Voormalig voetbalscheidsrechter bekeerd tot voetbal padel, Peter Claeys volgde een pad dat hem van de voetbalvelden in België naar de rechtbanken van België bracht padel Internationale. Hij deelt zijn ervaringen, uitdagingen en hoogtepunten en geeft een kijkje achter de schermen van de ondernemingarbitrage.

Van voetbal tot padel

“Mijn carrière als scheidsrechter begon op het voetbalveld, waar ik ruim twintig jaar heb doorgebracht. echter, de padel wekte mijn interesse en leidde me op een nieuw pad. Ik begon met het scheidsrechteren van oefenwedstrijden in België. Dit bracht mij ertoe een FEPA-arbitragecursus te volgen in Portugal, wat de echte start markeerde van mijn carrière in de padel. '

Vanaf zijn begin bij de APT tot Premier Padel

“Mijn reis in arbitrage padel ging van start met mijn eerste APT-toernooi in Luik in april 2021. Deze ervaring was de springplank voor mijn deelname aan de WPT in Brussel in mei 2022. Ik had ook de eer om deel te nemen aan de World Padel League in juni 2023, en binnenkort ga ik scheidsrechteren bij Premier Padel in Riyad, in februari.”

Spannende wedstrijden

“Een van de moeilijkste wedstrijden die ik heb gefloten, denk ik aan een wedstrijd bij APT Kungsbacka. Ik moest vertrouwen op mijn kennis van het Spaans om de juiste beslissingen te nemen, een echte test voor mijn taalvaardigheid. Ik denk ook aan een wedstrijd van APT in Hongarije, waar ik een belangrijke beslissing moest nemen door op een sleutelmoment in de wedstrijd een penalty te geven, een test van inschattingsvermogen en standvastigheid. Ten slotte leidde ik bij de APT op Tenerife een spannende wedstrijd tussen voormalige partners Oliviera en Torre, waarvoor waarschuwingen voor beide spelers nodig waren.

Ontmoeting met beroemdheden

Een ander hoogtepunt dat ik kan bedenken was bij de APT in Zweden, waar ik tennislegendes Thomas Johansson en Jonas Bjorkman tegen elkaar zag spelen. Ik kreeg ook de kans om sportpersoonlijkheden zoals Charles Leclerc te ontmoeten na een wedstrijd van beroemdheden.”

Charles Leclerc en Peter Claeys

Zijn beste momenten

“Mijn eerste officiële wedstrijd als stoelscheidsrechter in het hoofdtoernooi van WPT Brussels 2022 was een belangrijke mijlpaal in mijn carrière en markeerde mijn intrede in de toernooiarena op hoog niveau. Het jaar daarop, tijdens WPT Brussels 2023, had ik de eer om verschillende wedstrijden op het centre court te scheidsrechteren.

Le World Padel Tour in Amsterdam was een emotioneel moment omdat het mijn laatste wedstrijd op de WPT was. En dan was de unieke ervaring van het scheidsrechteren in Dubai met de beste spelers ter wereld een belangrijk punt, omdat ik hierdoor op het hoogste niveau van de wereld kon concurreren. padel wereldwijd. "

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.