Nallé Grinda het allereerste begin meegemaakt padel in Mexico. Sindsdien heeft hij zijn weg gevonden door de padel totdat hij de WPT Blockchain.com-directeur van Miami werd.

Getuige van de geboorte van padel

Nalle Grinda: "Ik kwam in padel in 1980, toen ik nog maar vier jaar oud was. Via zijn beste vriend, Tony Murray, mwij vader wisten Enrique Corcuera , de uitvinder van padel. Tony had een huis in de buurt van Enrique's in Las Brisas, Acapulco. We zijn er vier of vijf jaar op rij geweest. Er waren vijf of zes huizen in de buurt waar elke eigenaar zijn eigen land had gebouwd padel. Ze waren allemaal tennissers en speelden graag padel geheel. Vroeger hadden ze feestjes bij elkaar thuis. En elk huis maakte graag zijn eigen regels, afhankelijk van bepaalde beperkingen, meningen of grillen."

“Alle banen in Acapulco hadden verschillende afmetingen en configuraties. De lengte van de baan kon variëren van 18 tot 20 meter. Sommigen gebruikten de muren van het huis. Elke rechtbank had zijn bijzonderheden. Het standaardveld ligt nu vast (20m x 10m). Maar toen was alles flexibel, ook de gebruikte hardware."

De eerste wereldkampioenschappen

Nalle Grinda: "Ik herinner me hoe ze op het ironische idee kwamen om de 'Wereldkampioenschappen van' padel”. Ze waren 16. Ze waren in feite de enige 'serieuze' spelers ter wereld, zoals ze graag zeiden."

"Maar over het geheel genomen, gedurende mijn hele jeugd, padel was gewoon een leuk spel. Mijn oom had een huis in Saint-Tropez waar we veel hebben kunnen spelen padel ook. Maar het was gewoon een spel voor mij, mijn eerste echte passie was tennis."

inzerillo grinda canet overwinning

Het echte begin in de padel

Nalle Grinda: "Ik deed sportstudies in Frankrijk en speelde van mijn 17e tot mijn 21e professioneel tennis en nam deel aan toernooien in Europa, de Verenigde Staten en enkele in Zuid-Amerika. Maar vanwege een reeks blessures en operaties besloot ik om voor UCLA te gaan spelen, waar ik een volledige beurs kreeg. Op 24-jarige leeftijd studeerde ik af en toen herontdekte ik de padel in een nieuw licht."

"Toen ik terugkeerde naar Nice, waar mijn familie vandaan komt, vond ik in de krant een artikel van een advertentie van een kwart pagina om een ​​tentoonstellingsmatch met Gaby Reca, Juan Martin Diaz, Hernan Auguste en Fernando Belastaguin te ontdekken. Het was in 2002. De organisatoren van de wedstrijd, Gilbert Dalbergue en Claude Baigts, voorzitter van de Franse federatie van padel waren destijds zo gepassioneerd over padel dat ze er alles aan hebben gedaan om dit evenement tot een succes te maken."

Frankrijk vertegenwoordigen

Nalle Grinda: "Tijdens dit toernooi ontmoette ik Claude Baigts en, nadat hij mijn kwaliteiten als tennisser had gezien, dwong hij me om te spelen padel voor het Franse nationale team. Zo nam ik in 2002 deel aan de wereldkampioenschappen voor Frankrijk in Mexico. In de eerste ronde, spelend met Sebastien Corbelli, een andere pas bekeerde tennisser, wonnen we onze eerste wedstrijd gemakkelijk. In de tweede ronde kwamen we echter Argentijnen tegen, die als 12 geplaatst waren. We wonnen onze eerste game rustig en kwamen er toen achter wat de echte was. padel, aangezien we 6/1 6/0 verloren. Het was een heel nieuw niveau voor ons."

"In die tijd had ik een vluchtige carrière bij de televisie. Ik was op de Fear Factor-show in Patagonië, Argentinië, en verlengde mijn verblijf voor intensieve training in "El Monasterio" in Buenos Aires, met de beroemde coach Nito Brea en enkele van de beste spelers ter wereld. Ik leerde de echte basis van het spel, van de positie op de grond tot de rotatie in de hoeken, inclusief de chiquita en alle antenne-opties. Van daaruit heb ik nooit meer achterom gekeken. Ik speelde de volgende tien jaar voor het Franse nationale team."

Zijn reis naar het organiseren van de WPT Miami

Nalle Grinda: "Snel vooruit naar 2014, ik was naar Miami verhuisd. hebben ontmoet Wayne Boich dankzij mijn connecties in tennis, heb ik hem kunnen overtuigen om de padel toen we op vakantie waren in Nice. Toen we terugkwamen in Miami, liet ik Wayne de enige rechtbank in... padel locatie in de stad. En heel snel werd hij verliefd. Zozeer zelfs dat hij de tennisbaan van zijn huis in South Beach omtovert tot een luxe padel."

“Toen het gebouw eenmaal was gebouwd, werden Wayne en ik de meest zichtbare gezichten van de padel te Miami. We hebben een aantal van de beste professionele spelers binnengehaald, waaronder Juan Martin Diaz, die nog steeds de nummer 1 van de wereld was, om pro-am-wedstrijden te spelen. Het jaar daarop, in 2015, verwelkomden we de acht beste spelers ter wereld, vergezeld van hun sponsors. Dankzij de dynamiek van padel die elk jaar groeit en een goed team opbouwt (Wayne Boich, Dani Homedes en ikzelf), konden we bieden en winnen als gastheer van de WPT dit jaar in Miami."

Juan Lebron Nallé Grinda Semmler

"Gezien het succes van het evenement in Miami, hebben we er alle vertrouwen in om in de toekomst andere evenementen te organiseren. Natuurlijk zal Miami een belangrijk knooppunt zijn, maar we hopen in 2023 ook andere evenementen in de Verenigde Staten te hebben."

Dit interview is afgenomen door Miner wijzerplaat tijdens de WPT in Miami in maart 2022.

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !