Daniel "Sanyo" Gutierrez vertrouwt in Padel Magazine tijdens een exclusief interview. Bekijk het eerste deel van het interview: de man achter de padel.

Daniel of Sanyo, maar niet Carlos!

Lorenzo Lecci Lopez: Carlos Daniel Gutierrez, maar iedereen noemt je Sanyo. Waarom geeft u de voorkeur aan deze bijnaam boven uw echte naam?

Sanyo Gutierrez:"Deze bijnaam komt van de acteur die reclame maakte voor Sanyo-tv's in de jaren 90. Ik zou liever Sanyo of Daniel heten. De naam die ik niet leuk vind, is Carlos. Met al mijn respect voor Carlos, maar ik geef niet om mezelf. Ik voel me niet geïdentificeerd met deze voornaam en als ik met deze voornaam word genoemd, kijk ik niet achterom. "

De beklimming in de padel

Lorenzo Lecci Lopez: Hoe ben je begonnen met spelen padel ? Moest je kiezen tussen andere sporten?

Sanyo Gutierrez:“Toen ik jong was, heb ik veel gesport. Mijn vader speelde tennis en mijn eerste wisselingen waren op tennisbanen. Terwijl mijn vader met zijn vrienden speelde, bonkte ik op de muur. En in de vroege jaren 90, de padel begon in de mode te zijn, en hij begon te spelen padel. Dus voor mij was het hetzelfde, ik ging met hem mee en ik speelde tegen een muur. Dit is hoe mijn padel. '

“Ik heb ook gespeeld voetbal. Mijn vader vroeg me vaak of ik mijn geluk wilde beproeven in een club. In mijn vriendenkring viel ik een beetje op, dus toen ik 16 was ging ik naar een club. Ik deed het redelijk goed, maar ik hield niet van de sfeer, dus het was een beetje moeilijk voor mij. Dus ik ging liever door in de padel. '

Lorenzo Lecci Lopez: En dan begin je toernooien te spelen. Vertel eens over deze periode.

Sanyo Gutierrez:“Ik heb alle toernooien in mijn stad gespeeld. En toen ik 15 was, toen ik me echt begon te verbeteren, speelde ik in de eerste divisie en ik reisde veel naar Mendoza, San Juan, Cordoba. En met al deze reizen kon ik vooruitgang boeken. Ik had geen coach, ik trainde met mijn broer. We speelden twee of drie uur per week met andere paren. Ik maakte vorderingen totdat ik het professionele niveau bereikte in Argentinië. "

padel-SanyoGutierrez-Marbella19-01-800x445

"Sport is geen opoffering"

Lorenzo Lecci Lopez: We zien dat veel Argentijnen het moeilijk hebben als ze in Spanje aankomen. Hoe was uw ervaring met het veranderen van continent?

Sanyo Gutierrez:“Het is duidelijk moeilijk wanneer u de beslissing neemt om uw land te verlaten. Je moet het doen met een echt verlangen om het voor deze sport te doen. Op sentimenteel niveau is het erg moeilijk. Maar pas op, voor mij is het om van je sport te leven een echt voorrecht, en degenen die zeggen dat het een offer is, het is een leugen. Maar het is waar dat het verlaten van Argentinië een beetje moeilijk was. Maar mijn doel was duidelijk en ik had ook geen echt alternatief. : ofwel speelde ik padel, of ik werkte met mijn vader en mijn broer in een schilderatelier. Ik zou heel blij zijn geweest, maar ik had geen andere manier. Ik had er hele goede resultaten bij padel, dus besloot ik naar Spanje te gaan. "

“De eerste jaren waren hier moeilijk. Ik miste mijn familie erg, maar toen begon ik mijn koers uit te zetten. Ik heb nu mijn eigen gezin met mijn vrouw en mijn zoon en ik ben volledig gehecht aan Spanje. "

"De persoon van wie ik het meest houd"

Lorenzo Lecci Lopez: Je bent al iets meer dan een jaar de vader van de kleine Bruno. Hoe is het voor jou veranderd om vader te zijn en is er invloed geweest op de rechtbank?

Sanyo Gutierrez:“Wat ik ga zeggen is een beetje tegenstrijdig. De persoon van wie ik het meest hou, is verschenen. Ik heb deze liefde nog nooit zo sterk gehad, maar de grootste angsten zijn ook ontstaan. Ik was een dapper persoon die nergens bang voor was, en nu heb ik veel angsten met betrekking tot mijn zoon. "

Een bewondering voor Messi ... en voor Bela

Lorenzo Lecci Lopez: Je hebt de De handtekening van Leo Messi op de arm getatoeëerd. Waar komt je liefde voor Leo vandaan?

Sanyo Gutierrez:“Ik ben niet de typische fanaticus die hier de hele dag aan denkt. Maar ik bewonder Messi, verder dan wanneer hij de kogel in zijn voeten heeft. Een Argentijn die niet op dezelfde manier denkt, maakt een fout. Hij vertegenwoordigt ons altijd op de juiste manier. Sommigen denken misschien dat het niet de beste is, of geven er de voorkeur aan Maradona, dat is volgens de smaak van elke persoon. Maar het valt niet te ontkennen dat Messi ons wereldwijd buitengewoon goed vertegenwoordigt. Als atleet, als persoon, is dit een voorbeeld. "

Lionel Messi Padel Sanyo

“Ik heb niet de kans gehad om veel tijd met hem door te brengen. Ik zou er graag naar willen luisteren. Ik heb nu de kans om mee te spelen Bela en ik luister er graag naar. Met deze mensen kun je veel leren buiten het veld. "

Lorenzo Lecci Lopez: Kunnen we Bela vergelijken met Leo Messi?

Sanyo Gutierrez:"Natuurlijk. Nu heb ik het geluk hem aan mijn zijde te hebben, en leer ik over alles. Natuurlijk moet het gebreken hebben, maar als hij me iets vertelt, luister ik graag naar hem, want het is leren over het leven. '

"Bela is de beste in de geschiedenis "

Lorenzo Lecci Lopez: Wie is de beste speler in de geschiedenis van padel ?

Sanyo Gutierrez:“Soms wordt er gezegd dat de beste degene is die het meeste wint, en het is mogelijk, maar de padel is een tweepersoonssport, dus het is moeilijk om de beste te kiezen. ik zou zeggen Fernando Belasteguin, en niet voor alles wat hij won, maar voor de evolutie van zijn spel. Als nummer 1 stopte hij nooit met verbeteren. Elk jaar kwam hij met een nieuw wapen. Hij is nu de meest complete speler. "

"Er zijn spelers zoals Lebron of Galan die soms het spelniveau van Bela in haar carrière overtreffen. Dit zijn spelers die zo gemakkelijk zijn dat ze je volledig kunnen verhinderen te spelen. Ze zijn erg uitgebreid. Maar wat Bela heeft gedaan, is een uitstekend niveau hebben gedurende vele, vele jaren. "

"Dan Juan Martin Diaz was een geweldige aanvallende speler, zijn tijd vooruit, maar omdat ik hem vooraan had gehad, zag ik geen erg complete speler. Ik wist dat als ik hem achter me kon krijgen, ik kon winnen. Terwijl Bela nee: hij kon me onder alle omstandigheden verslaan. "

sanyo-gutierrez-fernando-belasteguin-halve finales-adeslas-madrid-open-2021-_dsc0042-copia-1170x658

Een coachingcarrière

Lorenzo Lecci Lopez: Zou je aan het einde van je carrière coach worden?

Sanyo Gutierrez:"Ja zeker, dat zou ik heel graag willen. Ik ga die kant op. Als ik wat meer tijd heb, ga ik mezelf trainen als coach. Op dit moment kan ik coach zijn op de bank, en ik zie een aantal dingen, maar ik zie mezelf niet als een geweldige trainer. Ik geef al een hele tijd geen les. Als ik klaar ben met mijn carrière, zou ik het leuk vinden om weer jongeren op te leiden en mijn ervaring door te geven. "

Lorenzo Lecci Lopez: Welk voetbalteam steun jij?

Sanyo Gutierrez:“Ik ben meer voor de Barça, hoewel ik geen fan ben. Maar ik heb liever dat Barça wint en Real verliest. Maar Real verdient al mijn respect. Als de grote games komen, winnen ze. En ook River Plate in Argentinië ! 

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !