Sanyo Gutierrez bevindt zich in een zeer bijzondere en totaal ongekende situatie. Inderdaad, zijn teamgenoot Agustin Tapia kan momenteel niet spelen Premier Padel, omdat de banden tussen het merk Nox en de World Padel Tour hem tegenhouden. Padel Alt gaat de "mago de San Luis" ontmoeten.

Een matige start van het seizoen

Sanyo: We zijn redelijk constant geweest, maar ik denk dat deze pauze erg goed voor me is geweest. Het hielp me de verloren tijd in het voorseizoen in te halen. Ik was 20 dagen niet in staat om te trainen vanwege gezondheidsproblemen, in een voorbereidingstijd die al erg kort was. Ik was fysiek niet 100%.

“Ondanks dat hebben we in Reus één toernooi weten te winnen en in de andere toernooien de halve finales bereikt. Uiteindelijk, in zo'n lang seizoen en met zoveel competities, is consistentie de sleutel. We zijn gelukkig ; vanaf nu zal ik proberen om Agustín meer te helpen, die het heel goed doet, maar ik zal proberen er meer tegenaan te gaan.

Lebron/Galan: het te verslaan paar

Vraag: Je hebt in 3 van de 4 toernooien met nummer één gespeeld en het verschil op het scorebord was elke keer enorm, of je nu voor of tegen je bent. Hoe verklaar je het?

Sanyo: In de wedstrijd in Alicante was de stand 6-1 6-1 voor hen met drie gouden punten in elke set, en die wonnen ze elke keer. Vandaag verlies je met die score en het lijkt een groot verschil, maar misschien is het niet zo groot. Bij Alicante speelden we niet goed op belangrijke punten, en dat deden ze wel. In Reus behaalden we ook belangrijke gouden punten, wat ons vertrouwen gaf voor de rest van de wedstrijd.

Lebron-Galan-Sanyo-Tapia-WPT-2022-Reus-Open

Vraag: Nog niet zo lang geleden was je de leiders van Race 2022, en nu ben je tweede, net achter Ale en Juan, denk je dat jij het te kloppen paar bent?

Sanyo: Zij zijn absoluut het te kloppen paar. de padel dat we oefenen is erg snel, meestal zijn de omstandigheden niet traag of snel en ze zijn uitstekend. In deze omstandigheden voeden ze zich met hun slagkracht, waar het het verschil maakt. Als het heel snel gaat, kan het een beetje uitbalanceren omdat we ook in staat zijn om te slaan. Maar aangezien we veel toernooien in middelmatige omstandigheden spelen, zijn zij het te verslaan paar, ze zijn de beste.

Le padel pro, zoals tennis

Vraag: Hoe voelde je je na deelname aan het eerste toernooi van het nieuwe circuit Premier Padel ?

Sanyo: Mijn gevoelens waren gemengd. Wat betreft de organisatie van het toernooi, alles was te zien op televisie, het was echt spectaculair. Maar het interne gedeelte, dat niet te zien was, was nog beter: de spelerskamer, de warming-upruimtes, de fysiotherapieruimte, het spelersrestaurant, echt geweldig. Ik had de kans om tennis te ontdekken tijdens een Masters in Londen met Juan Carlos Ferrero van binnenuit en het was hetzelfde, dezelfde kwaliteit van faciliteiten, behalve dat we in plaats van met lange rackets te spelen, met korte rackets speelden. (Gelach)

Vraag: En het spel?

Sanyo: Ik speelde een halve finale in Vigo, ging snel naar Qatar, arriveerde om de volgende dag te spelen zonder training en verloor. Als ik had gewonnen, had ik het tempo kunnen opvoeren. Ik ging van een binnenspel naar een buitenspel, met tegenstanders die net 8 wedstrijden hadden gespeeld, en ze versloegen ons goed. Ook speelde ik met Agustín (Gutiérrez) met wie ik, ondanks dat ik mijn neef was, maar drie wedstrijden in mijn leven had gespeeld. We trainden altijd tegen elkaar, maar nooit als partners !

Zonder Tapia is het moeilijk

Vraag: Ga je met Tapia in Rome spelen?

Sanyo: Ik weet het nog niet, maar als Agustin Tapia dit jaar niet op het circuit kan spelen, wordt het erg ingewikkeld voor mij. Want uiteindelijk zal ik met twee partners moeten trainen, met twee verschillende spelsystemen, en dat zal het seizoen voor mij heel ingewikkeld maken.

Vraag: Gaat u in dit geval verder met uw neefje?

Sanyo: Als Agustin Tapia echt niet kan spelen Premier Padel, Ik zal proberen het op de best mogelijke manier op te pakken, en ik zal doorgaan met mijn neef die mijn officiële partner voor dit circuit zal worden.

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !