Terug uit Peru won Océane Kik de P1000 uit Denain, met Charlotte Villeminot. Ze deed ons de eer om verschillende vragen te beantwoorden.

Merk allereerst op dat het interview plaatsvond aan het begin van de opsluiting, avant de beslissing van de Franse tennisfederatie om de Franse Padel-kampioenschappen en de FFT Padel Tour te annuleren.

Padel Magazine : U bent een van de spelers die zijn opgeroepen voor de rally van het Franse team. De werelden met Frankrijk, een van je doelstellingen?

Océane Kik: Uiteraard denk ik aan het Franse team, alle padel-spelers dromen ervan. Zij zijn geweldige ervaringen. Er is nog een lange weg te gaan en alles zal afhangen van "padelistische" prestaties en investeringen. En om daar te komen, is mijn eerste motivatie om samen met mijn partner in de top 15 te komen terwijl je plezier hebt op het veld.

PM: Dus, wie is je partner voor dit jaar 2020?

OK : Dit jaar speel ik samen met Charlotte Villeminot. We hebben voor deze keuze gekozen omdat we dezelfde ambities hebben en een goede band hebben, zowel op als naast het veld. De resultaten en onze cohesie op de eerste toernooien waren bevredigend, dus besloten we om samen op avontuur te gaan.

PM: Je hebt 6 maanden in Peru doorgebracht (van maart tot augustus 2019), heb je een beetje padel kunnen oefenen? Waar is de ontwikkeling van onze sport daar?

OK: Als je padel wilt spelen in Peru, dan is er de Padel Lima-Du-Gol-club in Surquillo, die twee tracks heeft. Er zijn echter maar heel weinig licentiehouders. Het volstaat te zeggen dat ik niet de gelegenheid heb gehad om het terrein te testen. Helaas is padel geen bekende sport en door de economische situatie van het land is het, in tegenstelling tot Frankrijk, niet mogelijk hoogwaardige infrastructuur aan te bieden.

PM: En heb je het niet te veel gemist?

OK: Na een afwezigheid van 6 maanden heb ik de padel en zijn sfeer echt gemist. Ik was zeker ver van het veld, maar ik volgde de avonturen van padel via uitzendingen of Facebook-pagina's die aan deze sport waren gewijd. Bovendien bedankt! Ik heb echt genoten van het live volgen van de p2000, met een algemeen niveau dat blijft klimmen.

PM: Dus ben je erop teruggekomen? Was het herstel niet te ingewikkeld?

OK: Het herstel was moeilijk. Ik wist heel goed dat ik door deze ervaring te beleven enkele gevolgen zou lijden, waaronder mijn mooie val in de ranglijst! Wat de lichaamsbouw betreft, geen probleem op dit punt… very Ik ben erg blij dat ik de Padel attitude club in Lille heb gevonden, evenals haar spelers en ik train grondig wanneer ik de kans krijg.

PM: Kon je helaas niet veel spelen met de opsluiting? Sla je de bal nog steeds een beetje in de tuin zoals velen?

OK: Het lijkt me ingewikkeld om padel in mijn tuin te spelen zonder pala (lacht). Door de aankondiging van opsluiting had ik geen tijd om aan boord van mijn sneeuwschoenen te gaan. 🙁 Anders gebruik ik strandrackets. En ik heb nog steeds mijn lichaam om fysieke sessies te doen. Bedankt Padel Mag voor dit interview en heel erg dat we op het circuit zijn. Veel succes en blijf thuis!

PM: Bedankt Océane! Veel succes !

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van verschillende padelspelers, hij vindt atypische berichten of handelt over actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor padel te ontwikkelen. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het padelveld!