We interviewen regelmatig Pablo Lima en Fernando Belasteguin. Aan de andere kant kennen we niet noodzakelijk de andere kant van de scène. Het zijn hun echtgenotes: Paula en Cristina die ons helpen hen beter te leren kennen.

Kun je jezelf voorstellen en hoe lang ken je je man al?

Ik ben Cristina (Noot van de redactie: Spaans uit Catalonië), echtgenote van Fernando Belasteguin. Ik ken hem sinds 2004 en ben getrouwd sinds 2008.

Ik ben Paula Miranda (Noot van de redactie: Braziliaans), de vrouw van Pablo Lima. Ik ken hem sinds 2007 en ben getrouwd sinds 2009.

Hoe omschrijf je je man in het leven? Buiten het veld en op het veld?

Christina (C): Hij is heel anders buiten het veld en op het veld padel. Het zijn 2 heel verschillende mensen. Er zijn mensen die zich afvragen hoe hij thuis is als ze hem op het veld zien gillen en al die energie kwijt zijn. Maar eigenlijk is hij thuis super stil. Hij neemt alles heel kalm op. Hij profiteert van elk moment, profiteert van zijn kinderen (Noot van de redactie: 3 kinderen). Hij leeft heel kalm en heeft niets te maken met hoe nerveus hij op het veld kan zijn. Hij wordt gek op de baan, met die blik heeft hij elke keer op de baan ...

Paula (P): Voor Pablo is het een beetje hetzelfde als Bela. Thuis is hij erg leuk, hij lacht graag ... hij is graag thuis, speelt met zijn honden ... Hij is heel kalm. Als hij op het veld staat, heeft hij een ander gezicht…. het is heel anders.

De kwaliteiten en een defect.

C: Bela is erg blij, erg attent, hij zorgt veel voor zijn gezin. Zijn fout: hij weet niet hoe hij "nee" tegen mensen moet zeggen.

P: Pablo is erg loyaal, erg vriend, hij is erg gereserveerd en selectief in zijn vriendschappen en relaties, ook erg genereus, dit zijn waarden die mijn aandacht trokken. En het minpunt: eigenwijs, maar ik ook, dus dat is geen probleem.

Wat is volgens jou de beste zet van je man?

C: de lob.

P: We zullen geloven dat ik zal kopiëren omdat ik zijn verdediging in het algemeen leuk vind, maar de lob vooral voor Pablo.

Begeleidt u uw echtgenoten bij toernooien?

C: Nee Met het gezinsleven is het ingewikkeld. Dit jaar begeleid ik hem voor het WPT Monaco en een ander toernooicircuit en dat is alles. Toen we geen kinderen hadden, vergezelde ik hem veel.

P: Ik vergezelde hem een ​​beetje meer in het toernooi. Maar we zijn net verhuisd naar Barcelona, ​​en dit toernooi in Monaco is het eerste waar ik ben.

Speel je padel ? En je niveau

P: Ik ben dol op spelen padel. Ik maak ook deel uit van een team dat slam heet padel feminino. Ik neem deel aan veel Catalaanse competitietoernooien waar ik met veel plezier speel ... Mijn niveau? Wat een moeilijke vraag…. Ik verdedig mezelf (Noot van de redactie: Zeer goed niveau. Paula won het laatste vrouwentoernooi van de Set Club van Aix en Provence door met haar partner verschillende spelers te verslaan die tot de beste Franse spelers behoren).

C: Ik speel niet veel. Ik speel graag, maar vanwege tijd en logistiek heb ik geen tijd om veel te spelen (Noot van de redactie: Cristina is tandarts).

P: we spelen samen op padel een keer per week of zo.

Er wordt gezegd dat achter het succes van een man een vrouw schuilgaat. Wat denk je ?

C: Ik ben het ermee eens! (lacht) Het is belangrijk dat er thuis stabiliteit en rust is, dat hij gelukkig is en ik denk dat Bela het heeft ...

P: het geheim van deze zin is om vergezeld te gaan, toch? Niet achter maar aan de zijkant staan ​​is beter. Begeleiding, dat de persoon leeft met jouw overwinningen, dat de persoon aanwezig is als het niet goed gaat. Wees als een team!

Wat vind je van dit Bela-Pablo-team?

C: Het is een heel goed team. Als spelers, als mensen, als vrienden. Ze zitten op alle niveaus op dezelfde golflengte.

Heeft Fernando je mening gevraagd over de keuze van Pablo?

C: Nee Fernando heeft me niets gevraagd. Omdat ik tandarts ben, vertelt hij me vaak: "Ik vind uw tandheelkundige zaken niet erg, dus let niet op mijn tandheelkundige zaken. padel (Lacht!). Het is waar dat ik deze sport niet zo goed ken en daarom kan ik niet goed beoordelen.

En Pablo?

P: Soms vraagt ​​Pablo mij naar mijn mening, maar in dit geval heeft hij net zijn beslissing aangekondigd.

Hoe ziet u uw man als speler over 5 jaar?

P: Ik zie hem stiller met nog meer ervaring. Vandaag is hij jong, hij heeft pas 28 jaar binnenkort 29, hij heeft al veel dingen geleefd, maar hij heeft nog veel dingen te leven. Hij is erg opgewonden om met Bela te kunnen spelen. Hij heeft hem altijd bewonderd op het veld en nu hebben ze de gelegenheid elkaar buiten te kennen en hij is erg blij.

Bela is niet zo jong als Pablo (Noot van de redactie: Bela is 33 jaar oud), hoe zal hij zijn over 5 jaar?

C: Ik zie hem altijd veel plezier hebben. Als zijn lichaam vasthoudt, blijft hij lang spelen. Er komt een tijd dat hij op een andere manier zal spelen ...

 

Speciale vraag voor Cristina: Hoe slaagt Bela erin om zo'n motivatie op de baan te houden na zoveel jaren als nummer 1 en alles gewonnen te hebben?

C: Omdat hij niet graag verliest, net als zijn zoon. Hij is super competitief in alles wat hij doet! Hij kan elk spel spelen, maar verliest, en hij kan er niet tegen ... als er concurrentie is, staat hij altijd klaar om te vechten!

Speciale vraag voor Paula: Hoe ging het voor Pablo om Bela als partner te hebben terwijl hij jarenlang zijn belangrijkste tegenstander was? Ingewikkeld, toch?

P: Het kwam bij hem op toen hij de beslissing nam om met Bela te spelen. Het is waar dat ze elkaar in het begin niet echt kenden als persoon. En het verbaasde me hoe snel ze verbinding maakten / vonden. En ik zie ze erg blij zijn om samen te zijn. Bovendien denk ik dat ze identiek zijn met betrekking tot de vereiste, de zelfvereiste. Ik zie dat ze elkaar aanmoedigen, dat ze elkaar samen motiveren, ze zeggen “vamos, vamos” en dat was wat hij nodig had.

Interview uitgevoerd op 13 september 2015 in Monaco tijdens de World Padel Tour door Kristina CLEMENT voor  Padel Magazine.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.