Aanwezig bij de selectiecursus voor het Franse team op de Mas, in Perpignan, Rémy Gourre niet niet opgenomen in de lijst van 8 die naar Marbella gaan. Hij geeft ons zijn indrukken.

Slechts twee jaar padel !

Padel Magazine : Rémy, laten we eerst teruggaan naar je begin, kun je ons vertellen hoe je begon in de padel ?

Remy Gourre: Ik ben ongeveer twee jaar geleden met een vriend begonnen op de Country Club, ik vond het meteen leuk. Ik kom uit tennis, ik was geklasseerd -15, ik heb de Pôle France gehaald, dus onvermijdelijk vertrok ik met een klein voordeel. Ik begon een paar toernooien te doen met Anthony Jeannot (34e Franse speler vandaag), we speelden een jaar samen. En nu speel ik al een jaar met Jérôme Ferrandez. Buiten zijn we heel goede vrienden en op het veld gaat het heel goed!

Rémy Gourre Adidas tegenslag wachten
Fotocredit: Stéphane Costes

Padel Magazine : Na slechts twee jaar padel, je hebt al een heel goed niveau bereikt, wat zijn je sterke/zwakke punten?

Remy Gourre: Mijn sterke punt is de agressiviteit, het spel naar voren. Ik kom van tennis, ik blok, ik klim snel naar het net, ik volley heel hard, dat is mijn kwaliteit. Daarna moet ik mijn verdediging verbeteren. Bij tennis zijn we niet gewend om omringd te zijn door ramen of poorten! Ik heb een aanvallend spel, dus ik heb een buddy nodig die een beetje op dezelfde manier speelt. Jérôme heeft zich aangepast, zo speelt hij ook heel goed. Ik vond het zonde om in het Franse team aan te komen zonder ooit een bal te hebben geslagen met de aanwezige spelers...

“Teleurgesteld om niet gebeld te worden met mijn partner”

Padel Magazine : U doelt op het feit dat Jérôme Ferrandez, ondanks uw goede resultaten, niet werd opgeroepen voor het selectiekamp voor het Franse team. Wat is uw mening hierover?

Remy Gourre: Toen ik werd gebeld, vroeg ik Alexis Salles of Jerome op de lijst stond. Hij vertelde me nee. Ik vond het jammer dat mijn eerste ontmoeting niet bij mijn partner was. We trainden samen, we deden een fysieke voorbereiding, we hadden goede resultaten: won P1000, maakte een kwartfinale op de P2000 van de Piramides. Maar het stond niet in de plannen van Alexis omdat Jérôme anderhalf jaar geleden een selectie had geweigerd, toen zijn vrouw zwanger was... Het is de keuze van de coach, er is een beperkt aantal plaatsen, c is dat.

Padel Magazine : Kun je ons iets vertellen over hoe de stage werkt en wat je er persoonlijk van vond?

Remy Gourre: We waren met 6 spelers van rechts en 6 spelers van links. Ik werd opgeroepen als rechtse speler. We moesten 5 wedstrijden spelen over twee en een halve dag, met verschillende partners. Mijn eerste wedstrijd speelde ik met Yann Auradou, tegen Johan Bergeron en Benjamin Tison, die voor mij ongetwijfeld het beste Franse team vormen. Omdat Yann nu een rechtse speler is, moesten we ons aanpassen, een slag naar links een slag naar rechts spelen, en tegenover zulke spelers was het erg moeilijk.
Toen kreeg ik de kans om een ​​goede partij te spelen met Jérémy Scatena tegen Inzerillo / Maigret. We wonnen in twee sets en speelden erg goed. Na de derde wedstrijd speelde ik met Bastien Blanqué tegen Scatena / Leygue. Een goede wedstrijd die we 7/6 7/5 verliezen. Voor mijn vierde wedstrijd, die de laatste was (ik moest terug vanwege een familieprobleem), deelde ik de baan opnieuw met een rechtse speler, Jérôme Inzerillo. We stonden tegenover Leygue / Auradou en we verloren in straight sets. Ik vind het jammer dat ik niet met Bergeron en Maigret heb kunnen evolueren en twee van de vier wedstrijden met rechtse spelers heb gespeeld...

Rémy Gourre einde gebaar adidas forehand volley
Fotocredit: Stéphane Costes

 

Padel Magazine : Wat had er tijdens deze stage verbeterd kunnen worden?

Remy Gourre: Ik denk dat het ontbreekt aan training. Sommige spelers zijn meer getraind dan anderen. Ik heb geen coach, ik heb nooit een padel. Wat voor mij miste is een dag training, ik had advies ingewonnen. En natuurlijk is het moeilijk om zonder je partner aan te komen en meteen wedstrijden te moeten spelen met spelers met wie je geen automatisme hebt.

Wat verder ontbreekt in Frankrijk zijn coaches. We trainen zo goed als we kunnen, we proberen onszelf te corrigeren. Maar er is een gebrek aan coaches, die misschien uit het buitenland komen, om ons te helpen ontwikkelen in Frankrijk.

Altijd zo gemotiveerd

Padel Magazine : Ben je uiteindelijk teleurgesteld dat je niet op de lijst staat van 8 die naar Marbella gaan?

Remy Gourre: Nee, ik ben niet teleurgesteld. We begrijpen al dat de 7e en 8e tussen aanhalingstekens staan ​​van "bankrijders" en dat het de zes zijn die voor hen zullen spelen. Dat is normaal: we hebben zes spelers die in internationale toernooien spelen, die worden getraind, dat is logisch. Van mijn kant was ik niet bijzonder geïnteresseerd in de rol van vervanger.

Ik ben erg blij dat ik deze ervaring heb gehad, ik kon me realiseren dat het niveau erg goed was. Ik beschouw mezelf niet als beter of slechter dan anderen. Iedereen heeft zijn kans en de coach kiest de spelers die hij nodig heeft om zijn team op te bouwen. Ik wens dat wat er ook gebeurt met het Franse team en ik hoop dat ze zo ver mogelijk zullen komen!

Padel Magazine : Wat zijn uw volgende deadlines padel ? Staat het WK in je achterhoofd?

Remy Gourre: We hebben het kampioenschap van de Provence met Jérôme Ferrandez aan het einde van de maand. We zullen op nummer 2 worden geplaatst en we bereiden ons grondig voor met als doel de titel te winnen. Dan hebben we in juli de P2000 in Perpignan en in augustus zeker het internationale toernooi in Canet-en-Roussillon. 

We zullen proberen de best mogelijke resultaten te behalen in alle competities waaraan we gaan deelnemen, en als de coach ons nodig heeft, zullen we graag het Franse team komen helpen. En als dat niet mogelijk is, houdt dat ons niet tegen om door te spelen!

Foto credits: Stephane Costes

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !