De voormalig profvoetballer en huidig ​​adviseur bij CANAL+ Group verklaart zijn liefde voor de padel op LinkedIn. Zijn geschiedenis met de gele bal en de pala begon in 2006 in Villarreal en vandaag is de mogelijkheid om te investeren in de padel zou hem niet mishagen.

Ik speel het bijna wekelijks

“Het was in 2006 in Villarreal dat ik de kans kreeg om het te ontdekken padel. Deze sport was toen heel weinig bekend in Frankrijk, maar Pascal Cygan stelde voor dat ik op een dag zou gaan spelen als we geen training hadden. Ik was meteen verkocht, het was leuk, ik had al snel plezier en sindsdien speel ik het bijna elke week!

De toegankelijkheid van de sport is echt een pluspunt. Je kunt met iedereen spelen, zowel met een beginnende speler als een ervaren speler, het is een mix van alle niveaus!

Je hebt vast gezien dat veel ex-topsporters verslaafd zijn geraakt! Ik heb Marat Safin kunnen ontmoeten en confronteren, ik geloof dat voormalige tennissers dol zijn op de padel, vinden ze enkele overeenkomsten. Op voetbalgebied heb ik ook met Ronaldo of Zidane kunnen spelen en we genieten er allemaal van!”

Ik aarzelde om mijn complex van te lanceren padel

'Waarom vertel je het hier? Om u mijn andere passies te laten ontdekken, maar ook om uw mening te hebben over de evolutie van deze sport in Frankrijk en in Europa.

Ik aarzelde om te investeren en mijn complex van te lanceren padel toen ik in Londen was, had ik de locatie gevonden, maar het was ver van het stadscentrum.

Een probleem dat zich ook voordoet in andere grote steden, zoals Parijs. Ik houd dit idee in gedachten en de toekomst geeft me misschien de kans om dit avontuur aan te gaan!

Wat denkt Linkedin over de economie van padel In Frankrijk ?"

Denk je dat de wereldkampioen van 1998 de sprong zal wagen, zoals andere voormalige profvoetballers voor hem?

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.