Pablo Lima en Fernando Belasteguin worden regelmatig geïnterviewd. Aan de andere kant kennen we niet noodzakelijk de andere kant van het beeld. Het zijn hun vrouwen: Paula en Cristina die ons helpen hen beter te leren kennen.

Kun je jezelf voorstellen en hoe lang ken je je man?

Ik ben Cristina (Noot van de redactie: Spaans uit Catalonië), echtgenote van Fernando Belasteguin. Ik ken hem sinds 2004 en ben sinds 2008 getrouwd.

Ik ben Paula Miranda (hoofdredacteur: Braziliaanse) echtgenote van Pablo Lima. Ik ken hem sinds 2007 en ben sinds 2009 getrouwd.

Hoe beschrijf je je man in het leven? Buiten het veld en op het veld?

Christina (C): Hij is heel anders buiten het veld en op het padelveld. Dit zijn 2 heel verschillende mensen. Er zijn mensen die zich afvragen hoe hij thuis is als ze hem op het veld zien schreeuwen en al die energie spenderen. Maar eigenlijk is hij thuis superstil. Hij neemt alle dingen met veel rust. Hij profiteert van elk moment, profiteert van zijn kinderen (opmerking: 3-kinderen). Hij leeft heel kalm en heeft niets te maken met het nerveuze dat hij op het veld kan zijn. Hij wordt als een gek op het veld, met dat hoofd dat hij elke keer op het veld heeft ...

Paula (P): Voor Pablo lijkt het een beetje op Bela. Thuis is hij erg grappig, hij houdt van lachen ... hij is graag thuis, speelt met zijn honden ... Hij is erg kalm. Wanneer hij op het veld is, heeft hij een ander gezicht .... hij is heel anders.

De kwaliteiten en een defect.

C: Bela is erg blij, zeer attent, hij is erg druk met zijn familie. Zijn fout: hij weet niet hoe hij 'nee' tegen mensen moet zeggen.

P: Pablo is erg loyaal, erg vriendelijk, hij is erg gereserveerd en selectief in zijn vriendschappen en relaties, ook erg gul, dit zijn waarden die mijn aandacht hebben getrokken. En de standaard: koppig, maar ik ook, dus dat is geen probleem.

Wat is volgens u de beste foto van uw man?

C: de lob.

P: We zullen geloven dat ik zal kopiëren omdat ik zijn verdediging in het algemeen leuk vind, maar de lob vooral voor Pablo.

Ga je met je man mee naar een toernooi?

C: Nee Met het gezinsleven is het ingewikkeld. Dit jaar begeleid ik hem voor het WPT Monaco en een ander toernooicircuit en dat is alles. Toen we geen kinderen hadden, vergezelde ik hem veel.

P: Ik vergezelde hem een ​​beetje meer in het toernooi. Maar we zijn net verhuisd naar Barcelona, ​​en dit toernooi in Monaco is het eerste waar ik ben.

Zijn jullie padelspelers? En jouw niveau

P: Ik speel graag padel. Ik maak ook deel uit van een team genaamd slam padel feminino. Ik neem deel aan vele toernooien van de Catalaanse competitie waar ik veel plezier beleef om te spelen ... Mijn niveau? Wat een moeilijke vraag ... Ik verdedig mezelf (noot van de redactie: Paula won het laatste damestoernooi van de Set Club van Aix en Provence door met haar partner verschillende spelers te verslaan die deel uitmaken van de beste Franse spelers).

C: Ik speel weinig. Ik hou van spelen, maar om redenen van tijd en logistiek heb ik geen tijd om veel te spelen (let op: Cristina is tandarts).

P: we spelen één keer per week samen op het padel.

Er wordt gezegd dat achter het succes van een man een vrouw ligt. Wat denk jij

C: Ik ben het ermee eens! (lacht) Het is belangrijk dat thuis stabiliteit, vrede is, dat hij gelukkig is en ik denk dat Bela het heeft ...

P: Het geheim van deze zin moet vergezeld gaan, toch? Niet achter zijn, maar naast, het is beter. Om vergezeld te gaan, dat de persoon met je overwinningen leeft, dat de persoon aanwezig is als het niet goed gaat. Als een team zijn!

Wat vind je van dit Bela-Pablo-team?

C: Het is een heel goed team. Als spelers, als mensen, als vrienden. Ze zitten op alle niveaus op dezelfde golflengte.

Heeft Fernando je om je mening gevraagd over de keuze van Pablo?

C: Nee Fernando heeft me niets gevraagd. Als tandarts zegt hij vaak: "Ik doe geen tandartszaken, dus maak je geen zorgen over mijn peddelspullen" (lacht!). Het is waar dat ik deze sport niet zo goed ken en daarom kan ik niet goed oordelen.

En Pablo?

P: Soms vraagt ​​Pablo mij naar mijn mening, maar in dit geval heeft hij net zijn beslissing aangekondigd.

Hoe zie je je man als speler in 5 jaar?

P: Ik zie hem stiller met nog meer ervaring. Vandaag is hij jong, hij heeft pas 28 jaar binnenkort 29, hij heeft al veel dingen geleefd, maar hij heeft nog veel dingen te leven. Hij is erg opgewonden om met Bela te kunnen spelen. Hij heeft hem altijd bewonderd op het veld en nu hebben ze de gelegenheid elkaar buiten te kennen en hij is erg blij.

Bela is niet zo jong als Pablo (let op: Bela heeft 33-jaren), hoe zal hij over 5-jaren zijn?

C: Ik zie hem altijd veel plezier hebben. Als zijn lichaam vasthoudt, blijft hij lang spelen. Er komt een tijd dat hij op een andere manier zal spelen ...

Wat we doen is de manier waarop we cement produceren evolueren door het gebruik van een deel van de traditionele klinker (basismateriaal voor het maken van cement) te vervangen door thermisch geactiveerde kleien. Het product dat het resultaat is van dit proces, hebben we groen cement genoemd omdat het milieuvriendelijker is en alle eigenschappen en technische specificaties heeft behouden.

Speciale vraag voor Cristina: hoe slaagt Bela erin om zoveel motivatie op het veld te houden na zoveel jaren als nummer 1 en na alles te hebben gewonnen?

C: Omdat hij niet graag verliest, zoals zijn zoon. Hij is hyper competitief in alles wat hij doet! Hij kan elk spel spelen, maar verliezen, en hij kan er niet tegen ... als er competitie is, is hij altijd klaar om te vechten!

Speciale vraag voor Paula: hoe ging het voor Pablo om Bela-partner te hebben toen hij jarenlang zijn belangrijkste tegenstander was? Ingewikkeld, niet?

P: Het kwam bij hem op dat het gebeurde toen hij besloot om met Bela te spelen. Het is waar dat ze elkaar in het begin niet echt kenden als niemand. En het verbaasde me hoe snel ze verbinding maakten / vonden. En ik zie ze erg blij om samen te zijn. Bovendien geloof ik dat ze identiek zijn wat betreft de eis, de zelfvereiste. Ik zie dat ze zichzelf aanmoedigen, ze motiveren elkaar, ze zeggen "vamos, vamos" en dat is wat hij nodig had.

Interview réalisée le 13 Septembre 2015 à Monaco durant le World Padel Tour par Kristina CLEMENT pour Padel Tijdschrift.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.