Agustin Tapia is een belangrijke speler in padel globaal. Zoals hij deed met Franco Stupaczuk, Lorenzo Lecci Lopez kon met hem communiceren tijdens een Live Instagram (die plaatsvond vóór dewhich Lima / Tapia overwinning in Las Rozas) om hem beter te leren kennen vanaf zijn begin in Argentinië tot de toppen van World Padel Tour.

“Ik ben opgegroeid tussen voetbal en padel"

Lorenzo Lecci Lopez: Voordat we het hebben over de geweldige Tapia van de WPT, kunnen we het nog even hebben over Agustin. Hoe ben je begonnen met de padel in Argentinië ?

Agustin Tapia : “Ik ben begonnen toen ik 9 jaar oud was. Mijn familie begon belangstelling te krijgen voor deze sport, ik voetbalde en op 14-jarige leeftijd moest ik een keuze maken tussen deze twee sporten, en precies op dit moment begon ik serieus. padel. '

Lorenzo Lecci Lopez: Kunt u ons vertellen over uw aankomst in Spanje. Het moet heel moeilijk zijn om je land te verlaten naar een ander continent.

Agustin Tapia: “Het was inderdaad moeilijk, maar ik raakte er vrij snel aan gewend, want toen ik klein was ging ik regelmatig ver van huis om aan toernooien mee te doen.
Het was niet de eerste keer dat ik mijn familie verliet, daarom leek het me niet zo moeilijk toen ik 18 was toen ik hier aankwam.”

“Spelen met Bela was een geweldige ervaring”

Lorenzo Lecci Lopez: Laten we het even hebben over het duo Bela - Tapia. Toen jullie bij elkaar kwamen, waren het publiek en de media onder de indruk van deze unie en bovendien kwamen de resultaten binnen (Master Finale Madrid 2020). Vindt u het een goede beslissing om deze samenwerking stop te zetten? 

Agustin Tapia : “Het was een geweldige ervaring om met Bela te kunnen spelen, ik heb veel kunnen leren, maar uiteindelijk hebben we deze beslissing genomen omdat we allebei aan de linkerkant spelen.
Door een paar maanden op rechts te spelen, kon ik me tijdens de wedstrijden verbeteren dankzij veel training, maar mijn positie op de baan blijft "el Revés".

Lorenzo Lecci Lopez: Trouwens, je hebt de laatste Master gewonnen door Drive te spelen, zou je op een dag terug kunnen gaan naar de rechterkant? 

Agustin Tapia: "In het begin was ik een beetje terughoudend, maar nu ik me een stuk comfortabeler voel, weten we niet wat de toekomst in petto heeft en als ik terug zou moeten naar de rechterkant, zou ik het zonder aarzeling kunnen doen."

“Met Pablo willen we een langdurige samenwerking”

Lorenzo Lecci Lopez: Laten we het hebben over het heden. Kun je ons meer vertellen over het Tapia - Lima paar. Is het een vereniging voor een jaar of heb je het doel om een ​​levensvatbaar project te realiseren? 

Agustin Tapia: “Voor mijn aandeel in mijn relaties van padel, Ik overweeg projecten op lange termijn. Met Pablo leren we elkaar elke dag een beetje beter kennen en ik hoop dat deze relatie op den duur standhoudt. Alles zal afhangen van de resultaten.”

Lorenzo Lecci Lopez: Over resultaten gesproken, ze beginnen te arriveren uit Marbella. Je was voor het eerst finalist. Denk je dat dit het belangrijkste moment is om je seizoen te lanceren? 

Agustin Tapia: " Ik denk het. Het Marbella-toernooi is zeer positief voor ons geweest. Het gaf ons veel zelfvertrouwen en we weten dat elke wedstrijd die we samen spelen ons alleen maar kan verbeteren.”

 

“Ik werk hard om nummer 1 te worden”

Lorenzo Lecci Lopez: The padel wordt steeds sneller gespeeld, en u, die deel uitmaakt van de jeugd van de sport, denkt u dat u een snel spel moet hebben om te winnen?

Agustin Tapia: ”Ik geloof het wel, vandaag is de fysieke conditie op padel is zeer belangrijk. Je moet fysiek altijd aan de top staan ​​om te kunnen wedijveren met de grootste spelers."

Lorenzo Lecci Lopez: Voordat ik dit interview afsloot, wilde ik uw toekomst met u bespreken. Zie jij jezelf nummer 1 van de wereld?

Agustin Tapia: “Ik weet dat dit een heel moeilijk doel is om te bereiken in elke sport, maar voor mij is de drang er en ik ben klaar om hard te werken om het te bereiken. Mijn motivatie is er om op een dag nummer 1 af te werken.”

Lorenzo Lecci Lopez: Wat vind je van de huidige nummers 1, Lebron en Galan?

Agustin Tapia: “Persoonlijk denk ik dat deze eerste plaats verdiend is omdat ze heel hard werken aan alle aspecten, fysiek en mentaal. Ze verslappen hun inspanningen niet en zonder rekening te houden met hun talent voor padel, het helpt hen enorm in deze race om de eerste plaats. Er zijn games waar ze onverslaanbaar zijn.”

Lorenzo Lecci Lopez: Wat zijn volgens jou je sterke punten op het circuit? 

Agustin Tapia: "Ik zou zeggen aanvallen. Ik heb een heel aanvallend spel en ik sta graag in een aanvallende positie, ik voel me daar goed."

Lorenzo Lecci Lopez: Welk paar verbaast je het meest in het damescircuit en welk paar heeft je voorkeur? 

Agustín Tapia: ”Eerlijk gezegd hou ik momenteel erg van de speelstijl van Patricia Llaguno en Virginia Riera. Ik ken Virginia goed en ik weet dat ze een zeer getalenteerde speelster is."

Tijdens deze Instagram-live vroeg een internetgebruiker het jonge wonderkind uit Catamarca of hij zichzelf over twee jaar naast Martin Di Nenno. Op deze vraag antwoordde Tapia dat we niet weten wat de toekomst in petto heeft en dat hij zichzelf zou zien spelen met zijn landgenoot omdat hij deze speler enorm waardeert!

Om de video in zijn geheel (in het Spaans) te zien, staat deze hieronder:

https://youtu.be/NOesaJ5MrqM

 

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.