Tom Mitjana, een vers gerangschikte 19e speler op de Franse ranglijst, is een van de populairste spelers in de padel Frans. Ontmoet tijdens de Caen-etappe van de Cupra Padel-Point Tour, stemde hij ermee in om terug te komen op de evolutie van zijn carrière, zijn doelstellingen en zijn aanwezigheid op dit amateurcircuit.

Gefocust op het Franse circuit... maar misschien op Roland-Garros

Padel Magazine : De nieuwe ranglijst is bekend, je bent nu 19e Franse speler. Kun je ons iets vertellen over je evolutie? Stel jij jezelf grenzen of ben je van plan nog hoger te gaan?

Tom Mitjana : “Ik ben super blij met mijn ranking, ik had nooit gedacht dat ik daar zou komen. Als ik daarna iets algemeens doe, is het all the way. En nogmaals, het was. Ik had het geluk om vanaf het begin met de beste spelers te trainen, dat helpt enorm. En daarnaast train ik veel en heb ik de mogelijkheid om veel volume te doen”

Padel Magazine : Over volume gesproken, kunnen we je verwachten in meer internationale toernooien in de Premier Padel, WPT of de APT? Of wil je je vooral focussen op de Franse scene?

Tom Mitjana : “Het klopt dat ik me voorlopig op Frankrijk richt, naast een goede baan die ik heel graag doe. Ik kan geen internationale reizen maken, dus doe ik alleen het Franse circuit. Maar je zult me ​​zien op FIP's in Frankrijk en misschien op de Premier Padel bij Roland-Garros zal ik er in ieder geval alles aan doen om mee te doen natuurlijk. »

"Als ik ooit in de top 15 sta, zal het gewoon geweldig zijn"

Padel Magazine : Nu heb ik een meer algemene vraag voor je, wat zijn je persoonlijke doelen?

Tom Mitjana : “Degenen die worden opgenomen in de wereldtop 200 zijn degenen die het internationale circuit maken en zij zijn degenen die het best worden opgenomen in Frankrijk. Dat wil zeggen dat zelfs door zoveel mogelijk punten te winnen in Frankrijk, je binnenkort niet eens in de top 10 kunt staan. Dus de top 10 is onbereikbaar als ik het internationale circuit niet doe. Dus laten we zeggen dat als ik op een dag in de top 15 sta, het gewoon geweldig zal zijn.

Maar ik wil het liever hebben over het spelniveau, omdat de rangschikking naar mijn mening niet onthullend is. Ik train grondig, ik probeer veel fysiek werk aan de zijkant te doen: spieropbouw, stretching... Ik wil de maximale kans aan mijn zijde geven om zo sterk mogelijk te zijn en mijn overwinning is liever het niveau van het spel als de ranglijst. »

De “complete kant”, de kracht van de Cupra Padel-Point Tour

Padel Magazine : Jeremy Scatena kwam naar onze microfoon om de speelse kant, de vrolijke en goedaardige sfeer van dit circuit te prijzen, maar jij, wat dreef je om "deel te nemen" aan dit toernooi?

Tom Mitjana : “Wat echt goed is, zijn de animaties! Het is niet zomaar een toernooi, het idee is om mensen erbij te betrekken die komen kijken padel. We speelden met volwassenen en kinderen, en we horen vaak: "Oh, dit is de eerste keer dat ik speel!" Oh, het is de tweede keer dat ik speel”. Dus het is heel leuk om te zien dat het een toernooi is met entertainment dat open is voor het externe publiek, we proberen zoveel mogelijk mensen naar deze nieuwe sport te trekken. De sport is zo speels, zo ongelooflijk dat je plezier kunt hebben vanaf de eerste slagen van het racket. En ik denk wat er zo geweldig is aan de Cupra Padel-Point Tour, het is het feit dat er genoeg animaties zijn. Er is de tentoonstelling, de spelers spelen, mensen spelen en dan is er een toernooi, dus het is heel compleet, en het is deze complete kant die ervoor zorgt dat mensen komen kijken en meedoen »

Padel Magazine : Laatste vraag, wat mogen we jullie nog wensen voor de rest van 2022?

Tom Mitjana : “Om mezelf niet te blesseren, doe ik er alles aan zodat dit niet het geval is. Ik speel met mijn partner Mathieu Armagnac, echt een hele goede partner. We kunnen het heel goed met elkaar vinden. Ik hoop dat we het best mogelijke seizoen zullen hebben, want de padel het is niet individueel, maar het zijn er twee. Dus ik wens het ons als team toe! »

Om het interview in zijn geheel te bekijken, ga hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.