Nicolaas Rouanet in slechts één jaar tijd in de Franse Top 20 terechtkwam, gaande van de 1500e plaats naar de 16e. Vandaag is hij de 13e Franse speler.

Ondanks zeer goede resultaten in 2023 werd hij echter niet geselecteerd in de lijst met geselecteerde spelers voor de Franse teamtraining. Oneerlijke of begrijpelijke beslissing? Nicolas Rouanet keert terug bij de microfoon van Padel Magazine over het besluit om Pablo Ayma et Ben Tison en geeft ons zijn mening.

Zijn niet-selectie voor het Franse team

Duidelijk er werd over gedebatteerd en mij is deze vraag vele malen gesteld sinds de lijst uitkwam... Om eerlijk te zijn: ik denk dat er twee manieren zijn om naar de dingen te kijken.

De eerste is dat ik met mijn partner uit de Top100 kwam Norman Sánchez (12e), we hebben de grootste vooruitgang van het jaar geboekt en dat in de lijst van 19 geselecteerd, zijn er onvermijdelijk enkele die minder goed gerangschikt zijn en minder goede resultaten behalen. Het is teleurstellend en we kunnen tegen onszelf zeggen dat we niet beloond zijn.

Daarna is de tweede manier om de dingen te zien dat, voor mij persoonlijk, geen haast. Voordat de lijst van 16 geselecteerd, er was er één van de 19 waar ik er niet was. Mijn reactie was niet dat het niet eerlijk was, Ik heb het niet slecht opgevat.

Ik weet dat ik nieuw ben op de padel alors Ik ga mijn tijd nemen. Ik ga er alles in investeren. Sinds september train ik al elke dag, ik heb veel toernooien gedaan.

Wat ik in ieder geval kan zeggen: Als iemand mij op een dag belt, neem ik op.

Een project om te ontwikkelen voor de toekomst

Ik had geen Benjamin Tison ou Pablo Ayma live, het ging door Jean-Thomas Peyrou, mijn trainer. De reden die Ben Tison aan JT gaf, en die ik volledig begrijp, is dat Ik was nog te nieuw in de padel en dat hij me meer tijd wilde geven.

Wat dat betekent is enerzijds mijn persoonlijke vooruitgang en het structureren van een project. Voorlopig heb ik qua FIP nog niet veel gedaan, want Ik zoek sponsors, in het bijzonder om geld in te zamelen en te kunnen reizen.

Ik boekte een zeer snelle vooruitgang en vandaag kon ik het niet beter doen dan een elfde plaats. Het staat vast dat er vandaag internationaal zaken zullen worden gedaan en dat is mijn doel. Maar voor nu, Ik ben nog steeds beperkt.

Een internationaal project in voorbereiding

Mijn internationale project zou deze zomer moeten starten, maar waarschijnlijk niet naast Norman Sanchez, die niet hetzelfde project kan hebben als ik. Enerzijds omdat hij ouder is, maar ook omdat hij twee kinderen heeft.

Op dit moment kan ik niet zeggen met wie het zal gebeuren, omdat de paren al in Frankrijk worden gemaakt. Deze zomer stop ik echter met werken bij de tennisclub waar ik nog werkte. Ik ga me er 100% op concentreren padel, tijd hebben, flexibeler zijn en vooral proberen te reizen.

Rouanet Sanchez overwinning eerste ronde kwalificatiewedstrijden fip rise bourg en bresse 2023

De moeilijkheden bij het vinden van een partner

Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​partner te vinden, links. Velen hebben al projecten met anderen... waar ik aan denk Thomas Vanbauce et Maxime Joris, Pierre Vincent et Arthur Hugounenq...

Achteraf weet ik dat Phil Raichman, vanwege de associatie tussen Thomas en Maxime, bevindt zich een beetje alleen. De mens leeft et Jerome Inzerillo, Ik weet dat ze toernooien afzonderlijk doen, ik weet niet echt waar ze aan toe zijn.

Ik zal in ieder geval contact met ze opnemen, vertel ze dat als ze mij bellen, zal ik er zijn, ook al moet je met mij willen spelen omdat ik internationaal niet veel punten heb.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.