Gekwalificeerd voor de Franse kampioenschappen vertellen Nicolas Lamontagne en Jordan Bouchez, afkomstig uit Nieuw-Caledonië, ons meer over hun begin in de padel, hun kwalificatie voor deze Franse kampioenschappen evenals hun beoordeling van padel Caledonian via een cross-interview.

“Er zijn slechts 2 structuren van padel in Nieuw-Caledonië”

Padel Magazine : Hoe heb je de . ontdekt padel ?

Nicolas Lamontagne : “Ik ontdekte de padel op het eiland Réunion in 2017. Ik speelde 5-tegen-4 voetbal in een groot sportcomplex met XNUMX voetbalbanen padel. Ik was uitgenodigd voor een “ontdekkingsfeestje” en ik was meteen verkocht! “

Jordan Bouchez : “Ik wist dat de padel dank aan mijn voormalige tennisleraar die me altijd heeft gemarkeerd: het was Alain Henry, een man die een belangrijke plaats kent in de padel Frans. "

Padel Magazine : Waar speel je?

Nicolas : “Er zijn slechts twee structuren in Nieuw-Caledonië: de tenniscompetitie heeft twee rechtbanken en de Mont Coffyn Club ook twee sporen. Ik speelde veel in deze twee complexen, afhankelijk van de beschikbaarheid van banen. “

Jordan : “Ik speel momenteel tennis padel Mont Coffyn-club in Nouméa. Ik heb veel tennis gespeeld sinds ik heel jong was in competitie in de tweede reeks. Maar ik was ook heel vaak gefocust op glijsporten. “

Technische zwakheden, maar een sterke concurrentiegeest

Padel Magazine : Wat zijn uw sterke en zwakke punten in deze sport?

Nicolas : “Ik heb veel technische tekortkomingen door zowel een gebrek aan training als door een autodidactische beoefening van tennis. Ik heb veel slechte gewoonten opgepikt op het gebied van lichaamsbewegingen, vooral bij smashes. Ik probeer dit te compenseren met een goede verdediging. Ik had de mogelijkheid om lessen te volgen in padel met Mickaël Grenier in Réunion Padel Club en met Mathieu Feyler in Nieuw-Caledonië. Ik maak van de gelegenheid gebruik om ze allebei te groeten, omdat ze me op alle fronten enorm hebben geholpen om vooruit te komen. “

Jordan : “Mijn sterke punten in de padel zijn zeker mijn motivatie en mijn competitieve geest. Ik pretendeer niet de beste te willen zijn tijdens de Franse kampioenschappen, maar ik zal alles geven voor zowel mijn teamgenoot als voor Caledonia, dat een beetje achterloopt.

Mijn zwakke punten, laten we zeggen dat ik in het spel veel automatismen mis en ik hoop dat Caledonia leraren zal hebben die zijn opgeleid om mijn hiaten op te vullen. “

Padel Magazine : Wat vind je van je partner? (Waarschuwing, dit is een strikvraag)

Nicolas : “Jordanië is een zeer goede speler, van tennis en van padel. Hij is technisch comfortabel, on the fly en op het hoogste niveau. Hij kan de effecten en het tempo variëren. We zijn dus nogal complementair. Hij werd de laatste jaren behoorlijk gehinderd door blessures, maar hij komt goed terug. Het kan hem overkomen dat hij mentaal "kraakt" op een spoor van padel maar hij heeft altijd de controle gehad over deze kampioenschappen. Ik vond het leuk om naast hem te spelen. “

Jordan : “Ik heb een gouden partner, een rustige man, die mijn zwakheden invult, die op het juiste moment de juiste woorden heeft! En we zijn behoorlijk complementair. Je moet weten dat Nico de eerste partner is die ik in Caledonië had en hem de overwinning op de Caledonische kampioenschappen aanbieden is mijn grootste voldoening. “

“Het was instinctief, Nico belde me en het avontuur begon! “

Padel Magazine : Vertel eens over je avontuur tijdens deze kwalificaties?

Nicolas : “Het was een heel gezellig weekend, in een sportieve en familiale sfeer. Ik kon het delen met mijn partner en mijn drie jaar oude dochter die de meeste van mijn wedstrijden heeft gezien en het was erg belangrijk voor mij. Het was speciaal omdat het mijn laatste toernooi in het gebied was voordat ik terugkeerde naar het eiland Réunion voor nieuwe professionele projecten. Daarnaast blijkt dat meerdere Nieuw-Caledonische favorieten om verschillende redenen niet voor deze kampioenschappen zijn ingeschreven. Het was dan ook een onverwachte kans voor ons om een ​​van de favoriete teams te worden in een groot toernooi, in een gebied waar de padel is volop in ontwikkeling. We wilden onze kans niet missen.

Qua sfeer en context zaten er soms wel honderd mensen op het tennisligacomplex en op de tribunes. Dit zorgde soms voor wat spanning en we voelden sommige spelers een beetje gespannen door de kwestie en de context, wij voorop. “

Jordan : Bij deze kampioenschappen hoefde ik niet aanwezig te zijn, omdat ik terug moest naar Frankrijk. Ze waren echter een week voordat ik vertrok gevorderd! En het was instinctief, Nico belde me, en het avontuur begon.
We trainden een beetje eerder, zonder al te veel tijd te hebben, aangezien we in Caledonië momenteel maar vier circuits hebben.

Verschillende van mijn gebruikelijke partners waren om verschillende redenen afwezig bij deze kampioenschappen. Met Jordan hadden we meerdere keren overwogen om samen te spelen, maar zijn blessures en de Covid-19 hadden daar anders over beslist. Gelukkig stonden voor deze kampioenschappen alle lichten op groen en hebben we de kans gegrepen."

Nicolas-Lamontagne-Jordanië-Padel-Caledonië-in-actie

Padel Magazine : Je kwam er mee weg in soms ingewikkelde wedstrijden.

Nicolas : " Ja, ons avontuur in de kwalificatie was veelbewogen. We vielen op de slechtste pool en onze finaletafel was tot het einde moeilijk. De wedstrijden verliepen over het algemeen goed, behalve in de finale waar onze tegenstanders met 8-7 leidden in de derde set super tie-break, met nog twee opslagen te volgen. Het liep op niets uit. We waren in staat om kalm en verenigd te blijven en het spel in moeilijke tijden aan te scherpen. Ik had veel plezier op de baan. “

“We hopen Nieuw-Caledonië met waardigheid te vertegenwoordigen en onze huid duur te verkopen! “

Padel Magazine : Hoop je een verrassing te creëren in het Franse kampioenschap? Wat zijn je ambities in deze sport?

Nicolas : " (Lacht) Nee. We hopen Nieuw-Caledonië met waardigheid te vertegenwoordigen en onze huid duur te verkopen. Er worden geen punten toegekend. We hopen gewoon plezier te hebben en ervaring op te doen.

We zijn ons er terdege van bewust dat we uit een gebied komen met een niveau van padel behoren tot de laagste op het hele nationale grondgebied. We hebben geen specifieke ambitie, behalve om maximaal te spelen en zo ver mogelijk te gaan. “

Jordan : “Onze doelstellingen voor deze kampioenschappen zijn om plezier te hebben, plezier te hebben en vooral om te vechten, zelfs als we een correctie moeten ondergaan. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik met zo'n gevoel van ontspanning en sereniteit aan de kampioenschappen kan deelnemen. “

Nicolas : “Ik ben 37 jaar oud en mijn wens is om zo lang mogelijk te spelen en een bevredigend niveau te bereiken door zoveel mogelijk niveaus te halen. De eerste voorwaarde hiervoor is plezier hebben en genieten van de geweldige sfeer die om deze sport hangt. “

Jordan : “De gewenste ambitie in deze competitie is om onszelf te verbeteren om onze tekortkomingen te compenseren. Houd jezelf niet voor de gek, als je Benjamin Tison en anderen ziet, is er echt een stap boven. Maar tegen de besten spelen is een eer en een unieke ervaring. “

Zelfverzekerd over de “duidelijke voortgang” van de padel Caledonisch

Padel Magazine : Uw mening over de ontwikkeling van padel in Nieuw-Caledonië?

Nicolas : “Deze kampioenschappen kwamen een jaar na de geboorte van de padel in Nieuw-Caledonië, en ze maakten het mogelijk om de voortgang van alle spelers te meten. Ze verdedigen steeds beter, en de intensiteit van de games schiet omhoog, het is indrukwekkend! Met de komst van nieuwe tracks en opgeleide en gekwalificeerde docenten, heb ik vertrouwen in de duidelijke algemene voortgang van de padel Caledonian in de komende jaren. “

Jordan : Caledonia blijft achter, maar gezien het succes van deze sport wordt de vertraging ingehaald! Ik ben er zeker van. Merk op dat zeer goede spelers zoals Nicolas Ngodrela er snel in zullen slagen toekomstige Caledonian-spelers vooruit te helpen, en waarom Caledonians niet integreren in het professionele circuit. “

Foto-Groep-Padel-Caledonië

"Goede dingen komen naar degenen die wachten op..."

Padel Magazine : Heeft u banden met andere eilanden, rond de padel ?

Nicolas : “Ik ga binnenkort terug naar Réunion, waar het niveau er niets mee te maken heeft. Veel infrastructuur en een enorm aantal spelers, voor een niveau dat duidelijk superieur is aan Nieuw-Caledonië. Ik had niet kunnen hopen dat ik daar de laatste loting zou halen op de Territorials. Het was mijn voormalige coach, Mickaël Grenier, die ze won en ik ben erg blij voor hem. Ik kan niet wachten om weer op de hellingen van Reunion te staan, want ik zal de kans krijgen om mezelf te confronteren met uitstekende spelers in zeer gestructureerde clubs met een zeer feestelijke en vriendelijke sfeer. “

Padel Magazine : Wat zijn volgens u de sterke en zwakke punten van de padel ?

Nicolas : Wat een sterke punten. Een leuke, spannende, verbindende en minder traumatische sport voor onze oude lichamen (lacht). Ik raakte verslaafd! “

Jordan : “Wat kracht betreft, zou ik zeggen dat het een erg leuke sport is die voor iedereen toegankelijk is, met ruimte voor vrij snelle vooruitgang. Ik kan zelfs zeggen dat het een waar genoegen is om met spelers van alle niveaus te spelen.
Voor de zwakke punten zou ik zeggen een gebrek aan competente leraren in het veld, een dynamiek die nog steeds in slow motion is (toernooien, structuren). Maar alles komt op het juiste moment voor wie weet hoe te wachten.

Ik wil in het bijzonder de heer Alain Henry bedanken voor zijn wijze advies toen ik begon. En vooral al mijn vrienden van padel met wie we geweldige momenten doorbrengen voor en na de sessies. “

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.