Pierre Perez Le Tiec kijkt terug op zijn recente overwinning met Jérémy Garcia op het P1000 van Créteil. Ook deelt hij zijn sterke punten en doelstellingen met ons.

De ontmoeting met Damien Lozano…

“Ik speelde voor het eerst bij padel in 2019 bij de bevriende club van Padel Arena in Rouen, waar ik vandaan kom. Ik begreep meteen dat het een sport was waar ik van kon genieten en die vooral niet de pijn opwekt die ik op een tennisbaan kan voelen. De eerste jaren speelde ik maar heel zelden, ongeveer tien keer per jaar, inclusief een paar toernooien met Victor Humbert, mijn eerste partner, en pas in november 2022, toen ik Damien Lozano ontmoette, begon ik regelmatiger toernooien te spelen (P500 dan P1000).

Pierre Perez Le Tiec en Damien Lozano

Met Damien hebben we de stappen één voor één bijna uitsluitend samen gezet, zowel op het klassement als op het veld. Het was niet altijd gemakkelijk en we moesten behoorlijk lang wachten voordat we onze eerste P1000-titel wonnen.

We kunnen geen echte trainingen organiseren omdat we het erg druk hebben met ons professionele leven en omdat we 800 kilometer van elkaar wonen. Maar door samen te spelen, zijn we erin geslaagd om beetje bij beetje vooruitgang te boeken en ons spel te verbeteren. Het feit dat hij en ik goed waren in tennis, gaf ons een soort basis waarop we konden voortbouwen.”

“Ik heb het geluk dat ik Damien heb ontmoet, een karakter! Hij is een geheugenmachine en sinds ik hem ken, neemt hij mij mee op zijn avonturen.

Dankzij hem ontdekte ik het eiland Réunion, dat hij heel goed kent, waar we op een P1000 speelden. Maar door hem miste ik bijna het vliegtuig, aangezien we voor een gepland vertrek voor zondagavond naar Orly dezelfde ochtend vastzaten op de P1500 in Bordeaux met pech met zijn auto en een nationale SNCF-staking….”

Punten om aan te werken

“Ik probeer zo compleet mogelijk te zijn, maar er zijn nog steeds veel aspecten van mijn spel die ik in de loop van de tijd zou willen verbeteren. Ik denk dat ik slim ben op de baan, ik hou van de tactische dimensie van padel en ik denk ook dat ik een behoorlijk behoorlijke “hand” heb, waardoor ik het spel kan sturen zoals ik wil, zonder al te veel verspilling. Wat mijn zwakke punten betreft, houd ik ze liever voor mezelf, om mijn toekomstige tegenstanders niet te veel informatie te geven (lacht).”

Haar doelen

“Ik ben een tennis- en padel bij de Country Sports Club in Perreux-sur-Marne. We hebben ons zo georganiseerd dat ik er vanaf volgend schooljaar meer tijd aan kan besteden padel en neem deel aan meer toernooien dan in voorgaande jaren. Ik hoop binnenkort in de Franse top 30 terecht te komen en na verloop van tijd iets dichter bij de besten te komen. E

aangezien reizen op het Franse circuit talloze kosten met zich meebrengt, heb ik geen andere keuze dan partners of sponsors te vinden die mij kunnen steunen in mijn sportproject. Ik hoop dat het komende jaar een keerpunt zal zijn, waardoor ik, als de resultaten volgen, andere perspectieven kan overwegen.”

Overwinning op de P1000 in Créteil met Jérémy Garcia

“Het toernooi verliep over het algemeen goed voor ons met een zeer competitieve halve finale. In de finale vonden we tactische oplossingen waardoor we de overhand konden krijgen en de druk gedurende de hele wedstrijd konden vasthouden. We zijn erg blij met het resultaat omdat Yanis en Jérémy zeer competitieve tegenstanders zijn.”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.