Fernando Belasteguín en Arturo Coello wonnen gisteravond de eerste editie van de Premier Padel Mexicaanse majoor. De Argentijn en de Spanjaard versloegen Sanyo Gutiérrez en Agustín Tapia in drie sets (6-3, 3-6, 6-3) in de finale en wonnen daarmee hun eerste toernooi Premier Padel. De finale, gespeeld voor Mexicaanse fans in het GNP Stadium in Monterrey, bleek spannend te zijn.

De vierde Major van het seizoen werd gedwarsboomd door het weer: eerder deze zondag hadden Sanyo en Tapia dat wel won de eerste halve finale, uitgesteld naar zaterdag wegens regen, met 6-2, 6-7, 7-5 gewonnen van Chingotto/Garrido. Bela en Coello waren hen overwon Di Nenno/Nieto in twee strakke sets (7-6, 6-4). Die laatste speelden daardoor hun tweede finale op het circuit Premier Padel, nadat ze de trofee in Mendoza van hen hadden zien wegglijden, ten gunste van Stoepa en Lima. Maar deze keer konden Sanyo Gutiérrez en Agustín Tapia niet voorkomen dat de 'baas' en zijn jonge partner werden gekroond.

Fernando Belasteguín prees na de wedstrijd de “inspanningen van de organisatie en de spelers [let op: geconfronteerd met de weersomstandigheden]. Ik ben erg blij en ik kan me eindelijk goed voelen na het winnen van mijn eerste kampioenschap. Premier Padel'. We moeten geloven dat zijn 62 gewonnen toernooien op de WPT niet genoeg zijn voor deze onverzadigbare 43-jarige kampioen!

Kampioenencitaten en officiële foto's

Reacties van de winnaars na de wedstrijd zijn te vinden op het officiële Twitter-account van Premier Padel (LINK NAAR VIDEO):

Fernando Belasteguín: “Ik herinner me uit Monterrey de inzet van de organisatie en de spelers. Ik ben erg blij en ik kan me eindelijk goed voelen na het winnen van mijn eerste kampioenschap. Premier Padel'.

“Als je alles geeft, als je je 100% focust, komen de resultaten. Ik ben erg blij dat ik deze Major heb kunnen winnen en dat ik het samen met Fernando Belasteguín heb gedaan”, voegde hij toe aan zijn rol Artuo Coello.

De finale of de hoogtepunten ervan kunnen worden herbeleefd op de YouTube-kanaal van Premier Padel.

Na 40 jaar tennis valt Jérôme in de pot van padel in 2018. Sindsdien denkt hij er elke ochtend aan tijdens het scheren ... maar scheert nooit pala in de hand! Journalist in de Elzas, hij heeft geen andere ambitie dan zijn passie met u te delen, of u nu Frans, Italiaans, Spaans of Engels spreekt.