Maandag verplicht, de toeschouwers zijn minder talrijk dan zondag op de tribunes van 4Padel van Colombiers. Maar een van hen geniet en verliest geen kruimel van de prachtige wedstrijden van preview van Human Padel Open : José, 58, uit Sainte-Croix-Volvestre (Ariège). Hij vertelt over zijn nieuwe passie.

"Ik ontdekte de padel drie jaar geleden ben ik hier en het is een voorrecht om zo dicht bij zulke spelers te zijn, om de effecten, de kracht te kunnen observeren. Het is al heel goed op tv, maar om dichtbij te zijn, zoals hier, is het echt anders en zelfs beter.

“Ik speel twee keer per week”

Ik ben begonnen padel op mijn 55e probeer ik twee keer per week te spelen. Aanvankelijk was ik een Baskische pelotaspeler. Aangezien ik nu tweederde van de tijd in Portugal woon, kan ik geen pelota beoefenen. Dus een paar bezoekende vrienden gaven me een racket van padel : Zo ben ik begonnen en ik vind deze sport geweldig. Ik doe nog niet mee aan wedstrijden, maar ik begin wel interne toernooien te doen in mijn club.

En als ik hier in mijn dorp Sainte-Croix-Volvestre ben, probeer ik me te bekeren tot padel spelers van de plaatselijke tennisclub. Iedereen vindt het erg leuk, ook onder meisjes of jongeren. De volgende stap is misschien de aanleg van ten minste één baan in deze club, dat zou perfect zijn. Het voordeel van Portugal is dat grond huren goedkoper is dan hier. »

jerome arnoux journalist

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.