Benjamin Tison en Teo Zapata hebben deze week hun scheiding geformaliseerd. Padel Magazine ontmoet de Franse nummer 1 om de balans op te maken en over de toekomst te praten.

"Hij kon niet weigeren"

Padel Magazine : De scheiding tussen Teo en jou is officieel, hoe is dat gebeurd? Sinds wanneer is dit geformaliseerd?

Ben Tison:'Het is al twee dagen officieel. Teo belde me om me te vertellen dat hij een aanbod had van een zeer goede Top 40-speler. Ik zal je de naam niet vertellen omdat hij het nog niet heeft aangekondigd, maar hij kon niet weigeren. Het was heel snel gedaan, het is vrij eenvoudig als een discussie.

Aanbiedingen tussen 55 en 75

Padel Magazine : Ondanks je beste resultaten met hem, hadden we soms het gevoel dat het team aan het afvlakken was... Is deze scheiding een verhulde zegen?

Ben Tison:“Ik ben het daar niet mee eens, want we hebben dit jaar zes schilderijen gemaakt, terwijl hij er in zijn hele carrière maar twee had gemaakt en ik er één. Van tijd tot tijd hadden we als paar het moeilijk op het veld, maar dat kwam meer door de volgorde van de toernooien. Elke keer dat we een schot minder goed hadden, wisten we terug te stuiteren. Zo hebben we een slecht resultaat in Rome en kaatsen we terug door een schilderij te maken in de Meesters erachter.

“Tijdens het laatste toernooi in Madrid was het waar dat we niet de beste instelling hadden.

Nu is het een vermomde zegen, we zullen zien in de toekomst... Maar de laatste keer dat we uit elkaar gingen, speelden we daarna allebei slecht. We moeten de zes tafels die we hebben gemaakt benadrukken omdat ik aanbiedingen krijg van spelers die ik eerder als sterker beschouwde dan ik, en nu zeg ik tegen mezelf dat ik op hetzelfde niveau zit.

Tison Zapata Premier Padel Majoor Italië 2022

Padel Magazine : U bent linkshandig. Het is onvermijdelijk dat spelers je profiel moeten waarderen. Heeft u al sleutels. Zo ja, welke profielen? Zijn ze noodzakelijkerwijs Spaans?

Ben Tison:“Ik ben linkshandig, maar ik blijf Frans. Als er 96 Fransen en 4 Spanjaarden waren, zouden we eerst tussen ons spelen. Daar word ik vast de dupe van, maar ik heb nog aardig wat aanbiedingen tussen de 55 en 75. Ik heb nog helemaal niet gekozen. "

"Ik ga de Challenger doen met Juanlu Esbri, maar slechts voor één toernooi. Ik heb het geluk om met een speler te spelen die een beetje sterker is dan ik in dit toernooi, dus ik zal proberen ervan te profiteren en punten te scoren.

esbri ember

Laat de circuits opschieten

Padel Magazine : We zagen een WPT-paar dat gewend was aan het hoofdtoernooi (Fernandez / Diestro) winnen bij de APT in Tenerife. Zien we jou daar ook samen met je (toekomstige) partner?

Ben Tison:“Ik heb er al een paar gedaan, maar het is niet mijn prioriteit om te weten dat tussen de WPT en Premier Padel/FIP, de APT is duidelijk het derde circuit. Ik ga als ik een week vrij ben en er een APT stage is, omdat het altijd goed georganiseerd is."

“Ik hoop vooral dat al deze circuits met elkaar kunnen opschieten en dat we allemaal hetzelfde spelen!”

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !