We interviewden Thomas Leygue die zijn tweede selectie met het Franse team zal vieren tijdens het EK 2021 in Marbella.

Een grote verandering sinds het EK 2019

Padel Magazine : Thomas, je gaat je tweede selectie vieren na het EK 2019, wat is er veranderd sinds deze eerste selectie? Heb je nieuwe ambities?

Thomas Leygue: "Tijdens de kampioenschappen in Rome, dat was bijna twee jaar geleden, trainde ik pas twee of drie maanden in Spanje. Mijn ambities zijn altijd hetzelfde geweest, mijn doelen zijn hetzelfde. Maar met tijd, training, spelniveau, lichaamsbouw, alles is in twee jaar tijd verbeterd, voor mij is het verschil enorm. Ik ben pas 5 jaar oud padel, dus 2 jaar maakt een groot verschil, het is bijna de helft!”

Padel Magazine : Een tijdje geleden wilde je heel graag links spelen, en vandaag vind je jezelf aan de rechterkant. Denk je dat deze verandering van kant je heeft geholpen om sneller te evolueren?

Thomas Leygue: "Toen ik het padel, Ik speelde goed. En toen ging ik naar links omdat iedereen me vertelde dat ik gezien mijn kwaliteiten van kant moest wisselen. Ik had veel plezier aan de linkerkant en kwam een ​​beetje vast te zitten aan deze kant. Met Nicolas Trancart in Frankrijk was het sowieso verplicht dat ik links speelde. Maar toen opende ik me om naar rechts te kunnen passeren. Mijn oude trainer, Gaby Reca, wilde dat ik goed speelde. En toen Bastien me kwam opzoeken om een ​​project met me te doen in Frankrijk, praatten we er niet eens over. Hoe dan ook, ik was er open over, ik dacht altijd dat als ik iemand aan de linkerkant had die het werk zou doen, ik aan de rechterkant kon evolueren. Vandaag voel ik dat mijn niveau rechts bijna net zo goed is als mijn niveau links.”

Thomas Leygue backhand verdediging Santander Open WPT

Zes spelers boven de kavel in Frankrijk

Padel Magazine : Denk je dat, afgezien van een paar leidinggevenden die toch zeker zouden spelen, iedereen het met de stage eens was?

Thomas Leygue: “Zonder gemeen te zijn, denk ik dat de manager zijn keuze moest maken op spelers 7 en 8. Op het kamp zeg ik ook niet dat er een enorm verschil was, maar het was vrij duidelijk, qua niveau, dat er waren zes spelers die boven waren. Toen merkten we dat Ben ook superieur was. Maar toch hadden we het gevoel dat er zes mensen waren die er zekerder van waren dat ze zouden worden opgepakt. Maar spelers die we minder hadden verwacht, hebben verrast, met een redelijk interessant spelniveau."

Padel Magazine : Wie zijn deze spelers die verrast zijn?

Thomas Leygue: “Ik was nogal verrast door het niveau van de spelers die achterlopen en niet trainen in Spanje: Jérôme Inzerillo, Yann Auradou, JT Peyrou. Jérôme, we hadden in de verschillende toernooien gezien dat hij dichter bij de besten begon te komen en hij had het niveau dat we verwachtten. Aan de andere kant hebben JT en Yann, die een beetje alleen trainen, ons aangenaam verrast!”

Padel Magazine : Vandaag ben je de jongste speler van de selectie, denk je dat we binnenkort andere spelers van jouw generatie of zelfs iets ouder in het Franse team zullen zien?

Thomas Leygue: "Ja, ik hoop andere jonge mensen te zien in het Franse team van padel de komende jaren, ook al ziet het team zoals het er nu is er voor mij heel goed uit!”

“Ga op zoek naar een finale”

Padel Magazine : Hoop je in het Franse team met Bastien te spelen of niet per se?

Thomas Leygue: "Het doel is om een ​​finale te halen met het Franse team. We vertrekken niet met het doel om samen te spelen, we vertrekken met het doel om voor het Franse team te spelen en in de finale te staan. Het idee is om het team zo competitief mogelijk te maken in vergelijking met de tegenstanders die we zullen tegenkomen. We hebben het geluk dat Jo en ik rechts en links kunnen spelen, zodat we de composities kunnen aanpassen aan de wedstrijden. Tijdens het kamp kon ik goed opschieten met alle spelers met wie ik speelde, dus alles is in orde!”

Padel Magazine : Je praat over het maken van een finale, het idee is om alle teams te kunnen verslaan behalve Spanje ? Wat zijn volgens jou de meest formidabele landen?

Thomas Leygue: “Spanje is niet te verslaan. Het doel zal dus zijn om alle andere landen te verslaan... Onze rivaliserende naties zullen Zweden zijn, vooral Italië, maar ook Engeland, ook al beschouw ik ze meer als een buitenstaander! ”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !