De 2 halve finales voor dames van de WPT Master in Madrid laten een heel ander aspect zien.

Als Marrero / Salazar zich kwalificeerden ten koste van het Amatriain / Llaguno-paar tijdens een ontmoeting vol strengheid, intensiteit en controle, was het niet hetzelfde voor Navarro / Reiter die een middelmatige prestatie leverden tegen de Alayeto-tweeling. Ondanks individuele heldendaden van haar mede-Andalusiër in aanval en verdediging, vermenigvuldigde de linkshandige C. Reiter het aantal ongedwongen fouten gedurende het spel en zorgde voor een overwinning voor de tweeling zonder splinters.

Van de mannen kunnen we op zijn minst zeggen dat de zaterdag emotioneel beladen was. JM Diaz / Sanchez speelde 50 minuten gelijk met Bela / Lima om uiteindelijk te verliezen in de eerste set met 6-4 en waar JM Diaz 5 setpunten op zijn service moest sparen bij 4-5, tevergeefs.

De geweldige technische prestatie ging door toen Lima werd geëvacueerd na een zijdelingse botsing tegen een muur van de baan (4-4 gelijkheid tweede set).

De andere ontmoeting bood de grootste sportieve verrassing van het toernooi, Sanyo / Mieres brachten een echte correctie in de eerste ronde (6-1 32 minuten spelen) aan hun tegenstanders van de dag, gerangschikt 7 WPT. Maar de jonge Moyano was niet onwaardig en wist zijn spelniveau op te voeren, om stilaan twijfel te zaaien in het kamp van Sanyo/Mieres. De wedstrijd eindigde in de 3e set en bevestigde de trend van de wedstrijd, Sanyo en Mieres hadden hun hoede laten zakken en Moyano Grabiel zegevierde uiteindelijk.