Paquito Navarro was een beetje een attractie Premier Padel Sevilla P2. Als de local van het podium en zijn partner Juan LeBron verloren in de halve finale, de 35-jarige, een gebruikelijke publiekslieveling, stond tijdens de wedstrijd in zijn geboorteplaats in het middelpunt van de belangstelling.

De FIP heeft niet nagelaten de huidige nummer 7 van de wereld te interviewen.

Je bent een van de meest geliefde spelers bij het publiek. Op je 35e heb je nog steeds plezier op de baan, maar waar geniet je het meest van?

Competitie. Ik hou van de emotie en adrenaline die je voelt als je tijdens een toernooi de baan op gaat. Ik geniet ervan omdat het een moeilijk gevoel is om te vergelijken met andere momenten in het leven. Wat ik dus het leukst vind aan mijn werk, is het concurreren en mensen entertainen met wat ik op het veld doe.

Je staat bekend om dit ‘gitaar’-gebaar dat je maakt met je racket. Weet jij nog de eerste keer dat je het deed?

Ik weet het nog heel goed, ik speelde met Di Nenno. Hij vierde punten altijd met een gebaar dat leek op iemand die een wiel zwaar opblaast (Noot van de redactie: de beroemde inflator van de Argentijn), maar ik dacht aan een gitaar, dus begon ik te spelen...

PAQUITO NAVARRO-GITAAR

Je bent een kampioen maar ook een inspiratiebron voor jongere generaties.

Ik probeer dingen op de best mogelijke manier te doen en mijn best te doen. Als ik met pensioen ga, wil ik herinnerd worden als een vriendelijke man die echt van spelen hield, die goed op de hoogte was van het publiek en die wist hoe hij zich moest ontwikkelen zoals de sport dat deed.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !