslaan.

Hoe zit het met Genova P2?

“Op dit moment weten we het niet, het hangt allemaal af van de kalender. Het is een kalender met veel toernooien, Genua vindt plaats vlak voor Malaga, een toernooi waar ik naar uitkijk, dus we weten het niet. Het zal afhangen van wat we willen doen ter voorbereiding op Malaga, van hoe we dit toernooi afwerken… Ik kan nog niets zeggen omdat de voorbereiding op toernooien heel belangrijk is.”

De video in zijn geheel:

https://youtu.be/C4WYduqgpzs

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !