Jérémy Scatena wordt gelanceerd richting nieuwe doelstellingen. Na een onregelmatig seizoen in 2021 lijkt Scat op het internationale toneel nieuw leven in te blazen met Adri Mercadal –en in het bijzonder de titel in Doha-, en nationaal met Adrien Maigret.

De nieuwe Scat

Padel Magazine : Jérémy Scatena, in 2022: een nieuw avontuur, een nieuw spel, a
nieuwe partner? En resultaat!

Jérémy Scatena: Zeker een nieuw avontuur, zeker met de lancering van Premier Padel, FIP-toernooien en de APT. Het wordt een druk jaar. Ja, ik ga spelen met Adrian Mercadal, ik denk dat het een vereniging is die zal blijven bestaan. Hij heeft de kwaliteiten die ik zoek in een partner. Naast onze eerste resultaten, in het bijzonder onze overwinning op de Doha Star Fip ons in staat stellen ons opnieuw te lanceren op het gebied van punten en klassement.

Padel Magazine : Wat is er veranderd tussen de Scatena vóór 2021 en vandaag? In het gedrag, het spel? Wat is het meest geëvolueerd?

Jérémy Scatena: Allereerst moest ik door van circuit te wisselen mijn spel verbeteren, met name door meer te verdedigen, en door wat meer geduld te hebben bij de smash, omdat we in 2021 heel weinig snelle omstandigheden hadden op de APT. Ik denk dat mijn gedrag is een beetje veranderd, ik ben rustiger, meer in evenwicht, maar ik weet niet of ik op deze weg zal doorgaan. Ik moet mezelf zijn en soms gaat het door een kleine 'ontsteking'!! Ik denk dat ik vooruitgang heb geboekt op mijn zwakke punten, vooral verdedigend en kort spel, het is zeker dat wanneer je met een speler als Adrien Maigret speelt, dit niet noodzakelijkerwijs te zien is (lacht).

"Afgezien van de verhoogde korte broek, Thomas Leygue..."

Padel Magazine : We hebben bij bepaalde opmerkingen tijdens uw omgang met Adrien Maigret gezien dat sommigen op de lange termijn niet geloofden? Wat denk je ?

Jérémy Scatena: Ik weet niet hoe lang het zal duren, maar het is duidelijk dat ik betrokken ben op het internationale circuit, en Adrien op het Franse circuit. Wat betreft het gedrag, ik denk integendeel dat het goed gaat, dit gemopper na een storing stoort me niet, en mijn luchtzakken, vooral bij de laatste P2000, Adri heeft ze goed beheerd. Wat moeilijk voor ons kan zijn om te beheren, is ons verschil in spelniveau van de ene game of set naar de andere.

Padel Magazine : Benjamin Tison kondigde onlangs aan: Thomas Leygue toekomstige Franse nummer één, wat denk je ?

Jérémy Scatena: Ik ben me er zo van bewust dat ik hem negen berichten per week stuur om een ​​FIP of twee met me te spelen! (lacht). Serieus, ik had niet gedacht dat Thomas zo snel vooruit zou gaan, het is indrukwekkend wat hij doet! Eerlijk gezegd, afgezien van de verhoogde shorts die ik helemaal niet goed vind, denk ik dat hij een geweldige speler zal worden van padel ! Benjamin heeft misschien binnenkort een rivaal op de wereldranglijst.

De WPT deed het erg slecht"

Padel Magazine : We komen terug op het persoonlijke vlak, in de eerste plaats de internationale circuits. Je zult proberen om alles te doen Premier Padel en APT?

Jérémy Scatena: Ik zal alle FIP's doen en Padel Eerst in prioriteit, en de APT.

Padel Magazine : We weten dat je een gecompliceerde relatie had met de WPT, waardoor je simpelweg uit de ranglijst bent verwijderd. Wat is uw mening over wat er op dit moment gebeurt? Denkt u dat de WPT erin zal slagen om na 2023 te overleven?

Jérémy Scatena: De WPT deed het erg slecht met alle spelers. Wat er vandaag gebeurt, is de verwachting van spelers dat ze voor een ander circuit dan de WPT kunnen spelen. Ja Premier Padel was niet gebeurd, zou een ander circuit zijn gemonteerd.

Padel Magazine : We zien de zeer actieve FFT aan de kant padel. Wat zijn voor jou de positieve punten en?
de elementen waaraan nog moet worden gewerkt?

Jérémy Scatena: Ja inderdaad, de FFT duwt de padel en ze slaagde erin om dit jaar een evenement op Roland-Garros te organiseren, wat voor mij de . zal opleveren padel in een andere dimensie. Eerlijk gezegd realiseer ik me niet dat ik in juli Roland-Garros ga spelen!

Er zijn ook nogal wat FIP's, waaronder twee Gold FIP's in Frankrijk, dat ook een ontwikkelingsas is. Ik wilde ook het geweldige evenement benadrukken dat werd uitgevoerd door Yann Auradou en de FFT om een ​​moment te delen padel met de beste spelers in de regio tussen de halve finale en de finale van de P2000. Alle spelers deden gemotiveerd mee, het is fantastisch voor ons om onze passie te delen met de jongsten. De verbeterpunten liggen vooral op het Franse circuit, daarom hebben we de spelersvereniging van . opgericht padel Frans om mee te kunnen doen, verbeterpunten voor te stellen en niet alleen kritiek te leveren.

magere scena

Top 100 doel

Padel Magazine : Laten we het hebben over de spelersvereniging padel. Oorspronkelijk werd deze vereniging opgericht om de weinige professionele spelers van padel Frans. Sommigen zijn echter verrast om te zien dat deze vereniging eindelijk alle concurrenten of op zijn minst een groot deel van hen wil vertegenwoordigen. Gaan we niet te snel?

Jérémy Scatena: Deze vereniging heeft tot doel de omstandigheden van de spelers van padel Frans in Franse toernooien. We willen samenwerken met de FFT om alle problemen die spelers in toernooien tegenkomen aan de orde te stellen. We zullen een vorm van enquête gebruiken om de verzoeken naar voren te brengen die door het grootste aantal spelers worden gedeeld. We hopen ook een jaarlijks evenement te kunnen organiseren, a padel amateur en vrije tijd maar daar ga ik vooruit, een beetje is het nog niet actueel.

Padel Magazine : Tot slot Jérémy Scatena in 2022 en de komende jaren: wat zijn uw doelstellingen?

Jérémy Scatena: Mijn doel is superduidelijk, ik wil weer bij de 100 beste spelers ter wereld horen en nummer 2 worden in Frankrijk. Ik ga mezelf geen deadline geven maar zonder te liegen, vanaf 2022 zou het prachtig zijn!

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !