Premier club de la ligue du Val d’Oise à se lancer dans l’aventure du padel en indoor avec ses 2 terrains de padel. Thomas Seco, le passionné et fondateur de Padel Plus nous raconte son parcours et ses ambitions.

[src googlemap = ””Breedte =” 150 ″ hoogte = ”150 ″]

1 / Hoe heb je het padel ontdekt?

Oorspronkelijk afkomstig uit Spanje, meer specifiek Zaragoza, kreeg ik de gelegenheid om deze sport te ontdekken tijdens mijn vele bezoeken.

Het was via mijn oom, bevestigde speler in Spanje, dat ik voor het eerst in deze nieuwe sport speelde.

Het is nu vijf jaar geleden en ik ben nog steeds verslaafd.

2 / Wanneer zei je dat je aan het padelavontuur moest beginnen?

Terug van mijn vakantie, twee jaar geleden.

Ik wilde nieuwe dingen doen, een nieuw levensproject hebben.

Au début, j’en parlais autour de moi, et je me suis rendu compte que très peu de personne connaissaient le Padel. Je me suis dit que j’avais pris un tel plaisir à découvrir ce sport, qu’il fallait que je partage.

Ik deed wat onderzoek en ik zag dat veel clubs over heel Frankrijk begonnen te openen, maar er was er maar één in Indoor in Ile de France.

Het was dus een zegen, en dat om mijn verlangen om te openen in de Val d'Oise te versterken.

paddle-over-val-Doise3 / Hoe ga je je club organiseren?

Padel Plus c’est deux terrains indoor ouverts tous les jours de la semaine, de 10h à 23h.

Reserveringen zijn de hele week mogelijk, telefonisch of rechtstreeks op mijn website.

Binnenkort om FFT gehomologeerde toernooien te kunnen organiseren, zullen er het hele jaar door veel wedstrijden worden georganiseerd. Hierdoor kunnen zowel beginners als gevorderden concurreren en evolueren binnen de ranglijst.

De Open Door-dag zal plaatsvinden in november (datum nog te bevestigen), een dag waarop ik met veel plezier een groot aantal mensen zal verwelkomen en hen deze sport laat ontdekken of herontdekken.

Sur le moyen terme, je pense aussi organiser des tournois “inter club” en Île de France, afin de créer une réelle cohésion entre les joueurs de Padel. L’idée est de ramener l’esprit de ce sport ici, et de pouvoir assister à la création d’une nouvelle communauté.

4 / Hoe ziet u de toekomst? Heb je de ambitie om andere landen toe te voegen als het goed werkt?

Je crois en l’avenir du Padel en France. En Espagne, c’est devenu un sport à part en entière, c’est un moment de détente entre amis, après une dure journée de boulot.

Het is een sport die daar drie tot vier keer per week wordt geconsumeerd en het is deze wens, deze geest die ik hier in mijn club wil brengen.

Si de nombreuses personnes deviennent accrocs du padel, alors c’est sans hésitation que j’ouvrirai d’autres clubs, mais d’abord concentrons-nous sur Padel Plus – Val d’Oise.

Interview door Franck Binisti

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.