Robin Haziza, lid van het Franse team van padel, blikt terug op zijn avontuur op de World Padel Tour. De Franse kampioen van padel in 2015 en 2016 en medeoprichter van Real Padel Club in Sophia Antipolis wil zijn passie ten volle uitleven en de deuren van padel Frans. Interview.

Een Fransman in Spanje, op het professionele circuit. Waarom?

Ik ben de nummer één Fransman. En ik wilde de smaak van het professionele circuit weten. En daarvoor heb je geen keus, je moet je geluk gaan beproeven in Spanje, het Mekka van padel professional.

Le World Padel Tour is het professionele circuit van padel referentie. En als ik wil zien wat ik daar kan doen, moet ik daarheen komen.

Nu moeten we werken en bewijzen ... en wie weet?

Verandering van leven, we kunnen zeggen dat je een afgezant bent van padel Frans in Spanje?

Ik ben de eerste Fransman die naar Barcelona is gegaan om een ​​avontuur op het professionele circuit van te proberen padel. Het zal in het begin natuurlijk niet duidelijk zijn. Het is een offer. Maar passie motiveert je. Het doel is om te proberen een plek te vinden in deze zeer Spaanstalige omgeving. En het zal niet duidelijk zijn. Er zijn nog maar weinig buitenlanders op de World Padel Tour.

En ik denk dat we ons in Frankrijk niet noodzakelijkerwijs realiseren dat er een enorm niveau is in Spanje. Bij jongens zal de weg lang zijn.

Ik heb het geluk dat ik goed omringd ben. Bij mij een van de beste coaches ter wereld, Juan Alday. Ik leg alle kansen aan mijn zijde zodat het zo goed mogelijk gebeurt.

Je praat jongens ... Bij dames, is er geen gelegenheid om te grijpen?

Bij meisjes is het natuurlijk ook ingewikkeld. Maar er zijn nog steeds veel minder spelers op het profcircuit. De concurrentie is minder hevig. Misschien is er inderdaad iets te doen. We zien enkele spelers met weinig padel achter hen presteren snel op de WPT. Voor mannen kost het tijd voordat ze meedoen aan het hoofdtoernooi.

Marta Marrero: “Ik heb er 1 jaar over gedaan padel om het pro-circuit te integreren ”

De eerste voor andere Franse spelers, zou het logisch zijn niet?

Ik denk dat sommigen zullen zien hoe het eerst in Spanje gaat. In Barcelona valt er niets te klagen. En dan is het spelen padel. Dus ik denk dat het een geweldige ervaring wordt.

Maar inderdaad, de padel is in volle ontwikkeling in Frankrijk. We voelen het enorm, er is geen reden dat ik al heel lang de enige Fransman ben.

Bovendien, zoals je het zo goed schrijft, is de padel ontwikkelt zich niet alleen in Frankrijk en dat is misschien wel het goede nieuws, zeker voor het professionele circuit. Wellicht zullen er de komende jaren nog andere buitenlanders op het professionele circuit zijn.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.