Eerste club in de Val d'Oise-competitie die het avontuur van padel binnenshuis met zijn 2 padel. Thomas Seco, de liefhebber en oprichter van Padel Plus vertelt ons over zijn carrière en zijn ambities.

[src googlemap = ””Breedte =” 150 ″ hoogte = ”150 ″]

1 / Hoe heb je het padel ?

Oorspronkelijk afkomstig uit Spanje, meer specifiek Zaragoza, kreeg ik de gelegenheid om deze sport te ontdekken tijdens mijn vele bezoeken.

Het was via mijn oom, een bevestigde speler in Spanje, dat ik deze nieuwe sport voor het eerst speelde.

Het is nu vijf jaar geleden en ik ben er nog steeds verslaafd aan.

2 / Wanneer zei je tegen jezelf dat je aan het avontuur van padel ?

Terug van mijn vakantie, twee jaar geleden.

Ik wilde nieuwe dingen doen, een nieuw levensproject hebben.

In het begin praatte ik erover om me heen, en ik realiseerde me dat maar heel weinig mensen de Padel. Ik zei tegen mezelf dat ik zoveel plezier had beleefd aan het ontdekken van deze sport, dat ik het moest delen.

Ik deed wat onderzoek en ik zag dat veel clubs over heel Frankrijk begonnen te openen, maar er was er maar één in Indoor in Ile de France.

Het was dus een zegen, en dat om mijn verlangen om te openen in de Val d'Oise te versterken.

3 / Hoe ga je je club organiseren?

Padel Bovendien zijn er twee binnenbanen die elke dag van de week geopend zijn, van 10 uur tot 23 uur.

Reserveringen zijn de hele week mogelijk, telefonisch of rechtstreeks op mijn website.

Binnenkort om FFT gehomologeerde toernooien te kunnen organiseren, zullen er het hele jaar door veel wedstrijden worden georganiseerd. Hierdoor kunnen zowel beginners als gevorderden concurreren en evolueren binnen de ranglijst.

De Opendeurdag vindt plaats in november (datum nog te bevestigen), een dag waarop ik met veel plezier een groot aantal mensen mag verwelkomen en hen deze sport zal laten ontdekken of herontdekken.

Op middellange termijn denk ik ook aan het organiseren van "interclub" -toernooien op Île de France, om echte samenhang te creëren tussen de spelers van Padel. Het idee is om de geest van de sport hier terug te brengen en getuige te kunnen zijn van het ontstaan ​​van een nieuwe gemeenschap.

4 / Hoe ziet u de toekomst? Heb je de ambitie om andere landen toe te voegen als het goed werkt?

Ik geloof in de toekomst van Padel In Frankrijk. In Spanje is het een sport op zich geworden, het is een moment van ontspanning met vrienden na een dag hard werken.

Het is een sport die daar drie tot vier keer per week wordt geconsumeerd en het is dit verlangen, deze geest die ik hier naar mijn club wil brengen.

Terwijl veel mensen verslaafd raken aan padel, dus ik zal zonder aarzelen andere clubs openen, maar laten we ons eerst concentreren op Padel Meer - Val d'Oise.

Interview door Franck Binisti

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.