Thomas Vanbauce is als in “een droom” met deze eerste selectie voor het Franse team om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen Padel 2024 Italië.

Premier Padel in Bordeaux, misschien doorslaggevend?

“Het is een onbeschrijfelijke emotie, ik kan er nog steeds niet overheen. Ik geef toe, het lijkt nog steeds een beetje alsof ik in een droom zit. Ik denk dat ik het pas echt ga beseffen als ik de outfits ontvang of als we allemaal samenkomen om ons voor te bereiden op deze Europese kampioenschappen. Ja, het is een droom.

De dag voor de aankondiging was ik gestresseerd. Voor de kleine anekdote stuurden we elkaar met Max Joris, mijn partner, berichten om de selectie af te tellen omdat we een vaste datum en tijd hadden, maar deze werd verschillende keren uitgesteld, waardoor we nog meer stress kregen. Het was heel grappig.

Ik weet niet of dit toernooi in Bordeaux de doorslag heeft gegeven, ik zou het je niet echt kunnen vertellen.

Ik denk dat dit toernooi heeft laten zien dat Max en ik op grote evenementen heel goed onder druk kunnen spelen. Misschien was dat de kleine vraag die over ons opkwam. Dit toernooi heeft ons zowel individueel als collectief veel gebracht.

We gaan door met deze dynamiek, we gaan niet stilzitten tot Cagliari en we gaan toernooien blijven spelen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze Europese kampioenschappen, want het doel is duidelijk: we gaan proberen een medaille.

Thomas VanbauceMax Joris

“Ik had het gevoel dat we tot de negens vochten”

Wat betreft de selectie had ik de indruk dat we met ons negenen om acht plaatsen streden. Jérôme Inzerillo heeft een hele goede stage gehad, hij is onlangs vader geworden en wij feliciteren hem nogmaals. Helaas werd hij niet geselecteerd voor dit EK. Hij is een geweldige concurrent, ik ben ervan overtuigd dat hij sterk terug zal komen en dat we op hem kunnen rekenen tijdens toernooien en eventueel op de wereldkampioenschappen. Maar het is zeker dat er om negen uur iemand aan de zijlijn blijft staan. Deze keer viel het op hem, het had op mij kunnen vallen (noot van de redactie, ook al speelt Jérome Inzerillo voornamelijk rechts en Thomas Vanbauce links).

Wat zeker is, is dat door ons en Max mee te nemen, de coaches weten dat we goed samenwerken. Als we gescheiden waren, zouden ze niet weten wie ze me aan de rechterkant moesten zetten. Als Max zonder mij werd meegenomen, zou het voor de linkerkant hetzelfde zijn.

Het doel van dit Franse team is om, zoals altijd, één van de drie beste teams te zijn.”

De volledige video hier:

https://youtu.be/lMsrB6ffsd0
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.