Robin Haziza, lid van het Franse paddle-team, vertelt over zijn avontuur op het World Padel Tour-circuit. De Franse Padelkampioen in 2015 en 2016 en mede-oprichter van de Real Padel Club in Sophia Antipolis wil zijn passie grondig beleven en de Franse padeldeuren betreden. Interview.

Een Fransman in Spanje, op het professionele circuit. Waarom?

Ik ben de Franse nummer één. En ik wilde de smaak van het professionele circuit weten. En daarvoor, geen keus, moet je zijn geluk beproeven in Spanje, het Mekka van de professionele padel.

De World Padel Tour is het professionele padelcircuit. En als ik wil zien wat ik daar kan doen, moet ik hierheen komen.

Nu moeten we werken en bewijzen ... en wie weet?

Verandering van leven, kunnen we zeggen dat u een afgezant bent van de Franse padel in Spanje?

Ik ben de eerste Fransman die naar Barcelona gaat om een ​​avontuur op het professionele paddle-circuit te proberen. Uiteraard zal het in het begin niet duidelijk zijn. Dit is een offer. Maar passie motiveert je. Het doel is om een ​​plaats te vinden in deze zeer Spaanssprekende wereld. En het zal niet duidelijk zijn. Er zijn nog maar weinig buitenlanders op de World Padel Tour.

En ik denk dat we ons in Frankrijk niet noodzakelijkerwijs realiseren dat er een enorm niveau is in Spanje. Bij jongens zal de weg lang zijn.

Ik heb het geluk dat ik goed omringd ben. Bij mij een van de beste coaches ter wereld, Juan Alday. Ik heb alle kansen aan mijn zijde gezet zodat het zo goed mogelijk gebeurt.

Je praat jongens ... Bij dames, is er geen gelegenheid om te grijpen?

Natuurlijk zijn meisjes ook ingewikkeld. Maar er zijn niettemin veel minder spelers op het professionele circuit. Concurrentie is minder zwaar. Misschien is er iets te doen. We zien enkele spelers met weinig padel achter zich snel optreden bij de WPT. Bij mannen kost het tijd voordat ze aan de hoofdtabel beginnen.

Marta Marrero: "Het kostte me 1 padeljaar om deel te nemen aan het professionele circuit"

De eerste vóór andere Franse spelers, zou het logisch zijn niet?

Ik denk dat sommigen zullen zien hoe het eerst in Spanje gaat. In Barcelona valt er niets te klagen. En dan is het om padel te spelen. Dus ik denk dat het een geweldige ervaring zal zijn.

Maar inderdaad, de padel is in volle ontwikkeling in Frankrijk. Het voelt veel, er is geen reden dat ik heel lang de enige Franse ben.

Bovendien, zoals je zo goed schrijft, ontwikkelt padel zich niet in Frankrijk en dit is misschien het goede nieuws, vooral voor het professionele circuit. De komende jaren zullen er misschien andere buitenlanders op het professionele circuit zijn.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.