Padel Magazine ontmoet Ole Egholm, voormalig voorzitter van de federatie van padel Deens, die met haar club in Malaga zal zijn om deel te nemen aan de Internationale Club Cup Padel , georganiseerd in Malaga door de AECP.

Padel Magazine : Vertel ons over je achtergrond in de padel, en uw nieuws!

Ole Egholm: Ik was bijna twee jaar voorzitter van onze federatie, maar dat is nu voorbij. Ik ben bezig met het hervatten van mijn oude activiteiten (bijvoorbeeld financiële industriële analyse), die veel winstgevender zijn. Ik speel nog steeds zo'n drie keer per week bij padel : mijn niveau is nog steeds erg gemiddeld, maar ik vind het altijd zo leuk om te spelen!

Ik ben nog steeds bij Ballerup Padel Klub, een club met meer dan 600 leden. Daar heb ik een ranglijstmodel bedacht en we organiseren 3-4 keer per week wedstrijden. Je speelt twee uur intens met 3 andere mensen die precies op jouw niveau zitten. Dit levert wedstrijden op die de Olympische Spelen waardig zijn.

Ik heb ook een andere club gemaakt van padel in de gemeente waar ik woon, Gladsaxe, een naburige stad van Kopenhagen: Gladsaxe Padel Club. En onze gemeente is bezig met het creëren van 3 rechtbanken van padel voor ons – buiten – die eind dit jaar open gaat.

De rivaliteit tussen tennis en padel

PM: In Denemarken weten we dat het niet makkelijk is tussen tennis en padel. Kunt u ons vertellen wat er aan de hand is?

OE: Om te beginnen ben ik niet langer voorzitter van de Deense federatie (Dansk Padel verbieden). Ik was 665 dagen president en in die tijd gingen we van 99 naar 610 leads padel. Nu zijn we de 800 gerechtsgrens gepasseerd. Ik ben weggegaan omdat onze raad van bestuur besloot een overeenkomst met het nationaal olympisch comité (DIF) te accepteren om vanaf 2024 onafhankelijk lid te worden.

Het Nationaal Olympisch Comité had ons al in 2022 moeten accepteren en we wonnen een juridische discussie met hen, die ons over het algemeen steunden. Ik wilde geen uitstel van twee jaar accepteren, waarbij in de tussentijd al het geld voor de padel zou zijn uitgedeeld aan de tennisfederatie. Maar ik was in de minderheid, en gelukkig al mijn collega's van de federatie van padel (DPF) zijn nog steeds bezig om volwaardig lid te worden.

De ontwikkeling van padel laat duidelijk zien dat onze DIF "laat" is met het accepteren van de padel als zelfstandige sport.

Dus ik ben niet langer de juiste persoon om de relatie tussen tennis en tennis uit te leggen padel op federatieniveau. Ik merk echter als toeschouwer op dat het altijd de federatie van padel wie doet de meeste activiteiten voor de padel. Terwijl de tennisfederatie gewoon het geld krijgt…

PM: Waarom de Internationale Club Cup Padel ? Waarom vind je het een geweldig evenement dat onze sport helpt promoten?

OE: Dit model heeft ons in staat gesteld om de beste mannen en vrouwen te kiezen om deel te nemen in Malaga in de Intercontinental Cup of Clubs van Padel. Wat de federatie betreft, ik denk dat het voor onze club heel interessant is om aan internationale toernooien te kunnen deelnemen. Verschillende van onze deelnemers waren in 2021 al aanwezig op de AECP-competitie en we hopen dit keer beter te kunnen doen!

Blijf in contact met mensen padel

PM: Wat is jouw toekomst in de padel ?

OE: Ik heb geen toekomst in de muziekindustrie padel. Ik maak padel Mijn verleden. In ieder geval op professioneel vlak. Qua sport ben ik nu 55 jaar en hoop tot mijn 80ste te kunnen spelen. En in tegenstelling tot 2019 ben ik er nu van overtuigd dat de padel zal overleven – en veel meer dan dat – in Denemarken. Dus ik twijfel er niet aan dat ik over 25 jaar kan spelen padel heel Denemarken.

Momenteel plan ik een fietstocht van twee maanden met mijn vriendin. De start is in Kopenhagen richting Calabrië, Zuid-Italië. Op deze reis gaan we niet echt spelen padel, en ik ga me er ook niet mee bezig houden of erover nadenken. Maar zelfs als de padel is waarschijnlijk een deel van mijn verleden, ik hoop nog steeds contact te kunnen houden met de fantastische mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn "reis" in dit medium. Onder hen Franck Binisti en Lorenzo Lecci Lopez.

PM: Wat vind je van deze veranderingen, ontwikkelingen in de afgelopen maanden, inclusief de oprichting van een nieuw professioneel toernooi?

OE: Ik heb niet echt een mening over deze onderwerpen. In principe vind ik dat hoe meer toernooien je organiseert, hoe meer spelers je "creëert". Nu hebben we in Denemarken al elk weekend toernooien en binnenkort zullen er elke dag zijn!

Blanche Cretinon

Aanvankelijk aangetrokken door tennis, wil ik me interesseren voor padel om de verschillende verborgen kanten van deze sport te ontdekken. Daarom heb ik besloten om het team van Padel Magazine. Tot snel op het terrein!