Terwijl Gaël Monfils deelnam aan zijn eerste padeltoernooi bij Padel Club de Lyon, de Franse nummer 1 in tennis, is teruggekeerd naar padel, een sport die hij beoefent " regelmatig ". Hij nam deel aan dit toernooi naast Robin Haziza, de Franse kampioen Padel 2015 en 2016.

Gael, heb je in de Verenigde Staten de padel ontdekt?

Gael: Het echte verhaal is dat we Robin Padel wisten dat er 10-12 jaar in Frankrijk is.

Op uw gemak met de ramen?

Gael: In tennis zijn we daarmee stil. Dus padel, ik probeer me aan te passen. In dit toernooi draaien de spelers veel, dus we weten niet wat we kunnen verwachten. Maar de reflexen komen. En dan heb ik het geluk dat ik in dit toernooi een partner (Robin Haziza) heb die veel tegen me spreekt, zelfs als ik denk dat het door moment met geweld wordt gedeconcentreerd om met me te praten.

Praten, raak je vast aan Robin?

Robin: niet te veel. Ik praat meestal tijdens games. Ik ben een communicator. Het is een grote toegevoegde waarde om met Gael te spelen omdat het onvoorspelbaar is, maar het klopt dat het soms een beetje ondersteboven speelt. Maar de Kiff speelt samen.

Wat ga je doen om van Jeremy Scatena naar Gael Monfils te gaan in je spel?

Robin: Gael komt paradoxaal genoeg veel minder ballen uit en hij slaat veel minder goed dan Jeremy. Maar ik heb een man naast me die veel sneller is dan hij, die minder padel speelt, met wie ik een medeplichtigheid heb ... Jeremy het is 10 jaar spelen we padel en er is de 1er toernooi dat we samen doen, maar in het 2-geval heb ik plezier met beide spelers. We zouden niet op dezelfde manier met Jeremy hebben gespeeld, het is duidelijk, maar ik ben hier niet om te schitteren, wat ik wil is om plezier te hebben met mijn vriend onder alle omstandigheden.

Hoe benader je een padelwedstrijd in competitie?

Gael: Wat ik heel moeilijk vind, is dat ik niemand ken, ik weet niet hoe ze spelen, dus het is onvermijdelijk Robin die het me vertelt en wat goed is. Voor mij, zelfs als de speler erg sterk is, weet ik niet wie het is, dus als ik het veld op ga, ben ik hetzelfde als voor mijn 1er match terwijl het voor mij misschien 10 keer sterker is.

Robin: Speel je liever Roger Federer die 2 eenmaal op Padel speelde of speel je Garcia?

Gael: Natuurlijk speel ik het liefst Roger Federer die 2 keer op keer speelde ... Ik denk dat ik liever Hector Garcia heb! J

3-games is veel?

Gael: Het zijn veel drie spellen, we hebben net 2h15 gespeeld, speel het meteen opnieuw af fysiek ...

Robin: het is goed dat hij hiervan getuigt, want er zijn veel lasteraars die zeggen dat de padel geen erg fysieke sport is en we stellen ons voor dat Gael Monfils misschien wel de beste fysica van tennis is van het wereldcircuit en wie zegt dat het spelen van 2h15 padel en erachter spelen nog steeds ingewikkeld is, bewijst dat het een echte sport op zichzelf is met zijn kwaliteiten en zijn eigen soorten spellen.

Gael: voor tennisspelers zijn er andere spieren die werken, het is een andere inspanning. Verplaatsing lijkt veel meer op bewegen op gras, het moet laag op de benen zijn.

Denk je dat je je aan het einde van het toernooi bevindt?

Gael: Ik ga heel moe zijn. Boven alles was ik niet voorbereid. We waren gisteravond met vrienden, we hadden een goede maaltijd, we gingen niet vroeg naar bed. Het wordt een weekend waarin ik moe uit ga. Maandag joggen herstel is zeker en kan stil zijn in training.

Ben je niet bang om padelreflexen te hebben tijdens je tennistraining?

Gael: Precies, elke keer als ik padel speel en meteen tennis speel, vind ik het leuk omdat ik een vreselijke volleybal heb in tennis en het helpt me. Padel is altijd verplicht om een ​​kleine stap vooruit te zetten, vaak mis ik tennis deze kleine stap.

Robin: Ik denk dat het voorlopig complementair is. Ik was een tennisspeler, zelfs als ik niet op zijn niveau was, de paar keer dat ik tennis speel, heb ik het gevoel dat ik een iets beter traject lees, ik ben minder verrast omdat de padel de ballen gaan snel, je moet 3,4,5-schoten snel achtervolgen, op het tennis heb je een beetje tijd om de bal te komen zien en voor het volley en een klein spelletje leg is het nogal complementair.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.