Il ya quelques jours, Sanyo toonde zijn ongemak betreffende een bepaalde situatie met betrekking tot zijn partner Agustin Tapia. Inderdaad, de 22-jarige speler, die zeker de grootste belofte is van de padel wereld, kan momenteel niet deelnemen aan de toernooien van Premier Padel voor contractuele redenen. Onze collega's van Padel Alt ontmoet hem.

De rivaliteit met Lebron/Galan

Agustín Tapia: "In Reus zaten we op een heel goed niveau; om de nummer één te verslaan, moet je op dit niveau zijn. Ik denk dat we in Vigo meer hadden kunnen doen, maar we misten een paar kansen en die wonnen gewoon. En in Alicante gaven ze ons geen kans."

“Vooral omdat ons niveau veel lager was dan in Reus. In de andere twee wedstrijden lieten Juan en Ale zien waarom ze nummer één zijn, ze speelden bijna perfect. Als ze goed zijn, is het erg moeilijk om ze te verslaan. Ik denk niet dat we tegen de wedstrijd waren."

Lebron-Galan-Sanyo-Tapia-WPT-2022-Reus-Open

"Voorlopig speel ik niet"

Wat betreft toekomstige deelname aan Premier Padel, meer weet de Argentijn nog steeds niet.

Agustín Tapia: "Ik zit nog steeds in dezelfde situatie, voorlopig speel ik niet. Er is niets bevestigd, maar de beslissing en het denken van mijn merk blijft hetzelfde, dus dat is jammer, maar vanaf nu is het dat niet."

“De waarheid is dat er niets definitiefs is, laten we het hopen, maar uiteindelijk kan ik niets doen, zij die het moeten bevestigen zijn zij (NOX), dus ik wacht af. Mijn verlangen om te spelen is 100%, daar twijfelt niemand aan.

“Als het gebeurt, is dat met een reden."

Het is dan ook vanuit zijn huis dat een van de grootste talenten van de nieuwe generatie de wedstrijd meemaakte:

Natuurlijk volgde ik, net als iedereen, de Qatar Major. Wat ik op televisie kon zien was erg goed, ik heb bijna alle wedstrijden gezien, zoals het mij ook overkomt in de WPT als ik verlies en ik in het weekend niet kan meedoen. Ik kijk naar de wedstrijden en ik wil er altijd zijn, ik wil er altijd zijn.

Ik probeer altijd positief te denken, als het niet is gebeurd, is er een reden. Als dat gebeurt, mooi, maar voor nu heb ik mijn hoofd in Brussel en om te verbeteren, heb ik veel dingen te verbeteren.

Agus Tapia blijft daarom gefocust op de World Padel Tour, Et sur le geweldig evenement dat begint in België!

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !