Na de controverses rond de Brusselse finale hebben de scheidsrechters van Premier Padel blijven in de schijnwerpers staan. En niet noodzakelijkerwijs om de juiste redenen…

Tijdens het prachtige gevecht dat gisteren werd gewonnen bij Sevilla door Miguel Yanguas en Javi Garrido (6/4 7/6) tegen Jaime “Chipi” Muñoz en Javi Garcia leek een arbitragebeslissing volkomen maanachtig.

Hier is de situatie: na een smash van Garcia herstelt Garrido de bal terwijl hij op het laatste moment het net niet raakt. De Andalusiër blijft tijdens een evenwichtsoefening aan het net gekluisterd en geeft bij het volgende schot het racket door naar het kamp van de tegenstander om de bal met 4 te sturen. Zoals u zeker weet, is het verboden om het racket door te geven aan de tegenstander bij een live schot. , en geconfronteerd met de niet-reactie van de scheidsrechter, vraagt ​​Muñoz logischerwijs om de video.

Het probleem is dat de videoscheidsrechter het vorige schot herhaalt, wat uiteraard geldig is omdat het mogelijk is om de pala naar de tegenpartij te passeren wanneer de bal uit ons kamp komt (na het glas of tijdens 'retro demping')! Dus gebaseerd op het verkeerde deel van het te analyseren punt, zullen de scheidsrechters het punt aan het zesde reekshoofd geven... Een zeer grote scheidsrechtersfout die ook optrad op een belangrijk moment, toen Garrido en Yanguas aan het serveren waren voor de winnende eerste. set…

Denk jij, zoals veel fans op sociale netwerken zeggen, dat de WPT-scheidsrechters beter waren dan die van Premier Padel ?

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !