Teodoro Zapata is de Spaanse teamgenoot van Benjamin Tison, maar weinigen kennen hem echt. Padel Magazine ging hem ontmoeten in Egypte tijdens de FIP Star O West Caïro.

Ben heeft veel ruimte voor verbetering

Padel Magazine : In Frankrijk weten mensen wie je bent omdat ze je naam naast die van Ben Tison zien staan, maar weinigen kennen je echt. Kun je ons vertellen wat jouw verhaal is?

Teo Zapata:"Bedankt voor het hosten van mij. Ik kom uit Mérida en ben 26 jaar oud. ik begon te spelen padel op 6 jaar oud, en professioneel op 22 jaar oud. Ik wijd me nu volledig aan padel. Ik ben erg blij met Ben en we zijn vol motivatie aan het begin van het seizoen.

Padel Magazine : Jij bent eindelijk de persoon die het spel van Tison het beste kent. Welke aspecten van het spel heeft hij de afgelopen twee jaar verbeterd?

Teo Zapata: “Ben heeft veel ruimte voor verbetering omdat hij nog niet zo lang speelt. padel. Zijn grootste kwaliteit is zijn constante verlangen om te leren. Nu begrijpt hij het spel veel beter.Hij heeft altijd uitstekende schoten gehad, maar het is door het spel te begrijpen dat zijn niveau is gestegen. Hij kan nu snel en langzamer spelen. Technisch is hij ook veel verbeterd."

Het echte probleem is zichtbaarheid

Padel Magazine : Vorig jaar was het in Vigo dat je de finaletafel wist te bemachtigen. Dit jaar doe je het vanaf het eerste toernooi in Miami. Denk je dat er kansen zijn om dit seizoen meerdere schilderijen te maken?

Teo Zapata: “Momenteel is het niveau heel evenwichtig. We trainen om veel te schilderen, maar het circuit is super competitief en het is mogelijk dat het ons niet zal lukken. We trainen goed om nog veel meer te kunnen doen.”

Padel Magazine : Gisteren hebben we Ben geïnterviewd en hij vertelde ons dat het erg moeilijk was voor Spaanse spelers van jouw niveau om live uitgezonden te worden. Hoe analyseer je de wedstrijden als ze niet gefilmd zijn?

Teo Zapata:“We analyseren veel trainingen door het te filmen. Naast het analyseren van de wedstrijden, is het echte probleem de zichtbaarheid. Om een ​​sponsor te hebben, is het erg moeilijk als de wedstrijden niet worden gefilmd. We hopen op meer zichtbaarheid. Dit soort interview, of de foto's die je maakt, je YouTube-streams, dat helpt me allemaal, en ik dank je daarvoor. Ik hoop dat media zoals jij naar meer toernooien kunnen gaan en steeds meer kunnen streamen, zodat we wat meer bekendheid krijgen.

Onderhandelen met de familie

Padel Magazine : We gaan een nieuw tijdperk in met de toernooien van Premier Padel. Wat zijn je opties met Ben voor het eerste toernooi in Doha?

Teo Zapata: "De padel lijkt flink te groeien. Hoe het wordt uitgezonden weten we nog niet, maar we hopen dat alle wedstrijden zullen zijn. We zullen proberen daar een mooi resultaat neer te zetten. We willen individueel, maar vooral als koppel met Ben, verder stijgen op de ranglijst.”

Padel Magazine : Tussen de WPT, de FIP Tour, de toernooien Premier Padel, wordt het een zeer veeleisend seizoen. Hoe bereid je je fysiek en vooral psychisch voor?

Teo Zapata: “Op fysiek vlak heb ik een prima voorbereiding gehad met mijn fysieke trainer. Naast kracht deden we aan blessurepreventie. Tussen de toernooien door doen we vooral fysieke training voor het volgende toernooi. Mentaal moet je onderhandelen met familie en vrienden, want ik heb dit jaar niet veel tijd. Ik zal het aan mijn werk moeten wijden. Voor mij is het makkelijk, want ik ben jong en ik wil heel graag spelen en al die reizen maken. Maar ik hoor ook dat we in maart zijn, en dat in september de toespraak misschien anders is.

Een complete speler

Padel Magazine : Laten we het over je spel hebben, je hebt veel verschillende shots. Aan welke aspecten werk je op dit moment om je spel te verfijnen?

Teo Zapata: "Ik ben een zeer complete speler die in geen enkel aspect uitblinkt, maar zonder een echt zwak punt. We werken veel aan overgangen in de aanval omdat ik in deze fasen sneller wil gaan. Ik werk ook aan de volley, omdat ik niet agressief genoeg ben voor een linksspeler. Ik moet in alles vooruitgang boeken omdat ik in een dynamiek van progressie zit.

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !