Stephanie Cohen-Aloro, onlangs benoemd tot directeur Padel aan de Franse Tennisfederatie (FFT), komt naar onze microfoon om zijn nieuwe rol te bespreken.

Versnel de ontwikkeling van padel

“Mijn doel is om de ontwikkeling van padel, omdat het zich bijna zonder ons ontwikkelt. Het was essentieel om de hoek om te gaan. Wat ik leuk vind aan deze nieuwe missie is het ontwikkelen van dingen. Na mijn tenniscarrière heb ik tien jaar in de hotelsector gewerkt, in het bedrijfsleven, waardoor ik veel heb kunnen trainen en leren op het gebied van projectmanagement, budgetbeheer, het aansturen van een team, het ontwikkelen van producten, het voldoen aan de eisen van de klant. Door ook toernooidirecteur te zijn, heb ik altijd een band met tennis gehouden.

Wat mij boeit is productontwikkeling, beginnend vanaf een vrijwel blanco pagina en werkend in teamverband.

In mijn huidige rol moeten we helpen bij het structureren van de organisatie padel in de gebieden en zowel hoogwaardige als recreatieve praktijken in clubs ontwikkelen.

Ik heb een complementair team met experts zoals Benjamin Tison, om het deel op hoog niveau en de opleiding van onze jongeren en leraren te structureren. Benjamin brengt enorme expertise in padel, vooral op het gebied van training en hoog niveau. Ons doel is om spelers op hoog niveau op te leiden. We zijn van plan een Nationaal Centrum voor te creëren padel.

Stéphane Berrafato zorgt voor ontwikkeling en competitie. Hij werkt aan nationale en internationale competities en toernooiontwikkeling. Stéphane kent de padel, hij heeft jarenlang veel werk verricht voor de padel, het is geweldig om hem aan mijn zijde te hebben.

Mijn ervaring in het bedrijfsleven helpt mij om onze visie te structureren en onze projecten met plezier en een goed humeur te volgen.”

Doen padel een belangrijke sport in Frankrijk

“Ik speel een beetje padel, maar ik ben meer gefocust op de ontwikkeling van deze sport dan op mijn eigen vooruitgang. Mijn huidige doel is om met mijn team de sport te ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op infrastructuur, clubontwikkeling, training van onze jongeren en competitie.

We zijn bezig met het structureren van de padel, met als doel het aantal licentiehouders en de infrastructuur te vergroten.

Het belangrijkste is om de structuur te structureren padel in Frankrijk, om de infrastructuur, het onderwijsaanbod en het hoge niveau verder te ontwikkelen. Het is essentieel om scholen te ontwikkelen padel en om kinderen over deze sport voor te lichten. Wij willen dat ouders nadenken over de padel als sport van eerste keuze. Kinderen moeten kennismaken padel om onze toekomstige talenten te ontwikkelen.”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !