Overwinning voor Willy Lahoz en Aday Santana die in de race blijven voor de halve finales

Poule A begon met Willy Lahoz - de wedstrijd van Aday Santana tegen Alex Ruíz - Adrián Allemandi. Een belangrijk spel om te beslissen welk paar hun optie voor vrijdag behoudt. Santana en Lahoz kwamen als favorieten aan, maar hun tegenstanders hadden dat niet beslist. Het duurde tot de tiebreak voor het paar Willy Lahoz / Aday Santana om deze eerste set te winnen.
In de tweede, op een 2-2 stand, vraagt ​​Allemandi om een ​​medische time-out. Lahoz en Santana nemen de leiding en leiden met 5-2. Hoewel wordt aangenomen dat de wedstrijd ten einde loopt, moeten hun tegenstanders hun woord nog zeggen en doorgaan met vechten. Na twee uur en acht minuten won het Spaanse paar deze 2Eme zet op de score 6-4 en blijf in de competitie.

Bela / Lima als meester in groep A

Deze dag eindigt met een verwachte botsing tussen de wereldnummers 1 en 3: Fernando Belasteguín - Pablo Lima vs Matías Díaz - Maxi Sánchez.
Hij wist zeker dat het geen gezondheidswandeling zou zijn. Telkens wanneer de wereldwijde 1-nummers toesloegen, reageerden hun tegenstanders. Bela en Lima maken de pauze in de 7Eme spel, consolideer en win de 1er set 6-4 na 45 minuten intensief spelen.
Dit verandert niet in de tweede set, Bela / Lima grijpt als leider in het voordeel terwijl zijn tegenstanders zoeken naar manieren om de situatie om te keren. Wereldnummers 1 breken in 7Eme spel, het spel is in hun handen en win de 2è set 6-3.

Mati en Maxi mogen geen fout maken tegen Lahoz en Santana.

Maxi Grabiel en Cristian Gutierrez winnen de strijd om zich te kwalificeren voor de halve finale

In groep A, de 1er wedstrijd tussen twee nieuw gevormde teams voor het toernooi: Maxi Grabiel - Cristian Gutiérrez tegen Marcello Jardim - Lucho Capra.
De twee paren die de dag ervoor hun eerste ontmoeting hadden verloren, hadden elk een overwinning nodig om de hoop te behouden de halve finales te bereiken. Het Argentijnse duo kwam sterker binnen en had weinig tijd nodig om de eerste set met 6-1 binnen te halen.

Het duo Capra / Jardim moest onmiddellijk reageren als ze geen afscheid wilden nemen van het toernooi en een beroep wilden doen op de magie van Marcello Jardim en de vastberadenheid van Lucho Capra. Helaas voor de Braziliaan en de Argentijn breken hun tegenstanders als eerste. Maxi Grabiel en Cristian Gutierrez pakken de 6-1 / 6-4 overwinning in één uur en 13 minuten.

De tweede wedstrijd in groep B stond tegenover wereldnummers 2 en 4: Paquito Navarro - Sanyo Gutiérrez tegen Juani Mieres - Miguel Lamperti.

Elk van de paren begon hun toernooi met een overwinning de dag ervoor en is vastbesloten hetzelfde te doen om hun ticket voor de halve finale te valideren.

De wereldnummers 2 zijn in topvorm, ze leggen hun tempo op en nemen de eerste set met 6-3.
Het paar Lamperti / Mieres reageerde langzaam maar zeker door hun spelkwaliteit te verhogen. Een reactie die niet genoeg was om te voorkomen dat Sanyo en Paquito de wedstrijd met 6-4 in de 2e set na één uur en twintig minuten afsloten. Sanyo en Paquito hebben een hele goede kans om de halve finales te halen.