Versloeg in de 16e ronde naast Ricky Martinez tijdens de FIP Goud Perpignan, Sam Jones ging op de microfoon van Padel Magazine om terug te komen op de vergadering, de evolutie van de padel in het Verenigd Koninkrijk, evenals die van zijn carrière.

Fysieke conditie, X-factor van de bijeenkomst

Padel Magazine : Sam, eerste vraag hoe was de meeting?

Sam Jones : “Het was een goede wedstrijd, we verloren in 3 sets. De eerste set die we wonnen, stonden we met 4-1 voor en we dachten dat we een goede kans hadden om deze set vrij gemakkelijk te winnen...maar goed, het werd ingewikkeld, maar we wonnen uiteindelijk toch ronde 7-5.

In de andere twee sets daalde mijn fysieke conditie eerlijk gezegd op belangrijke momenten en helaas was het essentieel om mijn spelniveau vanaf de eerste set te behouden. Uiteindelijk werden we vrijwel gedomineerd: 6-1 6-2.

Maar het was een goede wedstrijd voor ons, we hebben goed gevochten, het was gewoon moeilijk om het niveau van de eerste set na verloop van tijd vast te houden en vooral toen mijn lichaamsbouw me in de steek liet. »

Padel Magazine : In de eerste set waren Ricky en jij misschien sterker, completer. Wat was echter het sleutelmoment, het keerpunt van deze wedstrijd?

Sam Jones : "In de eerste set speelden we heel goed, en voor mij speelden ze denk ik niet op hun best. padel. In de tweede en derde wedstrijd hebben ze duidelijk hun niveau verhoogd en omgekeerd zakten we een beetje, vooral fysiek.

Het niveau dat we speelden was gebaseerd op explosiviteit, de ambitie om altijd vooruit te gaan en agressief te zijn aan het net... en toen veranderden ze hun spelplan, en ze waren beter dan wij in elk aspect van het spel in de tweede en derde set. »

"Ze kunnen 15 uur per dag op dit niveau spelen, terwijl ik maar 1 of 2 uur kan spelen"

Padel Magazine : Als ik het goed begrijp, speelde het fysieke aspect een belangrijke rol in deze wedstrijd. Denk je dat dit in de volgende toernooien zal veranderen en je meer kansen zult hebben om verder te komen?

Sam Jones : " Ja natuurlijk ! Nu realiseerde ik me dat fitness echt een belangrijk aspect van het spel is, dus ik ga veel trainen om dat uit te zoeken, want qua niveau kan ik absoluut concurreren met deze spelers. Maar het verschil is dat zij 15 uur per dag op dit niveau kunnen spelen, terwijl ik maar 1 of 2 uur op dit niveau kan spelen.

Ik realiseerde me echt dat de shots misschien niet 'zo goed' hoeven te zijn, maar de conditie moet 100% zijn en daar ga ik nu zeker aan werken. »

” In Spanje warmden we op op de banen van padel, voor mijn tennistrainingen”

Padel Magazine : Laten we het nu hebben over je carrière. Hoe ben je begonnen met de padel ? Wat waren de dingen waar je verliefd op werd? padel ?

Sam Jones : “Ik ben altijd een man geweest met een passie voor racketsporten, ik heb mijn hele leven tennis gespeeld sinds ik 3 of 4 jaar oud was.

Ik ging vroeger naar Spanje om te tennissen en daar natuurlijk de padel is zeer belangrijk. En ineens warmden we ons op op de tennisbanen. padel voordat we met onze tennistrainingen begonnen en toen begon ik te beseffen dat ik plezier had.

Maar in Engeland bestond het niet, ik wist het niet eens. Het was toen ik 15 was dat het begon te gebeuren in het VK en specifiek bij mijn tennisclub. En toen begon ik voor het eerst te spelen met een coach die me les gaf in padel, en ik had zoiets van "wauw, dit is echt leuk". Ik ben uiteindelijk meer gaan spelen padel tennis aan het eind van dat jaar en zo begon het avontuur. »

“Jaren achter Zweden, Italië en Frankrijk”

Padel Magazine : Meestal praten we over Spanje, Italië en zelfs Zweden, maar niet zozeer over het Verenigd Koninkrijk. Hoe beoordeelt u de evolutie van de markt voor? padel in Engeland ?

Sam Jones : « De markt groeit zeker, nu er steeds meer sponsors in investeren. De LTA (English Tennis Federation) is begonnen meer geld te geven aan clubs om hun bouw en ontwikkeling te ondersteunen. In Londen zijn de prijzen over het algemeen erg hoog en is er heel weinig ruimte, dus het betalen van de huur is erg ingewikkeld.

Londen groeit natuurlijk dankzij sponsors, maar we lopen nog jaren achter op Zweden, Italië of zelfs Frankrijk. »

Een zomer gewijd aan fysiek werk

Padel Magazine : Over je nieuws, wat zijn de toernooien waar we je binnenkort kunnen zien?

Sam Jones: “Ik speel veel FIP-toernooien, ik heb de mogelijkheid om veel te reizen en dat vind ik erg leuk. Ik ben 22 jaar oud, ik ben jong en ik probeer van deze ervaring te profiteren om te reizen en de vier hoeken van de wereld te verkennen.

Ik ga terug naar Londen voor een korte pauze, nou ja, niet echt een pauze... Ik ga tijdens de zomer aan mijn fysieke vorm werken. En zeker in augustus ga ik weer reizen en we zullen zien wat de toekomst voor mij in petto heeft. »

Om de volledige ITW te vinden, gebeurt het hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.