Thomas Mitjana en de jonge Nathan Courrin hebben besloten hun krachten te bundelen voor het seizoen 2023. In een gezamenlijk interview vertellen de twee spelers over de geboorte en ambities van dit nieuwe paar.

Ondanks een goede start Padel Campus Arena, het paar Courrin/Mitjana miste hun enigszins P2000 te Bordeaux met een binnenkomstnederlaag tegen aan het duo dat iedereen verraste: Rouanet/Dumartin. Thomas en Nathan gebruikten dit verlies om terug te stuiteren en hun fouten recht te zetten. Na een derde plaats op de P1000 in Amiens lijkt het duo steeds meer gesetteld en toont het een gezicht dat zijn ambities waarmaakt.

Padel Magazine : Hoe heb je de . ontdekt padel ?

Nathan : Het was in mijn tennisclub, in 2015 speelde ik nog intensief tennis en beetje bij beetje ontdekte ik deze sport. Ik vond het meteen leuk en ging er 100% in.

Thomas : Ik kom uit tennis, we kenden elkaar allemaal met Adrien Maigret, Yann Auradou, Ben Tison, we gingen al samen op vakantie toen we 16-17 jaar oud waren. Toen ze begonnen met de padel, ze nodigden me van tijd tot tijd uit, behalve dat ze te sterk waren en ik niet te lang vasthield. Uiteindelijk begon ik het leuk te vinden padel in 2018 toen ik speelde met jongens zoals ik die nog steeds van tennis hielden en langzaam begonnen padel. Daar had ik meer plezier.

“Ik was op zoek naar een linkshandige”

Padel Magazine : Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Thomas : Met Nathan hadden we elkaar ontmoet op toernooien, maar we hadden nog nooit echt tegen elkaar gespeeld. Eindelijk konden we het tegen elkaar opnemen in het Franse kampioenschap en ik merkte dat Nathan heel goed speelde. We ontweken hem ook veel aan de aanvallende kant omdat hij veel problemen voor ons opleverde. Elke keer dat ik hem op podia zag, ging hij vooruit. Sinds ik gescheiden wasis van Mat (Armagnac) en ik waren op zoek naar een linkshandige, het profiel van Nathan interesseerde me erg. Het was bijna duidelijk.

Padel Magazine : De ene is in Lyon, de andere in Parijs, hoe train je?

Nathan : Op dit moment is het een beetje ingewikkeld, in het weekend werkt Tom, dus iedereen traint alleen en we spelen samen voor de toernooien.

Thomas : Ik trainde nooit met mijn partner. Wat vooral belangrijk is, is dat ieder voor zich goed werkt en als we in tweetallen kunnen trainen is dat beter. Zeer weinig spelers in Frankrijk hebben de kans om samen te trainen. Ik weet dat Nathan veel traint, ik ook aan mijn kant. Dat is het leuke, we hebben allebei een project waar we heel serieus mee bezig zijn. Als we op dezelfde golflengte zitten, is dat volgens mij het belangrijkste.

Thomas Mitjana - Nathan Courrin

Padel Magazine : Op P1000 van Padel Campus Arena, het was je eerste toernooi samen, je haalde een grote halve finale tegen Armagnac en Coirault. Je spaarde drie matchpunten in de tweede set en we voelden echt dat je vrijer was in de derde. Wat viel je op tijdens deze première?

Nathan: We kunnen spreken van een klik. Ik ben niet gewend om tegen spelers van dat niveau te spelen. Samen een finale doen voor een eerste P1000 blijft geweldig. Het omdraaien van de situatie nadat we in de problemen zaten, bewijst dat we niet hebben opgegeven en dat we goed met elkaar overweg kunnen op het veld.

Sterke en zwakke punten

Thomas: Ik voelde me meteen goed met Nathan op de baan. Een klein resultaat bij de P1000 zou niets veranderd hebben. Voor mij zijn onze doelstellingen op lange termijn, ik heb vertrouwen in ons project. Eindelijk halen we een finale in een toernooi waar we niet veel aan hebben, het is natuurlijk een goed resultaat. Eerste scheidingstoernooi met Mat, onvermijdelijk ontmoeten we elkaar net daarna, de klassieker. Ik was gestrest, ik was begonnen met een kleine technische wijziging waar ik op terugkwam waardoor ik de eerste set compleet miste. Nathan had de juiste instelling, hij droeg me goed zodat we samen verder gingen. Vanaf het moment dat we de drie matchpunten spaarden, werden we onspeelbaar en was de situatie omgekeerd.

Padel Magazine : Wie het eerst zegt, zegt noodzakelijkerwijs de eerste inventarisatie van uw paar! Wat zijn volgens u uw sterke en zwakke punten? Hebben jullie het er onderling al over gehad?

Nathan: Aan de top, op de smashes, voelen we ons allebei erg comfortabel, we kunnen alle zones raken. In zwakte zijn we iets te ongebruikelijk, ik sta te ver voor en Tom is te ver achter mij.

Thomas: In de toekomst zullen we samen wat geduldiger en agressiever moeten zijn. Ik moet wat dichter bij zijn aanvallende kant komen en vice versa, Nathan moet dichter bij mijn verdedigende kant komen.

Padel Magazine : In het leven van de finale sprak Mario Cordero over een zwak punt in je team, Nathan zou de neiging hebben om te snel aan het net te blijven plakken en Tom zou moeite hebben om te volgen, waardoor er een onbalans ontstaat. Heb je het gemerkt op het veld?

Nathan : Volledig. Op trainingen vertelt Johan Bergeron me vaak dat ik te veel aan het net blijf hangen. Ik probeer het wat minder te doen, het zal zichzelf na verloop van tijd corrigeren.

Thomas: Ik had de neiging om veel te diep te blijven. Ik ben erg comfortabel van achteren en ik probeer te komen en te blokkeren om te variëren. Het doel dit jaar, zowel aanvallend als verdedigend, is om onvoorspelbaar te zijn tegen de tegenstander. Ik wil echt in de variatie zitten, of het nu gaat om de opnames of de keuze van gebieden. Ik zal vooruit moeten gaan, sneller naar voren moeten gaan om me bij Nathan aan het net te voegen. Ik wil erop wijzen dat hij verdedigend een heel goed toernooi had en dat vond ik erg leuk.   

Thomas Mitjana - Nathan Courrin

Padel Magazine : Tom wat zou Nathan aan jouw spel kunnen toevoegen?

Thomas : Nathan zal me veel variaties in het spel kunnen brengen, daar voel ik me in mijn hoofd als een speler van rechts die van links speelt. Dat wil zeggen, Nathan zal veel punten afmaken en veel raken. Toen ik met Mat speelde, had ik de rol van afmaker en soms sloot ik mezelf op om een ​​beetje op hetzelfde tempo te spelen. Spelen met Nathan, die veel punten voor hem afmaakt, geeft me rust en een stap terug in het spel, waardoor het makkelijker is om te variëren en onzekerheid te creëren. Ik weet dat Nathan op elk moment kan binnenkomen om het punt af te maken.

Doel top 15?

Padel Magazine : Zelfde vraag, Nathan wat is Thomas kan je brengen?

Nathan : Tom kan me vertrouwen geven, hij is iemand die veel verdedigt en dat miste ik een beetje, ik ben iemand die heel snel naar voren gaat en erg agressief is. En ik ben gewend dat mensen met wie ik speel hetzelfde doen, dus er is niemand die verdedigt. Als ik achterin iemand heb die vijftien keer achter elkaar kan verdedigen, die zijn spel afwisselt, zal ik me onvermijdelijk meer op mijn gemak voelen. Ik speelde veel met partners die mijn agressiviteit op punten niet accepteerden. Tom, wat dat betreft, zal me veel brengen. Ik weet dat hij iemand is die serieus en betrouwbaar is en hij kan me veel kwaliteiten brengen. We kunnen elkaar goed aanvullen denk ik.

Padel Magazine : Thomas je zei in een interview dat de top 15 een doel was. Met Nathan zijn de doelstellingen hetzelfde voor dit seizoen?

Thomas : Ga zo ver mogelijk zonder een limiet in te stellen. De top 15, ik wil dat we erin zitten. Toen ik top 18 was, was ik vier maanden geblesseerd en ik denk dat ik het had kunnen bereiken. We hebben niets te verdedigen, maar alles te nemen. Het bereiken van de top 15 zou de kers op de taart zijn, het doel is om samen een goed spelniveau te hebben en goede paren te verslaan.

Nathan : Klim in de Franse ranglijst om te beginnen. Als we een P1000 of zelfs een P2000 kunnen winnen, zou dat enorm zijn. Als we concurreren, is dat omdat we het leuk vinden. Nu gaan we kijken hoe ver we samen kunnen komen.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.