Ontmoeting met Pablo Olmo Villa, een jonge Spaanse speler met grote ambities die onlangs deelnam aan de FIP RISE Bordeaux en Burriana. Gieten Padel Magazine, behandelt hij verschillende onderwerpen: zijn begin in de padel, zijn toekomstige doelen of zijn associatie met Agustín Reca, zoon van de legende Gaby Reca.

Geboorte van een passie

Ik begon te spelen padel op achtjarige leeftijd. Daarvoor speelde ik al tennis en voetbal. Van jongs af aan ben ik dol op sport. Ik begon de padel dankzij mijn moeder die het als eerste in de familie probeerde.

Ik heb competitie altijd leuk gevonden, maar pas op mijn 18e begon ik serieuzer te trainen om het professionele circuit te kunnen betreden.

Pablo Olmo Villa

Een ambitieus doel

Mijn doel is om de kost te kunnen verdienen als profspeler, ik hou van competitie en ik hou van trainen. Mijn belangrijkste doel voor dit jaar is om bij de 150 beste spelers ter wereld te komen. Ik sta momenteel op nummer 256 in de FIP-ranglijst. De weg zal lang zijn, maar met nederigheid en hard werken zullen de resultaten komen.

De vereniging Olmo/Reca

In september vorig jaar ben ik in Madrid komen wonen, zodat ik naast mijn studie kon trainen. Ik heb voor de Gaby Reca Academy gekozen vanwege de goede reputatie.

Tijdens de training ontmoette ik Agustín, de zoon van Gaby. Omdat we een vergelijkbaar niveau hadden, begonnen we samen te trainen en toernooien te spelen. Voorlopig zijn we van plan om het avontuur voort te zetten.

Olmo Villa-Reca

Gaby Reca's advies

Hij staat er altijd op dat we een goede houding hebben en dat we nederig zijn. Het beste advies dat hij me gaf, is dat als je resultaten op hoog niveau wilt behalen, je eerst dagelijks professionals moet zijn (zorg voor je voeding, rust, warming-up voordat je aan elke training begint …).

Wees een speler van padel Spaans, een voordeel als een nadeel

Het klopt dat er in Spanje veel concurrentie is en dat heeft zo zijn voor- en nadelen.

Aan de ene kant kan het moeilijker zijn om sponsors te krijgen, omdat het moeilijker is om bekend te worden bij zoveel spelers. Een voorbeeld kan mijn persoonlijke casus zijn: ik ben momenteel op zoek naar sponsors en het zou voor mij waarschijnlijk makkelijker zijn als ik uit een ander land zou komen waar minder concurrentie zou zijn omdat ik dan meer zou opvallen.

Aan de andere kant is het in Spanje makkelijker om partners te vinden, omdat er veel meer spelers zijn. Bovendien zijn er in heel Spanje, en met name in Madrid, zeer goede opleidingsacademies.

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!