De onzekerheid van de toekomst van Jeremy Scatena, Nr. 1 in Frankrijk, is opgelost. Scat maakt zijn bagage klaar om naar toe te gaan Paraguay, en speel op deAPT Padel Tour​ We interviewden hem op een videoconferentie.

APT Padel Tour met Sergio Icardo

Lorenzo Lecci Lopez: Wat is uw nieuws? Waar ben je met de APT Padel Toren?

Scat:'Het wordt momenteel ondertekend. Het is 99% veilig. Wat zeker is, is dat ik de eerste 2 toernooien van het jaar zal doen bij Paraguay​ Ik vertrek over een week. "

“Ik heb de kans om mee te spelen Sergio Icardo, 93 gerangschikt in de WPT​ Het wordt de beste partner die ik ooit heb gehad. Het is een erkenning voor Franse spelers. Ben Tison speelt met de 91, dus het is min of meer dezelfde situatie. "

“We hebben een goed seizoen gehad en we worden erkend. Als Fransman is het niet eenvoudig om beter gerangschikte partners te hebben​ Het is een echte erkenning van een niveau van spelen. "

De redenen voor zijn vertrek

Lorenzo Lecci Lopez: Wat zijn de redenen die je ertoe hebben aangezet om van circuit te veranderen?

Scat:"De belangrijkste reden is dat mijn drijfveer geluk en vrijheid is. Met de WPT, het feit dat ik geen streamingwedstrijden met mijn familie deelt, geen video's deelt, geen foto's kan maken ... "

"De World Padel Tour het is een dictatuur! We kunnen niets doen."

“Ik moest in een circuit gaan waar ik meer dingen kon doen, dat me herkende, waardoor ik niet op baan 13 speelde en dat mijn rekeningen betaalde. De WPT heeft me geen rekening betaald sinds ik thuis ben. '

“De Fransen, we worden niet zo goed behandeld op de WPT, en ik denk dat dat zal veranderen. Het feit dat ik vertrek is een signaal voor hen, ze zouden tegen zichzelf moeten zeggen "misschien maken we een grapje en zullen we beter zorgen voor mensen die van buiten komen". Het is belangrijk dat er de beste Fransen, Portugezen, Zweden en Oostenrijkers zijn die naar de WPT komen. Als je naar de registranten kijkt, zijn er alleen Spanjaarden of Argentijnen, er zijn geen nationaliteiten meer. We worden niet in aanmerking genomen door de WPT, en we hebben geen zichtbaarheid. "

Scatena merk world padel tour overwinning vuist

 

WPT-recensie

Lorenzo Lecci Lopez: De WPT-kalender is deze week bekend en we hebben 3/4 van de evenementen in Spanje. Op de APT hebben we minstens 11 landen bezocht ...

Scat:"Het is heel simpel. Wie de WPT financiert, is een biermerk (Estrella Damm). In 90% van de landen van de wereld mag je niet adverteren met alcohol. De belangrijkste markt voor Estrella Damm is Spanje. Vandaag helaas onze sport is een reclame-object voor bier in één land. Het is zielig."

“Ik denk dat het vrij snel zal evolueren, want er zijn Zweedse investeringsfondsen die in de World Padel Tour, en die toernooien buiten Spanje willen organiseren. "

"Natuurlijk is het internationale circuit vandaag de APT, en de WPT is een Spaans tentoonstellingscircuit."

Lorenzo Lecci Lopez: Zal ​​jouw vertrek de weg openen voor andere spelers?

Scat:“Er zijn er genoeg die zich bij mij voegen, en heel, heel goede spelers. Spelers gerangschikt 40 tot 60 in de WPT. Na de Fransen weet ik het niet. Ben Tison Misschien kom je over een paar jaar bij mij, maar wat zeker is, is dat de WPT hem veel beter zal behandelen dan voorheen. Ik denk dat ze hem in de watten zullen leggen. "

"Voor de WPT zou dat een heel groot verlies zijn om de twee beste Fransen te verliezen, de jongens die kunnen tekenen."

“Het bewijs, ze beginnen met streamen in de pre-previa, de previa, ze praten over het veranderen van het puntensysteem, omdat hun systeem erg gesloten is, en om de ATP van tennis te volgen. De WPT zal veel evolueren onder druk van de APT. ”

Het Franse circuit

Lorenzo Lecci Lopez: Op het Franse circuit weten we nog steeds niet met wie je gaat spelen. Er gingen geruchten dat je met Gaby Reca zou spelen, maar de data komen niet helemaal overeen met die van de WPT. Weet je met wie je gaat spelen?

Scat:“Precies, het is een idee dat is mislukt. Ik denk dat het goed voor me zou zijn geweest. Ik zal waarschijnlijk de P2000 met Sergio Icardo​ Ik zal waarschijnlijk ook spelen Robin Haziza, omdat dit het beste recht is dat nog beschikbaar is. Er waren Bergeron en Tison maar ... "

waanzin jérémy scatena overwinning P2000 piramides

'Dat maakt me verdrietiger. Het behalen van de titel van kampioen van Frankrijk gaat me echt na aan het hart, en het feit dat je niet een van de twee beste spelers aan de rechterkant hebt, is een minpuntje om kampioen van Frankrijk te worden. Daarna hangt het af van de omstandigheden, of het nu binnen of buiten is. Als het buiten speelt, heb ik veel meer kansen. "

Icardo, een solide speler

Lorenzo Lecci Lopez: Wat zal Sergio Icardo in je spel brengen?

Scat:"Hij is een linkshandige, iemand die heeft ervaring, een heel solide​ Hij zal wat langzamer spelen dan Ben, met schijnbewegingen. Hij is iemand die heel goed verdedigt met de ramen, en die dit seizoen geweldige wedstrijden heeft gemaakt door net als wij de finale van de vorige editie te bereiken. Het brengt mij veiligheid om naar iedereen te gaan. Ik had ook Miguel Olivera, de Portugees nr. 1 met wieHet is uiteindelijk niet gebeurd, misschien is het iets dat later zal gebeuren. "

sergio-icardo world padel tour wegrennen

Een ideaal voorseizoen

Lorenzo Lecci Lopez: Hoe was je voorseizoen op het eiland Turks- en Caicoseilanden

Scat:“Ik ging erheen omdat ik behoorlijk geestesziek was. Ik reed 3 eerste ronden op de 3 WPT omdat het niet zo goed ging met Ben, Ik voelde me niet zo goed meer op het veld​ Ik voelde me slecht in mijn leven met de Covid, de beperkingen, het wegnemen van mijn vrijheid, het raakte me erg en ik besloot te vertrekken. "

“Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn lichaam te veranderen. ik nam 10 kilo inclusief 8 of 9 spieren​ Ik nam de zon, ik deed activiteiten, ik genoot van het leven en het heeft me veel goeds gedaan. We hebben geen tijd om spieren op te bouwen tijdens het sporten padel​ Ik voel het goed op het veld, ik ben in de schede gestoken. Het is een groot pluspunt en het zal mij opleveren. "

training nallé grinda jeremy scatena bahamas eiland

Le padel in de Verenigde Staten

Lorenzo Lecci Lopez: Je kon gaan spelen in de Verenigde Staten, hoe is de padel ginder ?

Scat:"Voor de padel aan het ontwikkelen is, hebben we een Amerikaanse ambassadeur nodig die geld kan verliezen in de padel. Miami is de meest ontwikkelde plaats in de Verenigde Staten."

“Het is duidelijk dat dit de plek is waar Nalle (Grinda) ging leven. Het is een motor, hij maakt het ontdekken padel aan mensen in zijn gemeenschap die geld hebben. Deze mensen bouwen thuis land en krijgen sterren. Deze mensen proberen ervan te houden padel en vervolgens ondernemers sponsoren die clubs van maken padel. '

'De Verenigde Staten zijn begonnen! Het ontwikkelt zich met hoge snelheid en daar is het de totale explosie. "

Nallé grinda jérémy scatena gestolen

Final Master Objective

Lorenzo Lecci Lopez: Wat worden uw doelen op de APT? Er zullen meer mogelijkheden zijn om het einde van een toernooi te zoeken. 

Scat:“Er zullen tussen de 15 en 20 zeer goede spelers op de APT zijn. Mijn droom is om de Master Final te spelen, dus om in de top 16 te staan. "

“Met de APT heb ik qua games niet zulke lange tafels. Met Ben, toen we in de top 50 speelden, waren we voor 50% aan het winnen. Als ik in de eerste ronde van de APT top 50 ga spelen, kan ik winnen. Het voordeel is dat je geen 5 games speelt voordat je de top 50 bereikt en moe aankomt. "

"Ik hoop dat de APT opnieuw wordt verzonden, want er is een grote vraag om sport te zien, mensen en vreugde te zien. "

Voor degenen die het interview willen zien, het staat hieronder!

Lorenzo Lecci López

Aan zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. De ambitie is om de grootste sportevenementen (Olympische Spelen en WK) te verslaan. Hij is geïnteresseerd in de situatie van padel in Frankrijk, en biedt perspectief voor optimale ontwikkeling.