Alejandra Salazar zal worden geassocieerd met Gemma triay en 2021. Een volwassen besluit dat nieuwe perspectieven biedt voor de twee spelers die hun carrière een nieuwe impuls moesten geven.

Nieuwe cyclus

In een interview met Marca, nieuw paar legde in het bijzonder de redenen voor deze wijziging uit. "Het zijn cycli, beschouwt Gemma Triay. We waren 5 jaar samen met Lucía Sainz en ik voelde dat ik nieuwe doelen nodig had. Als ik een nieuw project, Ik heb een overmaat aan motivatie. Ook al hadden we een spectaculair jaar, ik vond de verandering leuk en ik voelde dat het tijd was ".

Voor Alejandra Salazar zal het spelen met Gemma Triay het gemakkelijker maken om trainingssessies te houden, de twee spelers die leven Madrid : "Het was een moeilijke beslissing om afscheid te nemen van Ari, maar na 6 jaar eenmaal per week naar Barcelona te zijn verhuisd om met mijn partner te trainen, vervult dit project me met enthousiasme en ik vind het erg ambitieus".

gemma triay forehand finale alicante

 

Gebaseerd op Brunete, zal het duo trainen Rodri Ovid, coach van Gemma Triay sinds vorig seizoen: "Hij is een geweldige trainer, ik ben erg blij", legt de laatste uit. Veel van het succes van dat jaar is aan hem te danken. Ik wilde met hem doorgaan, zelfs als Alejandra Manu Martín had gehad, een geweldige professional met wie we goed zouden hebben samengewerkt ". Een aspect dat, zo lijkt het, bij zijn partner past: “Ik ben gewend om me aan te passen en ik geloof heilig in empathie. Ik probeer mijn teamgenoot een goed gevoel te geven. Ik vermijd pronken omdat het nutteloos is. Ik vecht elke wedstrijd, ook al is de score 6-0 5-0 ".

Grote favorieten in 2021?

Is het duo Triay-Salazar dit seizoen de grote favoriet? Het is moeilijk te ontkennen, zelfs als het huidige niveau van padel vrouwelijk is erg strak. Voor Alejandra Salazar, wereld co-nummer 1 in de ranglijst, het potentieel met Gemma Triay, co-nummer 1 op Race 2020, is groot: “Ze bevindt zich in een groot moment van volwassenheid en ze heeft het jaar op een spectaculaire manier afgesloten. Ze is super getalenteerd, wendbaar en bedekt veel het net. Ik weet niet of we ons als favorieten voelen, maar we hebben allebei gestreden om de nummer 1-plek en ze is er eindelijk. Ik ga niet ontkennen dat dit ons doel is, maar de druk is hetzelfde als je meedoet. We zullen moeten werken om daar te komen ".

Het spel van stoelendans bovenaan de ranglijst suggereert een spannend seizoen 2021, met nieuwe paren die op nieuwe bases beginnen: "Het is lang geleden dat dit gebeurde, merkt Gemma Triay op. In mijn geval is er na al die jaren wat slijtage geweest, met veel uren samen doorgebracht, hoewel het een droomjaar was met een tweede helft waarin we 5 van de laatste 6 toernooien hebben gewonnen. Ik voelde dat ik het had een verandering nodig".

Ale Salazar bandeja| Ale salazar king cake

 

Enorme concurrentie

De concurrentie zal daarom worden verergerd en Alejandra Salazar heeft een idee welke paren het meest formidabel zullen zijn: "De Martas (Marrero en Ortega) uiteraard omdat ze veel bagage bij elkaar hebben. De tweelingzusjes Sánchez Alayeto want we mogen niet vergeten dat ze nog steeds vechten, ook al hebben ze de afgelopen twee jaar niet de hoogste posities op de ranglijst bereikt. Ze zijn erg moeilijk om te spelen en we kennen hun concurrentievermogen. Lucía Sainz en Bea González zijn een heel goed paar, Ari Sánchez en Paula Josemaría zijn erg explosief, Patty Llaguno en Virginia Riera zijn erg pakkend ".

Al deze veranderingen beloven ons een zeer aantrekkelijk seizoen 2021 en we verwachten vooral dit nieuwe duo. Het valt nog te bezien of Gemma Triay en Alejandra Salazar aan de verwachtingen zullen voldoen. Gezien hun staat van dienst, twijfelen we niet aan het succes van deze alliantie.

François Miguel Boudet Journalist padel sport

Ik ben een sportjournalist die in Barcelona woont en natuurlijk een fan van padel.

RMC Sports, L'Equipe Magazine, Sport24, Infosport +, BeIN sports en nu de kers op de taart: Padel Magazine ! ;)