Recent afgestudeerd als Professor of padel, ging de voormalige Franse international Sylvain Wiltord naar de microfoon van Padel Magazine wanneer Greenweez Paris Premier Padel Major, na de oefenwedstrijd waaraan hij samen met Ben Tison, Cyril Hanouna en Arnaud Clément deelnam.

Wiltord Clément tentoonstelling stoel 2022 Roland Garros

'Spelen op de centrale is buitengewoon'

Padel Magazine : Heeft u na het spelen van de oefenwedstrijd op de Chatrier op Roland-Garros een programma in andere grote "arena's"?

Sylvain Wiltord : “Nee, er is geen programma. Het idee is om zoveel mogelijk plezier te hebben op alle terreinen van padel.

Het is waar dat ik daar de kans heb om op de centrale te spelen, het is buitengewoon. Nu, op mijn kleine niveau, ga ik kleine P100's, kleine P250's doen ... kleine vooruitgang, maar er was echt een geweldige weergave.

Ik heb gefeest, het was alleen kiff en dat is de geest padel. "

“Als ik ze kan helpen vooruitgang te boeken in deze sport, zal ik er trots op zijn”

Padel Magazine : Je bent nu een leraar van padel. Hoe ben je hier gekomen?

Woud- : “Het is waar dat iedereen me als coach op een voetbalveld opwachtte… maar zoals ik al eerder zei, mijn passie voor tennis nam het over. Ik werkte graag met educatieve teams in tennis, maar toen raakte ik helaas geblesseerd en nam ik het over van de padel.

Ik ben geslaagd voor een diploma en ik ben heel erg trots. Het is waar dat het op een ander gebied ligt, ik heb zes maanden buitengewone dingen geleerd en het heeft me goed gedaan. Dat is wat ik mensen wil meegeven: met veel nederigheid delen en dat mensen houden van de padel. Als ik ze kan helpen vooruitgang te boeken in deze sport, zal ik heel trots zijn. »

“Voetbal helpt ons padel maar.. "

Padel Magazine : Had je dankzij voetbal de vaardigheden om voetballeraar te worden? padel en heb je wat bezittingen op zak?

Sylvain: “Ja, want het is waar dat voetbal ons helpt. Ik heb goede benen, ik heb een gevoel van anticipatie waardoor ik op bepaalde schoten kan anticiperen.

Maar de padel is zeer, zeer technisch, dus het is niet altijd gemakkelijk.

Er zijn dus enkele voordelen verbonden aan voetbal, maar er gaat niets boven training, techniek..

Ik zal blijven leren, mijn training voortzetten en ik zal proberen om op die manier een beetje vooruitgang te boeken in het klassement. »

Padel Magazine : Sylvain Wiltord in Spanje om verder te komen, kan dat?

Sylvain: « Niet meteen… we gaan al vooruit in Frankrijk en dan zien we dat later wel. Waarom zou je daar geen stage lopen, omdat we weten dat dit het land van is? padel ! "

Het interview is beschikbaar op video, hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.