Ignatius Piotto is een van de beloften van padel Argentijns. Op slechts 20-jarige leeftijd heeft de inwoner van Concaran San Luis zich net in de buurt van Alicante gevestigd in de academie van Sanyo en Juan Carlos Ferrero.

Padel Magazine ontmoet de Argentijn van het Tenerife OpenAPT Padel Tour. Nacho is een meer intelligente dan agressieve linkerspeler, die een groot aantal aanvallende schoten heeft.

Hij speelt momenteel samen met legende Cristian Gutierrez op de APT, maar is ook te zien op de WPT en Premier Padel.

Cristian Gutierrez, extra druk

Lorenzo Lecci Lopez: Je speelt momenteel op de APT met Cristian Gutierrez. Van de buitenkant ziet het er erg veeleisend uit. Voel je deze druk om naast hem te spelen?

Nacho Piotto:"Alleen al naar rechts kijken en Cristian Gutierrez zien, zet de druk op. Nu spelen we al een tijdje samen, maar het eerste toernooi kon ik niet spelen... Dus werkte ik met een psycholoog, en nu speel ik meer ontspannen. Het is waar dat ik altijd deze druk heb, omdat mensen ons zien spelen om hem te zien. Het is een extra druk.”

Nacho's speldecodering

Lorenzo Lecci Lopez: Vertel ons over je sterke en zwakke punten. Wat zijn je meest effectieve shots? Aan welke aspecten van het spel moet je nog werken?

Nacho Piotto:"Ik denk dat mijn beste schot de forehand-volley is, en degene die ik het meest natuurlijk raak, is de backhand-volley."

"The bandeja Ik moet er weer aan werken. De bal komt niet op alle ondergronden uit en ik ben ook niet een speler die de smash zo goed raakt. Ik sla met spin, maar als het oppervlak niet snel is, kan het me parten spelen. De par 3 is tegenwoordig niet meer echt effectief omdat iedereen eruit kan komen en hem terug kan brengen.”

Lorenzo Lecci Lopez: Je bent een linkse speler die heel goed verdedigt. Denk je erover om op een dag naar rechts te gaan?

Nacho Piotto:“Al mijn kleine podium speelde ik het aan de rechterkant! En ik speel soms rechts, maar ik voel me nu veel comfortabeler aan de linkerkant.

Tennissen vanaf 2 jaar!

Lorenzo Lecci Lopez: Hoe ben je begonnen met de? padel ? Wie waren voor jou de referentiespelers?

Nacho Piotto:“Ik begon op 2-jarige leeftijd met tennissen! Ik speelde voetbal en tennis, en op 9-jarige leeftijd begon ik padel. Ik heb een tijdje alle drie de sporten gespeeld. Ik besloot me te wijden aan padel. '

“In het begin keek ik vooral naar Lamperti. Toen ik de echt begon te begrijpen padel, Ik volgde Bela, Juan Martin Diaz, Cristian Gutierrez veel.”

Lorenzo Lecci Lopez: We bevinden ons in een ongekende situatie in de wereld van padel met drie circuits. Je speelt een beetje van alles. Hoe ziet u de situatie?

Nacho Piotto:“Ik heb geen contract getekend. Het is waar dat ik de WPT meer dan wat dan ook speel, maar ik wilde geen contract tekenen om de vrijheid te hebben om te spelen Premier Padel, of de APT.”

Gloednieuw van Sanyo

Lorenzo Lecci Lopez: Je woont al een tijdje in Spanje, maar je bent net verhuisd.

Nacho Piotto:"Ja, ik ben anderhalf jaar in Spanje geweest, maar ik ben vorige week verhuisd naar Alicante in de academie van Juan Carlos Ferrero en Sanyo Gutierrez."

Lorenzo Lecci Lopez: Is het vandaag makkelijker dan voorheen voor jonge Argentijnen die naar Spanje willen verhuizen om van te leven? padel ?

Nacho Piotto:“Het is makkelijker dan een paar jaar geleden, maar het is niet makkelijk. Premier Padel, als je geen punten hebt, kun je niet spelen. De WPT is hetzelfde. APT het begint ook. Als je een paar wedstrijden niet wint, krijg je geen prijzengeld. Uiteindelijk zijn het de merken die op jou moeten wedden.”

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !