Manuela Schuck is een kampioen op het veld, en een voorbeeld daarbuiten. Ontdek haar geweldige verhaal en haar luchtige manier om het leven van een professionele speler te leven.

Ik zal nooit meer teruggaan!

Lorenzo : Vertel ons uw verhaal. Hoe ben je begonnen met de padel en ben je in Spanje aangekomen?

Manuela: “Ik ben met mijn ouders begonnen bij een club vlakbij mijn huis. Toen ik 12 was, werd ik uitgenodigd om voor het minderjarige team van Brazilië te spelen. Ik begon wat meer te trainen en af ​​en toe te reizen. Mijn ouders hebben me enorm gesteund. Toen ik 15 was, speelde ik het Braziliaanse circuit met mijn schoonzus. Op mijn 16e had ik mijn eerste selectie bij de nationale ploeg.

Lorenzo: Wanneer wilde je naar Spanje om te trainen?

Manuela : Toen ik 19 was, wilde ik Barcelona voor 3 maanden proberen met Juan Alday. Ik vond het helemaal niet leuk en zei dat ik nooit meer terug zou gaan! Ik hield er niet van om alleen te zijn. Ik studeerde toen architectuur. Ik ging terug naar Brazilië en ik was nummer 1 op het Braziliaanse circuit. Ik kreeg te horen dat ik terug moest naar Spanje, en op een dag besloot ik daar terug te gaan om de World Padel Tour.

Het zou belangrijk zijn dat er veel meer pariteit zou zijn

Lorenzo: Hoe zie jij de situatie van? padel vrouwelijk en de potentiële handtekening van de dames bij Premier Padel ?

Manuela : Het is een heel ingewikkeld onderwerp, omdat we geen controle hebben. Maar hoe internationaler het wordt, hoe meer het zal groeien. Het zou belangrijk zijn dat er veel meer pariteit zou zijn. Er was een tijd dat de padel mannelijk was veel aantrekkelijker, maar dat is voorbij. Wij werken veel.

Er mag geen exclusiviteit zijn, want we moeten meerdere toernooien kunnen spelen. Ik wil een circuit dat ons het woord geeft en ons toelaat om gewicht te dragen. Wij vertegenwoordigen de show.

Lorenzo: Hoe voel je de steun van de fans uit Brazilië?

Manuela : Via sociale netwerken lees ik veel en ontvang ik hele mooie energieën. Ik voel deze kracht. Ik voel het op de baan. Ik wil winnen, maar uiteindelijk gaan we hier niet weg met het geld of de trofeeën. We vertrekken hier met de mensen, de ervaringen, de momenten, de gevoelens. Dat is het belangrijkste en daar geniet ik van.

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !