Gemma Triay en Claudia Fernandez komen vlak na hun optreden naar onze microfoon overwinning in de finale van Premier Padel Bordeaux P2 tegen Ortega/Virseda.

Veel emoties

Gemma triay : “Wij zijn erg blij. We zitten midden in een hele goede periode, waarin we twee toernooien op rij hebben gewonnen. De gevoelens zijn erg goed, we zijn vol vertrouwen en klaar om te vechten voor de volgende evenementen. Het werk loont!”

Claudia Fernández (zichtbaar erg emotioneel): “Ik kan niet praten, het spijt me...”

Paarwijzigingen

Bladknop : “Partnerwisselingen zijn heel gewoon geworden, de eerste keer voelt het vreemd omdat je iemand verlaat die je heel goed kent, met wie je veel tijd hebt doorgebracht. Met Marta Ortega hadden we toernooien gewonnen, dus het is nooit gemakkelijk, maar ik denk dat je eraan moet wennen, want er zullen altijd veranderingen zijn in paren.”

“Het was een wedstrijd die emotioneel lastig had kunnen zijn, Marta is mijn voormalige teamgenoot en soms kan dat een beetje invloed hebben op je…”

De achterstand in de tweede set

Bladknop : “In de tweede set stonden we met 4/0 voor terwijl we heel goed speelden, we vonden oplossingen, het niveau steeg aan onze kant aan het begin van deze ronde, maar achter ons namen we af in intensiteit, we maakten fouten... Het gebeurt Heb een moment van ontspanning waarin je denkt dat alles onder controle is. De tegenstanders, die niets meer te verliezen hebben, beginnen los te laten en komen terug om te scoren. Het is op deze momenten dat je meer intensiteit moet inzetten, je benen moet bewegen, met meer vastberadenheid moet spelen en voor de overwinning moet gaan in plaats van te wachten tot anderen fouten maken…’

Fernandez/Triay Bordeaux premier padel 2024

Een paar dat werkt

Caudia : “Vorig jaar haalde ik achtsten, een paar kwartalen maar heel weinig, dus ik had echt niet gedacht dat ik de resultaten zou halen die ik vandaag heb. Ik had geluk, nee, geen geluk (Gemma neemt het terug), het is aan God te danken (lacht), nou... Gemma belde me, ze is een nummer 1, en dankzij al het werk dat we leveren, zijn de resultaten er .”

Bladknop : “Ik denk dat onze stijlen erg complementair zijn, ze manoeuvreert het spel heel goed vanuit de verdediging, ze kan hard spelen, vooraan, langzaam… dus dat zorgt ervoor dat ik kalm kan zijn en in mijn comfortzone kan blijven en aan het net kan blijven. Ze brengt mij ook tot rust, ook al ben ik het natuurlijk op hete momenten die haar moet geruststellen. Dus eigenlijk moet ik op belangrijke momenten winnende shots, agressie en kalmte brengen. We hebben goed gedefinieerde rollen, iedereen doet zijn werk, en pas als we een beetje afwijken van de strategie, moeten we dingen veranderen om terug te gaan naar de basis. (…) Ik geloof dat onze games elkaar perfect aanvullen.”

Leeftijdsverschil, een probleem?

Bladknop : “Ik denk dat we het buiten de baan heel goed met elkaar kunnen vinden.”

Claudia : “Ik vind hem niet leuk!” (lacht)

Bladknop : “We proberen plezier te hebben. We komen van een drie weken durende rondreis door Zuid-Amerika, waar het soms een beetje gevaarlijk is om door de stad te lopen, dus we speelden bordspellen en keken tv padel samen… We probeerden wat tijd te doden omdat we veel tijd samen doorbrengen (lacht). Na deze twee à drie uur trainen of wedstrijden heb je een hele dag om dingen te doen…’

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !