Aanwezig bij Roland Garros deze week vertelde Robert Pirès (voormalig Frans international voetballer) ons over zijn nieuwe passie: padel.

Overeenkomsten tussen voetbal en padel

Padel Magazine : Het lijkt erop dat we je steeds vaker op de sporen zien van padel, en dat voetbal bijna verleden tijd is?

Robert Pires: Eerlijk gezegd is voetbal niet verleden tijd, want ik hou er nog steeds van en waar ik woon, speel ik veel. Het is waar dat ik de . heb ontdekt padel zoals veel mensen tegenwoordig, en het is een modieuze sport. Je weet dat ik in Spanje woon, dus de Spanjaarden praten over voetbal en tennis, maar pas op, de padel komt in een stroomversnelling. Het is best een leuke sport en iedereen kan meedoen, ik vind het best leuk. “

Padel Magazine : We hebben gezien in Engeland, in Spanje, overal... steeds meer voetballers spelen padel en zelfs sommigen trainen voor voetbal door te spelen padel. Vind je dat normaal?

Robert Pires : "Ik denk dat dit goed is. Is het normaal ? Ja, ik denk van wel. Maar het is waar dat er een paar overeenkomsten zijn, dat wil zeggen dat er in het voetbal de voet-grondverhouding is: de zijstappen, die belangrijk zijn. en bij padel, dit is wat we zoeken en wat we vinden. Er is deze finesse van plaatsing. In het voetbal moet je altijd kijken waar je partner is, waar de bal is... daar is het hetzelfde. Je moet weten of de bal de twee ramen raakt, waar hij heen gaat...je moet redelijk snel nadenken en dan moet je gaan kijken. voetbal en padel, het gaat samen! “

"De padel qua toenadering en vriendschap is het heel fijn”

Padel Magazine : Toen hij de . coachteOM, Rudi Garcia had een sessie georganiseerd padel met zijn spelers tijdens een stage in Portugal. Vertel je jezelf als potentiële toekomstige coach niet dat dit iets is wat je zou kunnen doen?

Robert Pires : "Ik denk dat hij gelijk had en het is een goed idee, want het is een manier om uit de voetbalcontext te komen en als je een voetballer bent of een andere sport beoefent, is het altijd leuk om iets anders te beoefenen.

Ik weet dat we destijds, bijvoorbeeld bij Arsenal, af en toe basketballen met Arsène Wenger. Dus waarom niet de padel, het is best grappig, best speels, best leuk. En het belangrijkste is om jezelf als een team te vinden, het is twee tegen twee en wat er ook gebeurt, we blijven competitief.

Dit maakt het mogelijk om goede relaties te hebben, uitwisselingen die net iets prettiger zijn. En vooral, het stelt je in staat om elkaar wat beter te leren kennen. ik vind dat de padel op het niveau van toenadering en vriendschap is het erg leuk. “

Dacourt, Sinama-Pongolle en Wiltord in zijn top 3

Padel Magazine : Speel je wel eens met voetballers en zo ja, wat is je top 3 van de beste voetballers ter wereld? padel ?

Robert Pires : “Het probleem is dat er niet veel oud-voetballers zijn met wie ik speel. De enigen met wie ik oefen padel zijn Olivier Dacourt, die goed is, en Florent Sinama-Pongolle, die ook goed is. Ik weet dat ik een uitdaging heb gekregen van mijn vriend Sylvain Wiltord, dus pas op Sylvain: ik ben er, ik ben er klaar voor! Maar in ieder geval zijn de oud-voetballers behoorlijk getalenteerd ! “

Om het interview in zijn geheel te bekijken, ga hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.